Θερινό Ηλιοστάσιο 2017

Θερινό Ηλιοστάσιο 2017

Αστρολογικά το θερινό Ηλιοστάσιο είναι το ξεκίνημα της εποχής του καλοκαιριού

Όταν ο Ήλιος βρίσκεται στην μηδενική μοίρα του Καρκίνου, μέσα στον νοητό, τροπικό ζωδιακό κύκλο των 360 μοιρών, σχηματίζουμε ένα χάρτη με συντεταγμένες του τόπου που θέλουμε να εξετάσουμε, και τοποθετούμε τις θέσεις των πλανητών εκείνης της χρονικής στιγμής μέσα σε αυτόν.

Έτσι σχηματίζουμε έναν αστρολογικό χάρτη που τον χρησιμοποιούμε, για να ερμηνεύσουμε την δυναμική του, σε σχέσει με την πορεία των πλανητών μέσα σε αυτόν, για το επόμενο τρίμηνο και μέχρι την επόμενη θέση του Ηλίου στην μηδέν του Ζυγού, οπότε έχουμε την Φθινοπωρινή Ισημερία, δηλαδή την αρχή της εποχής του φθινοπώρου.

Το θερινό Ηλιοστάσιο εφέτος γίνεται στις 21.6.2017 στις 7:24:05 πμ ώρα θερινή Ελλάδος και με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με ωροσκόπο στις 16.39′ του Καρκίνου και μεσουράνημα στις 29.14΄των Ιχθύων.

Θα ερμηνεύσω τον χάρτη με κοινωνικοπολιτικά κριτήρια σε σχέση με την πορεία της χώρα μας, αφού ο χάρτης που θα ερμηνεύσω αφορά την Ελλάδα.

Ο 12ος οίκος του χάρτη περιέχει τον Ήλιο τον Ερμή και τον Άρη και στην προκειμένη περίπτωση έχουν και την σημαντικότερη ερμηνευτική σημασία.

Όλα γίνονται κρυφά και παρασκηνιακά λόγω 12ου. Ποια είναι όμως τα όλα;

Ο Ήλιος φέρνει τα οικονομικά θέματα αφού είναι κυβερνήτης του δευτέρου οίκου, ο Ερμής θέματα των διαβουλεύσεων και συμφωνιών, κυβερνήτης του τρίτου οίκου και ο Άρης τα θέματα της κυβερνητικής θέσης. αφού είναι συγκυβερνήτης του εμπεριεχόμενου Κριού του δεκάτου οίκου του συγκεκριμένου χάρτη.

Το Μεσουράνημα του χάρτη στις 29.14′ των Ιχθύων επάνω στον δυσμενή απλανή Sheat δεν μας υπόσχεται εύκολα και επιτυχή αποτελέσματα, δεδομένου δε, ότι έχει ακριβώς επάνω του και τον Χείρωνα κάνει τα πράγματα δυσκολότερα σχετικά με την πορεία του τριμήνου.

Ο Χείρωνας από την θέση που βρίσκεται μαρτυρά μεγάλη προσπάθεια και αγώνα της κυβέρνησης με όλα τα μέσα, ίσως και μετά από ναυάγια θα χρειαστεί να επανασυνταχθεί για να πετύχει τα ζητούμενα αποτελέσματα.

Σε αυτήν την μοίρα του ζωδιακού είχε γίνει η πολύ ισχυρή ολική έκλειψη Ηλίου τον Μάρτιο του 2015, η οποία από τότε είχε αξιολογηθεί ότι προμηνύει γεγονότα που θα έχουν μακροχρόνια διάρκεια. Μήπως το μυαλό μας πάει στα μνημόνια και στις από τότε διαπραγματεύσεις;

Ο Χείρωνας ωστόσο έχει ακριβές τετράγωνο με τον δυνατό Ερμή των Διδύμων, ο οποίος όμως βρίσκεται σε αναιρετική μοίρα και είναι εκτός ορίων αυτό το διάστημα μαζί με τον πτωτικό Άρη στον Καρκίνο. Ένδειξη ότι χρειάζεται μεγάλη διπλωματική δεινότητα και προσπάθεια χωρίς να χάνεται η απαιτούμενη ψυχραιμία και ο συνετός σχεδιασμός των κινήσεων.

Ο Ερμής είναι καμμένος από την ακριβή σύνοδο του με τον Ήλιο, άρα οι διαβουλεύσεις δεν έχουν και την καλύτερη τύχη, μάλλον υποκειμενικές και άκαιρες θα έλεγα.

Ο πτωτικός Άρης στον δωδέκατο εμπλέκεται με τους Δεσμούς την Σελήνης, με σκληρές όψεις, οι οποίοι δεσμοί βρίσκονται στον άξονα των οικονομικών 2ου/8ου οίκου. Ο Νότιος στον όγδοο οίκο φέρνει θέματα υποχρεώσεων από το παρελθόν, και ο Βόρειος στον δεύτερο οίκο των οικονομικών, που λόγω του τριγώνου με τον Κρόνο, παίρνει δύναμη και ευθύνες.

Ο Κρόνος με τα επιχειρήματα της λιτότητας που ήδη έχει επιβάλλει μέσα στον έκτο οίκο του χάρτη, που σημαίνει λιτότητα στις δαπάνες του δημόσιου τομέα, αλλά και ο Ουρανός επιβάλλει αλλαγές στον σχεδιασμό των επιδιώξεων της κυβέρνησης. (Ουρανός στον δέκατο σε τρίγωνο με τον Β. Δεσμό).

