Καλοκαιρινές διακοπές

11427178_515842161897248_5893142953330792403_n

Καλοκαιρινές διακοπές το ωραιότερο κομμάτι του χρόνου!

Τις ονειρευόμαστε από την στιγμή που τελειώνουν, που πάντα μας φαίνονται λίγες, και περιμένουμε τις επόμενες.

Στις διακοπές οι ανάγκες μας, που δεν είναι μόνο οι ανάγκες της επιβίωσης, μας δηλώνουν την παρουσία τους και ζητούν να καλυφθούν για να ισορροπήσουμε.

Ποιες είναι όμως αυτές οι ανάγκες;

Νομίζω πως οι ανάγκες σε γενικές γραμμές είναι κοινές για όλους μας, αλλά ο τρόπος της κάλυψης τους, είναι εντελώς ιδιαίτερος και προσωπικός για τον καθένα μας.

Εξαρτάται από το πως αντιλαμβανόμαστε την έννοια του Κρόνου μας, που μας αναγκάζει μέσα από τις ευθύνες μας να λειτουργούμε με το ρολόι στο χέρι, και μέσα από τα πρέπει μας, να υπερβαίνουμε πολλές φορές τις αντοχές μας.

Στις διακοπές θέλουμε να ζήσουμε τον Δία μας, που μας δίνει την αισιόδοξη διάθεση να ξεφύγουμε από την ρουτίνα και να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο για να κάνουμε τα καινούργια μας σχέδια.

Τις διακοπές τις έχουμε συνδέσει με την χαλαρότητα και την ανάγκη της Αφροδίτης μας, για διασκέδαση και καλοπέραση μέσα σε ένα αρμονικό περιβάλλον για να χαρούμε με τους φίλους μας, καινούργιους και παλιούς, τον σύντροφό μας, την οικογένεια μας, τα παιδιά μας.

Ο Ήλιος που καθορίζει την ζωτικότητά μας, έχει την ανάγκη να γεμίσει την μπαταρία του, για να μπορεί να λειτουργήσει τους υπόλοιπους μήνες δημιουργικά.

Η καλή διάθεση και η ανάγκη για χουζούρι της Σελήνης μας, θέλει να ζήσει την άνεση του χρόνου και της χαλαρότητας για να μπορεί να αφουγκραστεί τα συναισθήματα της και να κάνει επιτέλους αυτά που την ηρεμούν.

Η ανάγκη της ανέμελης επικοινωνίας μας με τους άλλους, θα επιτρέψει στον Ερμή μας, να επικοινωνήσει με διαφορετικό τρόπο από τον καθημερινό, τον ρουτινιασμένο, που αναμασάει τα ίδια και τα ίδια.

Στις διακοπές θα γνωρίσουμε καινούργιους ανθρώπους και θα επικοινωνήσουμε μαζί τους, ανταλλάσσοντας τις ιδέες μας, τις σκέψεις μας χαλαρά και διαφορετικά.

Περιγράφοντας τον εαυτό μας σε μια καινούργια γνωριμία, συνειδητοποιούμε ένα σωρό πράγματα που μας διαφεύγουν στην καθημερινότητα μας. Είναι σαν να ξανασυστηνόμαστε και με εμάς!

Ίσως να θέλουμε να μείνουμε μόνοι για να διαβάσουμε ένα βιβλίο, που ποτέ δεν είχαμε τον χρόνο και να δημιουργήσουμε καινούργιες σκέψεις, που δεν προλαβαίνουμε τον υπόλοιπο χρόνο.

Στις εικοσιτέσσερις ώρες μιας ημέρας διακοπών, οι δραστηριότητες μας είναι τελείως διαφορετικές από την καθημερινή δραστηριότητα του Αρη μας. Ξεφεύγοντας από την ρουτίνα έχουμε τον χρόνο και το κέφι να κάνουμε διαφορετικά πράγματα. Οι εκδρομές, τα σπορ, το κολύμπι, ο περίπατος, το παιχνίδι, τα διάφορα χόμπι, μας δίνουν διέξοδο στο στρες που έχουμε μαζέψει όλο τον χρόνο και θέλουμε με μεγάλη χαρά να αποχωριστούμε.

