Δίας-Ποσειδώνας! Μεγάλες αλήθειες η μεγάλα ψέματα?

10172697_10200755193801856_5889480241478051828_n

Το παιχνίδι του Δία με τον Ποσειδώνα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πάντα, αν και την διάκριση της επίδρασης τους λίγοι μπορούν να την καταλάβουν, γιατί η ερμηνεία της κατάστασης που δημιουργεί στον καθένα ξεχωριστά, έχει μια ιδιαίτερη ερμηνεία εντελώς προσωπική και υποκειμενική.

Ας δούμε όμως γιατί δεν μπορούν να την συνειδητοποιήσουν όλοι, αλλά μερικοί.

Την ενέργεια του Δία την καταλαβαίνουμε σχεδόν όλοι, γιατί έχει να κάνει με την αισιοδοξία μας και την αναμονή μας από το σύμπαν να μας χαρίσει κάτι, σε σχέσει με τις ανάγκες μας κάθε φορά. Έτσι περιμένουμε πάντα το πέρασμα του Δία από τους προσωπικούς μας πλανήτες και σημεία για να προκαθορίσουμε τι θα μας χαριστεί, και σε πόσο ανεβασμένη ψυχολογία θα μας βρουν τα διάφορα εξωτερικά γεγονότα, που θα καθορίσουν και το κοντινό μέλλον των αποφάσεων μας.

Σαφώς η ανεβασμένη ψυχολογία είναι καθοριστική για να εντοπίσουμε τις ευκαιρίες καταρχήν και να διευρύνουμε μέσα από αυτές, τις πιθανότητες της θετικής εξέλιξης των θεμάτων, που μας απασχολούν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο Δίας μένει σε κάθε ζώδιο σχεδόν ένα χρόνο και έτσι δίνει τις ευκαιρίες σε όλους μας απλόχερα, αλλά από εμάς εξαρτάται πώς θα τις αξιοποιήσουμε, και αν τις αξιοποιήσουμε.

Ο Ποσειδώνας είναι πιο δύσκολος στην κατανόηση της ενέργειας που εκπέμπει, και εμείς θα πρέπει να συντονιστούμε με αυτήν, για να την καταλάβουμε.

Ο Ποσειδώνας ως εξωκρόνιος πλανήτης είναι αργός, μένει σε κάθε ζώδιο χρόνια και δίνει το χρώμα της συγκεκριμένης εποχής που διανύουμε, ως ψυχές επάνω στην γη.

Τα αιτήματά του Ποσειδώνα έχουν περισσότερο σχέση με την ψυχή παρά με την γήινη πραγματικότητά μας, η οποία για αυτόν είναι ουσιαστικά απατηλή. Η ψυχή έρχεται και φεύγει για να παίξει, ένα ή πολλούς ρόλους, να πάρει τις εμπειρίες της, να χαρεί ή να πονέσει και να φύγει με τα ανάλογα συμπεράσματα.

Η κάθε ψυχή πιστεύει με τον δικό της τρόπο την ύπαρξη του Θείου και μέσω της πίστης έχει και τις ανάλογες εμπειρίες άλλοτε συνειδητά και άλλοτε ασυνείδητα.

Το ασυνείδητα βέβαια, είναι μέχρι να έλθουν τα ανάλογα γεγονότα που θα μας κάνουν να σκεφτούμε, να διαλογιστούμε επάνω στα γιατί, που θα προκύψουν κυρίως όταν πονέσουμε χάνοντας κάτι, από αυτά που τα θεωρούμε δεδομένα και ότι θα τα έχουμε για πάντα.

Πόσο αληθινό όμως είναι αυτό? Το ότι δηλαδή ότι κτίζουμε θα μείνει για πάντα?

Αυτή είναι και η ψευδαίσθηση που κουβαλάει ο καθένας μας. Και αυτό είναι το βίωμα του Ποσειδώνα μας!

Ο Ποσειδώνας λοιπόν είναι ο πλανήτης που η ψυχή τον καταλαβαίνει διαφορετικά, αφού ξέρει τον σκοπό της, και έχει σαν όπλο της την πίστη στο Θείο, όπου ανατρέχει και αναπληρώνει τις δυνάμεις της. Η δε γήινη οντότητα μας, που εκφράζεται μέσα από το εγώ μας αλλά και μέσω του Ποσειδώνα εξίσου δυναμικά, αλλά διαφορετικά, πιστεύει και θεωρεί πως ότι υπάρχει στον κόσμο τούτο είναι δικό της για πάντα.

Το για πάντα λοιπόν είναι το θέμα, αφού συνειδητά ξέρει ότι δεν είναι αληθινό, αλλά έχει την ανάγκη να κρέμεται από αυτό το ψέμα, για να πορευθεί και να μην τρελαθεί!

Με την αστρολογική ματιά μπορούμε να παρακολουθήσουμε την πορεία διάφορων γεγονότων, και να ερμηνεύσουμε την δυναμική τους, από την σχέση που δημιουργείται μέσω της κίνησης των συγκεκριμένων πλανητών που μελετάμε, στα διάφορα σημεία του ζωδιακού κύκλου.