Ο Ωροσκόπος στον Καρκίνο μαρτυρά την ανάγκη προστασίας και σιγουριάς, και ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου, που είναι η Σελήνη, είναι σε έξαρση μέσα στον Ταύρο και μπορεί να την εξασφαλίσει.

Μέσα στον χάρτη όμως δεσπόζει και ο Πλούτωνας που βρίσκεται στον γωνιακό έβδομο οίκο και έχει ένα τρίγωνο ακριβείας με την Σελήνη που βρίσκεται στον ενδέκατο οίκο μαζί με την επίσης παντοδύναμη Αφροδίτη. Οι επιθυμίες του λαού για οικονομική ασφάλεια και ηρεμία βρίσκουν υποστήριξη από τον Πλούτωνα στον έβδομο, οίκο των συμμάχων συνεταίρων αλλά και φανερών αντιπάλων.

Τον λόγο όμως έχει και ο Δίας ο οποίος μόλις γύρισε από την ανάδρομη πορεία του μέσα στον Ζυγό και βρίσκεται στον τέταρτο οίκο του χάρτη, σε όψη χιαστί με τον δυνατό Ποσειδώνα που βρίσκεται στον ένατο οίκο των εξωτερικών υποθέσεων και μόλις γύρισε ανάδρομος μέσα στους Ιχθύς για να φέρει κάποιες υπερβολικές προσδοκίες με αμφίβολα αποτελέσματα.

Ο Δίας στον τέταρτο βρίσκεται μέσα στο σπίτι του εμπεριεχόμενου Ζυγού και η συγκυβερνήτης Αφροδίτη μαζί με την Σελήνη υπόσχονται ευνοϊκή πορεία των γεγονότων του τριμήνου, εφόσον δεν παρασυρθούν οι κυβερνώντες από τις απατηλές υποσχέσεις, που έρχονται από το εξωτερικό προκειμένου να διασφαλίσουν εκ μέρους του ελληνικού λαού την ακίνητη περιουσία του κράτους. (Ο Δίας στον τέταρτο σε όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα στον ένατο).

Ας δούμε όμως, τι μας λένε και τα μεσοδιαστήματα επάνω στα οποία κάθονται οι εν λόγω πλανήτες.

Ήλιος = Δίας/Ποσειδώνας….Κερδοσκοπία (12ος οίκος – παρασκηνιακές πρωτοβουλίες)

Ερμής = Δίας/Ποσειδώνας….Οραματισμός, έμπνευση (12ος οίκος – κρυφές αποφάσεις)

‘Αρης = Ερμής/ΠλούτωναςΕκβιασμός (12ος οίκος – παρασκηνιακά)

‘Αρης = ‘Ήλιος/Πλούτωνας...Υπερπροσπάθεια (12ος οίκος – παρασκηνιακά)

Σελήνη = Δίας/Κρόνος………Αμηχανία, εκνευρισμός (11ος οίκος – στόχοι επιθυμίες)

Αφροδίτη = Ερμής/ΜεσουράνημαΠαίρνω θέση (11ος οίκος – με φιλική διάθεση)

Αφροδίτη = Ήλιος/ΜεσουράνημαΘέτω στόχους (11ος οίκος – στόχοι)

Δίας = Ουρανός/Μεσουράνημα…...Επιτυχία, αναγνώριση (4ος οίκος – για την πατρίδα)

Δίας = Αφροδίτη/Μεσουράνημα….Μεγάλη Προσδοκία (4ος οίκος – για τον πλούτο της χώρας)

Ουρανός = Ερμής/Β. Δεσμός………Αλλαγή στάσης (10ος οίκος – της κυβέρνησης)

Ουρανός = Ήλιος/Β. Δεσμός.……..Ομαδική αναστάτωση (10ος οίκος – στην κυβέρνηση)

Ποσειδώνας = Αφροδίτη/’Αρη.……Απογοήτευση (9ος από το εξωτερικό)

Ποσειδώνας = Β. Δεσμός/ΜεσουράνημαΠένθος, χωρισμός (9ος οίκος – από το εξωτερικό)

Β. Δεσμός = Κρόνος/Ουρανός.…..Χωρισμός, προκλητική συμπεριφορά (2ος οίκος – στα οικονομικά)

Ωροσκόπος = Άρης/Πλούτωνας….Τόλμη (1ος οίκος – Η εικόνα προς τα έξω)

Ωροσκόπος = Σελήνη/ΠοσειδώναςΑστάθεια συναισθηματική (1ος οίκος – Η εικόνα προς τα έξω)

Μεσουράνημα = Δίας/Ποσειδώνας...Όραμα κερδοσκοπίας (10ος οίκος – της κυβέρνησης)

Ολοκληρώνοντας την ανάλυση του χάρτη του Ηλιοστασίου, θεωρώ ότι είναι ένα τρίμηνο με πολλές προσδοκίες λαού και αντιπολίτευσης, που όμως έχουν αρκετά δύσκολες καταστάσεις να αντιμετωπίσουν και πολλά εμπόδια να υπερπηδήσουν.

Θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν υποστηριχτηκές σχέσεις, που ίσως προκύψουν μέσα από κερδοσκοπικά παιχνίδια που θα εξελιχθούν, ώστε να βοηθήσουν να υπάρξουν κάποια οφέλη τόσο για τον Ελληνικό λαό, όσο και για το Ελληνικό Έθνος.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Σχολιάστε