Η φυγή που εκφράζεται μέσα από τον Ποσειδώνα μας, μας αποφορτίζει και αυτή με την σειρά της και ο καθένας έχει ένα ξεχωριστό τρόπο να την εκφράζει.

Η απόλαυση μιας παγωμένης μπύρας σε μια ξαπλώστρα για ένα Ταύρο, το κολύμπι όσο γίνεται πιο μακριά από τον κόσμο ενός Καρκίνου, το σκι ενός Κριού, το τζετ ενός Λέοντα, ο περίπατος ενός Δίδυμου, το σέρφινγκ ενός Τοξότη στα ανοικτά της θάλασσας, το ονειροπόλημα ενός Ιχθύ κάτω από το φως του φεγγαριού, είναι μερικές από τις φυγές των διακοπών.

Εξαρτάται λοιπόν.. εξαρτάται, που λέει και το τραγούδι, γιατί η δική μας ταυτότητα, μέσα από τους δέκα πλανήτες και την θέση τους στους δώδεκα οίκους μας, θα δώσει τον χαρακτήρα της ιδιαίτερης και μοναδικής προσωπικότητας μας, μαζί φυσικά και με όλες τις ανάγκες της.

Ο τρόπος διασκέδασης και τα χόμπι, που μας βοηθάνε να απολαύσουμε την χαλαρότητα των διακοπών μας είναι τελείως υποκειμενικός, και το ζητούμενο είναι να το χαιρόμαστε όσο μπορούμε περισσότερο.

Η χαρά και η ανεμελιά είναι αυτά που μας προσφέρουν οι διακοπές και τις επιζητούμε επειγόντως, όταν οι μπαταρίες μας έχουν αδειάσει και μαζί με αυτές και η καλή μας διάθεση.

Ας δούμε όμως τι λένε τα άστρα γιαυτό το δύσκολο και αινιγματικό καλοκαίρι του 2016 σε σχέση με το δικό μας ωροσκόπιο. Πως θα βιώσουμε τον διελαύνοντα Δία που ενοχλείται από το τετράγωνο με τον Κρόνο και την αντίθεση με τον Ποσειδώνα!

Από μόνη της η όψη ταυ τετραγώνου του Κρόνου πάνω στον Δία-Ποσειδώνα μας λέει ότι οι υποχρεώσεις μας και η ασάφεια των οικονομικών δυνατοτήτων μας, μας εμποδίζουν να κάνουμε ένα πρόγραμμα, γιατί δεν ξέρουμε αν θα μας προκύψουν τα όνειρα και τα σχέδια που έχουμε ανάγκη όσο ποτέ!

Ωστόσο στην Ελλάδα είμαστε και κάπως θα μας βοηθήσει ο Θεός της, για να περάσουμε καλά και μετά βλέπουμε πως θα αντιμετωπίσουμε τους υπόλοιπους μήνες, αφού εξ΄ άλλου ¨μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια¨.

Η όψη τετραγώνου του Κρόνου με τον Ποσειδώνα που μας απασχολεί από τον Δεκέμβριο 2015 και με τις αναδρομές και των δύο, παρατράβηξε χρονικά, θα είναι παρούσα μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη 2016. Η επιρροή αυτής της όψης, μας έχει κάνει να έχουμε χάσει την ορατότητά μας εντελώς. Η θολούρα του Ποσειδώνα αναμεμιγμένη με την θεωρητική οριοθέτηση των καταστάσεων του Κρόνου, μας έχει κάνει να χάνουμε τον ύπνο μας και να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα.

Ιδιαίτερα μπερδεμένη η γενιά των σημερινών σαραντάρηδων που έχει στον γενέθλιο χάρτη Ποσειδώνα τετράγωνο με Ποσειδώνα (1974-1976) που σημαίνει ότι βρίσκονται στην κρίση της μέσης ηλικίας και αναρωτιούνται αν έχουν κάνει λάθη και αν ναι ποια είναι αυτά. Συγχρόνως δε έχουν Κρόνο τετράγωνο με γενέθλιο Κρόνο (οι γεννηθέντες το 1943, 1949, 1957, 1965, 1972, 1978, 1986, 1995, 2002, 2008), και πιέζονται να πάρουν ευθύνες και αποφάσεις για την συνέχεια της πορείας τους, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους, και βάζοντας κάτω σε ρεαλιστική βάσει τι μπορούν να κάνουν για να δημιουργήσουν μια καινούργια πραγματικότητα και λέω καινούργια γιατί υπάρχει και ο Ουρανός σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό για όσους γεννήθηκαν το 1972-1974. Μια γενιά που τα έχει δει όλα και θα προλάβει να δει και τα παρακάτω.