Έτσι όταν δύο πλανήτες ξεκινάνε μία πορεία κοινή από ένα σημείο του υποθετικού ζωδιακού κύκλου, το ονομάζουμε σύνοδο πλανητών, αλλά λόγω της διαφορετικής ταχύτητας τους θα απομακρυνθούν για να ξανασυναντηθούν, μετά από κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Δηλαδή ο πιο κοντινός στην τροχιά του Ήλιου, θα απομακρυνθεί πιο γρήγορα για να τον ξανασυναντήσει κάνοντας ένα κύκλο. Εδώ σκεφτόμαστε ότι, είναι σαν να του χρειάζεται αυτός ο χρόνος για να του δημιουργηθεί μια συνειδητοποίηση.

Διευκρινίζω ότι η έννοια κοντινός και γρήγορος πλανήτης, είναι σε σχέσει με την πορεία του γύρο από τον Ήλιο, αλλά και την απόσταση του από αυτόν. Με αυτήν την λογική ο Δίας που είναι κοντινότερος ως προς τον Ήλιο θα συναντήσει τον Ποσειδώνα, που είναι ο πιο μακρινός, περίπου κάθε 12-13 χρόνια.

Η τελευταία σύνοδος του κύκλου που διανύουμε σε σχέσει με τον Δία-Ποσειδώνα ήταν μέσα στο 2009. Στο μέσον της πορείας του Δία στις 360 μοίρες του ζωδιακού κύκλου, που είναι οι 180 μοίρες, οι δύο πλανήτες, στην προκειμένη περίπτωση ο Δίας και ο Ποσειδώνας, ήλθαν σε θέση αντίθεσης το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2016 (το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκύπτει, λόγω των αναδρομών των πλανητών).

Λίγο πριν όμως την αντίθεση των 180 μοιρών, είχαμε μία όψη χιαστί, δηλαδή 150 μοίρες μεταξύ τους, τον Σεπτέμβριο του 2014. Λίγο μετά, την αντίθεση του 2015-2016 και τον Ιούλιο του 2017 την επόμενη όψη χιαστί. Η όψη αυτή επαναλήφθηκε τον Ιούλιο του 2017 τρεις φορές λόγω των αναδρομών των πλανητών και τώρα διάγουμε την τρίτη και τελευταία.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι από το ξεκίνημα της πορείας των δύο πλανητών Δία και Ποσειδώνα που ήταν το 2009 είχαν μία όψη συνόδου, στην συνέχεια είχαμε μία όψη χιαστί το 2014, μία όψη αντίθεσης το 2015-2016 και μία όψη χιαστί το 2017, για να ξανασυναντηθούν και πάλι με όψη συνόδου το 2022. Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι ο προηγούμενος αντίστοιχος κύκλος έγινε από το 1997 μέχρι το 2009, και ο τωρινός εξελίσσεται από το 2009 μέχρι το 2022.

Φυσικά υπάρχουν και άλλες όψεις στο ενδιάμεσο διάστημα, αλλά στην συγκεκριμένη μας έρευνα μας ενδιαφέρει οι όψεις χιαστί, σε σχέσει με την όψη αντίθεσης των δύο πλανητών.

Όταν ο Δίας εμπλέκεται με τον Ποσειδώνα, εμπλέκουν και αυτά που πρεσβεύουν ο καθένας ξεχωριστά, όπως συμβαίνει και με κάθε ζευγάρι δύο πλανητών.

Όμως πολλοί άλλοι παράγοντες θα πρέπει να συνηγορούν για να βγει ένα γεγονός ως πρόβλεψη, αφού κάθε φορά η εμπλοκή τους θα είναι σε ένα διαφορετικό ζώδιο ή οίκο ενός συγκεκριμένου ωροσκοπίου που εξετάζουμε. Φυσικά και με τις τρέχουσες όψεις, των συγκεκριμένων πλανητών σε σχέση με τους άλλους πλανήτες ή σημεία κάθε φορά.

Ας απομονώσουμε όμως την έννοια του Δία και του Ποσειδώνα, για να δούμε τι πρεσβεύουν μεταξύ τους από την θέση που βρίσκονται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή τα αιτήματα που έχουν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ο Δίας ξέρουμε ότι αντιπροσωπεύει τις ιδιότητες της επέκτασης, αισιοδοξίας, γενναιοδωρίας, τύχης, ευτυχίας, καθώς και της διανόησης, του νόμου και της θρησκείας, δηλαδή θα λέγαμε συνοπτικά της διεύρυνσης.

Ο Ποσειδώνας τώρα για να τον καταλάβουμε θα πρέπει να δεχθούμε ότι, αντιπροσωπεύει δύο ξεχωριστούς κόσμους, τον κόσμο της υλικής πραγματικότητας και τον αόρατο κόσμο του ιδεαλισμού.

