Πανσέληνος 9.7.2017

11953241_846891892092318_7719395149465589835_n

Η Πανσέληνος γίνεται στις 9 Ιουλίου 2017 στις 7.06′ ώρα Ελλάδος, στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με την σελήνη στην 17.09′ μοίρα του Αιγόκερω, με ωροσκόπο στην 27.38′ μοίρα του Καρκίνου και μεσουράνημα στην 13.43′ μοίρα του Κριού.

Μια σκοτεινή πανσέληνος από αστρολογική άποψη, παρόλο που η ανάγκη μας είναι να απολαύσουμε την ομορφιά της, χαλαρά μέσα στον καλοκαιρινό ουρανό.

Όμως τα άλυτα προβλήματα μας ακολουθούν και εμείς ή πρέπει να τα αγνοήσουμε για να μην χάσουμε το καλοκαιρινό μας κέφι, ή να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να τα λύσουμε και να τα αφήσουμε να περιμένουν, γιατί η ζωή δεν περιμένει και η ξεκούραση τώρα είναι επιτακτική.

Αυτά λέει η Αφροδίτη στους Διδύμους, στον συγκεκριμένο χάρτη της πανσελήνου, που τυχαίνει να βρίσκεται επάνω στον ωροσκόπο του γενεθλίου ωροσκοπίου της Ελλάδος (3.2.1830 ώρα 12.00).

πανσέληνος 9.7.2017

Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή.

Η πανσέληνος γίνεται στον χάρτη που έχουμε σχηματίσει, στον άξονα 6ο/12ο και είναι σε άμεση εμπλοκή με την αντίθεση του Άρη – Πλούτωνα, που είχε κορυφωθεί πριν λίγες μέρες.

Η όψη αυτή μας έδειξε τα δόντια της, με ένα καύσωνα και αρκετές φωτιές στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και με πολλά αφανή για εμάς σημαντικά γεγονότα εξωτερικής πολιτικής, όπου δεν ξέρουμε τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε.

Σίγουρα οι κρυφές για τους πολλούς αποφάσεις των δυνατών, δεν ήταν υπέρ του λαού, αυτό μας δείχνει η εμπλοκή της Σελήνης, που εκπροσωπεί τον λαό, με τον παντοδύναμο Πλούτωνα. Η Σελήνη σε θέση αδυναμίας μέσα στον Αιγόκερω σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, και απέναντι ο Ήλιος σε σύνοδο με τον πτωτικό Άρη στον Καρκίνο και στον δωδέκατο οίκο, δεν είναι για ενθουσιασμό.

Μάχες που δίνονται και δεν θα μάθουμε ποτέ για θέματα εθνικά, αλλά και μάχες μεταξύ λαού και πάσης φύσεως εξουσιών. Ίσως και αναταραχές, που από καιρό έχουν προετοιμασθεί.

Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου στον Καρκίνου, που είναι η Σελήνη βρίσκεται κάτω από την επιρροή του Πλούτωνα, αδύναμη και υποταγμένη σε αντίθεση με τον Άρη εξίσου αδύναμο, που είναι και κυβερνήτης του Μεσουρανήματος.

Όταν οι κυβερνήτες των δύο τόσο σημαντικών σημείων του χάρτη, είναι στην χειρότερή τους διάθεση μέσα στην αδυναμία τους και με τόσο φορτισμένες εμπλοκές, μας προϊδεάζουν για απρόβλεπτες καταστάσεις.

Η ακμή του ωροσκόπου στην μοίρα της απόλυτης πτώσης του Άρη, σε τετράγωνο με τον Ουρανό, προμηνύει αναταραχές αλλά και ανατροπές. Οι καλές προθέσεις δεν βοηθούν πουθενά, αφού είναι δεσμευμένες και εγκλωβισμένες από προ-ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Η ακμή του Μεσουρανήματος σε ακριβή αντίθεση με τον Δία, που για τρίτη φορά κάνει όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα, μας κάνει να σκεφτούμε ότι οι κρατούντες την εξουσία, μόνο υπερβολικές και ψεύτικες υποσχέσεις μπορούν να δώσουν, χάνοντας και την αξιοπιστία τους.

Ο Ερμής προσπαθεί να κρατήσει την αξιοπρέπεια του, μέσα από τον Λέοντα και στον πρώτο οίκο του χάρτη, αλλά δεν έχει ισχυρά επιχειρήματα, παρά μόνο την υποστήριξη της Αφροδίτης η οποία δεν μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα.

Η Αφροδίτη ναι μεν, έχει αποχωρίζων εξάγωνο με τον Ερμή και βρίσκεται στο ζώδιο του, δηλαδή τον Δίδυμο, αλλά μόνο θεωρητικές απόψεις μπορεί να προσφέρει. Παράλληλα η Αφροδίτη βρίσκεται στον 11ο οίκο του χάρτη, αλλά επάνω σε κρίσιμη μοίρα, στον χώρο του κοινοβουλίου και την απασχολούν τα οικονομικά του κράτους, τα οποία αντιμετωπίζει με όχι και τόσο σοβαρό τρόπο, μάλλον επιπόλαιο και περιστασιακό θα έλεγα.

Ερμηνεύοντας τον χάρτη σε σχέση με τα πολιτικά θέματα θα έλεγα ότι υπάρχει ένας πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και δημόσιων λειτουργών για θέματα σοβαρά, που έχουν τον χαρακτήρα μιας σοβαρής αντιπαράθεσης, η οποία προς το παρόν δρα στο παρασκήνιο.

Σίγουρα θα προκύψουν ξαφνικές αποχωρήσεις που θα ωφελήσουν την αντιπολίτευση για να πάρει δυνάμεις και να κάνει καινούργια ξεκινήματα προσεχώς. Αυτά λέει ο Δίας που βρίσκεται στα θεμέλια του χάρτη, στον οίκο της αντιπολίτευσης και έχει όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα που βρίσκεται στον ένατο οίκο. Η όψη αυτή των δύο πλανητών, δηλώνει ωφέλεια περιστασιακή και όχι αξιόπιστη, πιθανόν και εμπλοκές σε θέματα νομοθετικού περιεχομένου.

Ο Κρόνος στον 5ο οίκο ανάδρομος μέσα στον Τοξότη, μας κόβει την χαρά και την διάθεση με διάφορες καταστάσεις που προκύπτουν και τελειώνουν βίαια, γιατί δεν έχουν χρόνο ζωής και πρέπει να λήξουν.

Το χρηματιστήριο, για όσους ενδιαφέρονται, πιθανόν θα δώσει δοκιμασίες για γερά νεύρα, αφού αόρατες δυνάμεις και απρόοπτα γεγονότα και ανατροπές, θα δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα.

Ο Ποσειδώνας στον ένατο οίκο του χάρτη, μας λέει μην βασίζεστε σε βοήθεια από το εξωτερικό γιατί και να δοθεί θα είναι με σκοπιμότητα εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων του έθνους. (Δίας σε χιαστί όψη με τον Ποσειδώνα).

Οι δεσμοί της Σελήνης στον άξονα των οικονομικών 2ο/8ο και στον Λέοντα-Υδροχόου επιζητά σχέσεις με οικονομικό χαρακτήρα, που να έχουν το στοιχείο της αξιοπρεπούς συνεργασίας, με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις.

Δύσκολο δεκαπενθήμερο, με πολύ παρασκήνιο, ψεύτικες υποσχέσεις και ξαφνικές ανατροπές. Φεγγάρι είναι όμως και θα περάσει!

Εμείς να φροντίζουμε τον εαυτό μας….. για να μπορούμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s