Η όψη του Κρόνου-Ποσειδώνα επηρεάζει ιδιαίτερα τους Τοξότες που γεννήθηκαν 29/11-5/12, τους Ιχθύς 26/2-3/3, τους Διδύμους 28/5-3/6, και τους Παρθένους 30/8-4/9 που σημαίνει ότι νέφος είναι θα περάσει και θα πρέπει να προσέξουν τις αποφάσεις που θα πάρουν, γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Ίσως θα πρέπει να αναβάλλουν σοβαρές αποφάσεις αν είναι δυνατόν. Να μην βιαστούν και να αποφασίσουν αφού ξεκουραστούν με όποιο τρόπο μπορούν.

Χαλαρώνουμε λοιπόν και απολαμβάνουμε το νέφος, αφού δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά και κάνουμε τα χατίρια του Ποσειδώνα μας που λέει φυγή μέσα από όνειρο ή καταστάσεις που δεν μας βλάπτουν αλλά μας χαλαρώνουν. Ο Κρόνος μας υποχρεώνει και πρέπει να αρκεστούμε σε αυτά που μας απέμειναν, για να χαρούμε τον Δία μας και την Αφροδίτη μας να κάνουμε τις διακοπές μας και να επανέλθουμε δριμύτεροι και φρέσκοι.

Ο Δίας ο πλανήτης της χαράς και της διεύρυνσης μας βοηθάει στα δύσκολα είτε μέσα από εξωτερικές βοήθειες ή μέσα από την εσωτερική μας φιλοσοφική σκέψη που μας βοηθάει να δούμε τα πράγματα και τις καταστάσεις αποστασιοποιημένα και αισιόδοξα, γιατί πάντα μετά την νύχτα υπάρχει η ημέρα. Η Αφροδίτη μας δίνει εκείνη την γλυκιά αγάπη για τις μικροαπολαύσεις, τον έρωτα, το φαγητό που μας αρέσει και γενικά την αίσθηση της αρμονίας που χρειαζόμαστε για να έχουμε χαρούμενη διάθεση.

Ο Δίας που ήτανε για καιρό ανάδρομος μέσα στην Παρθένο και μας μίλαγε με αριθμούς πήρε την ορθόδρομη πορεία του και ευνοεί στις αρχές Ιουλίου τα ζώδια της γης Παρθένους, Αιγόκερους, και Ταύρους, του δευτέρου δεκαημέρου σε όλους τους τομείς για να πραγματοποιήσουν ότι θεωρούν ότι είναι σοβαρά προετοιμασμένο. Οι του τρίτου δεκαημέρου των ίδιων ζωδίων, από τις 20 Ιουλίου και μέχρι τέλος Αυγούστου μπορούν να χαλαρώσουν και να χαρούν αφού ο Δίας τους κάνει πιο αισιόδοξους, και τους δείχνει δρόμους και διεξόδους. Η τελευταία βδομάδα του Αυγούστου είναι χαλαρή και ο Σεπτέμβριος μπαίνει με πιο ελαφριά διάθεση μια και η Αφροδίτη μπαίνει στον Ζυγό και μετά από λίγες μέρες και ο Δίας για να ευνοήσει το πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων του αέρα Ζυγό, Υδροχόο και Διδύμους.

Απολαύστε λοιπόν όπως μπορείτε αυτό το καλοκαίρι, αποδράστε όπου μπορείτε, χαρείτε τον Ήλιο και την θάλασσα της χώρας μας. Χαρείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και κάντε τις μικρές απολαύσεις, μεγάλες με την βοήθεια του Ποσειδώνα.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Αυτό το άρθρο μου πρωτοδημοσιεύτηκε στο καλοκαιρινό τεύχος του αστρολογικού περιοδικού 12 των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος το καλοκαίρι του 2016.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s