Για τον Ποσειδώνα στον κόσμο της ύλης το καλύτερό του είναι, μία υγιής φυγή μέσα από την τέχνη και την δημιουργικότητα, καθώς και η επαφή με την Θεία μας υπόσταση μέσω της προσευχής ή του διαλογισμού, και το χειρότερο η φυγή μέσα από ουσίες, όπως ποτά ναρκωτικά και άλλα.

Στον Ποσειδώνα προσδίδουμε και τις καταστάσεις της αρρώστιας του σώματος, που έχει χάσει την υγιή επαφή με τον εσωτερικό του εαυτό. Οι ασθένειες μας οδηγούν στην αδυναμία χειρισμού καταστάσεων, λόγω μειωμένης δυνατότητας αντίστασης σε κάθε είδους εισβολή των εξωτερικών απειλών, στον οργανισμό ή στο μυαλό μας.

Εδώ βέβαια μπορεί να συμμετέχει και το κακό ψυχολογικό υπόβαθρο του κάθε ατόμου, το οποίο μέσω της ανάγκης της φυγής από αυτά που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δυναμικά, αναγκάζεται και χρησιμοποιεί το ψέμα σαν όπλο άμυνας και την κλοπή, λόγω έλλειψης δυνατής συνειδησιακής διαύγειας, ως μέσον μιας υλικής εξασφαλισμένης ασφάλειας.

Έτσι καταλήγουμε σε αποτελέσματα όπως η πράξη της κλοπής, της κερδοσκοπίας, της απάτης αλλά και πάσης φύσεως σκοπιμότητας με αποτέλεσμα το κέρδος υλικό ή πνευματικό.

Γιατί ναι, υπάρχει μέσα στην απάτη και η παραπλάνηση μέσω του ιδεαλισμού με ψεύτικες προσδοκίες για ένα πνευματικό κέρδος, κατασκευασμένο από αυτόν που το επωφελείται για κάποιο σκοπό, που συνήθως είναι το χρήμα, ή εξουσία, η επίγεια δόξα και άλλα.

Η διάκριση του θετικού με το αρνητικό, τι άλλο από τις έννοιες της ιδιοτέλειας και της ανιδιοτέλειας.

Πόσο εύκολο όμως είναι, να είναι κάποιος ανιδιοτελής?

Πόσο δύσκολο είναι να παραδεχθεί μια αλήθεια που δεν τον συμφέρει?

Πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί μπροστά στο δίλημμα το συμφέρον μου ή το γενικό συμφέρον και να πάρει την σωστή απόφαση?

Αυτό εξαρτάται την ποιότητα του Ποσειδώνα μας, που είναι ξεχωριστή για τον καθένα μας, ανάλογα με το πώς είναι τοποθετημένος ο Ποσειδώνας στον γενέθλιο χάρτη μας.

Τώρα αφήνω σε εσάς να σκεφθείτε αυτή την χιαστί όψη του Δία με τον Ποσειδώνα, τι συνέπειες είχε στα χρόνια που διανύουμε από το 2009 μέχρι σήμερα, για να φανταστείτε το άμεσο μέλλον μέχρι το 2022 σε σχέσει με το κυνήγι για το πάσης φύσεως κέρδος δηλαδή την Θεά Κερδοσκοπία.

Όμως η έννοια κερδοσκοπία φανταστείτε την πιο γενικά. Δεν υπάρχει αυτή η έννοια μόνο στα οικονομικά θέματα αλλά σε πάρα πολλά θέματα της ζωής μας.

Από το 2009 μέχρι σήμερα ας σκεφτούμε ποιοι υπήρξαν θύματα και ποιοι θύτες γιατί ο Ποσειδώνας στην γήινη πραγματικότητα δημιουργεί τις ανάλογες καταστάσεις. Ένας θύτης έχει έναν ευκολόπιστο απέναντί του για να τον κάνει θύμα, συνειδητά ή υποσυνείδητα. Οι προθέσεις μπορεί να είναι οι καλύτερες αλλά το αποτέλεσμα λάθος.

Στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ο Δίας μέσα από τον Ζυγό έχει την επαφή του με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, νομίζω ότι μας καλεί να διαλογιστούμε στις αξίες των δύο πλανητών, προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε που είναι η αλήθεια και πού το ψέμα μας, για να τα έχουμε καλά με την εσωτερική μας φωνή.

Ο Δίας μέσα από τον Ζυγό μας καλεί να ξαναφτιάξουμε τις σχέσεις μας, για να βρούμε την αρμονία που χρειάζεται η ψυχή μας, και ο Ποσειδώνας να λειτουργήσουμε στην ανώτερη μορφή του, που είναι η κατανόηση, η αγάπη χωρίς όρους και η συμπόνοια στον πιο αδύνατο, με την διάκριση όμως να μην γίνεται η αγάπη προστατευτική που κάνει ζημιά αντί να ωφελήσει, και η συμπόνοια να μην γίνεται θυματοποίηση.

Δύσκολο, το ξέρω αλλά πολύ σημαντικό να επιτύχουμε αυτή την λεπτή διάκριση!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

13.7.2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s