Πανσέληνος 11.5.2017

16831949_586874078175513_5999669263675385468_n

Η Πανσέληνος γίνεται στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, την 11η Μαΐου 2017 στις 0.42′ πμ., ώρα Ελλάδος, με την Σελήνη στις 20.24΄μοίρες του Σκορπιού.

Με συντεταγμένες Αθηνών, έχουμε ένα χάρτη με Ωροσκόπο στις 18.06′ του Αιγόκερω και Μεσουράνημα στις 10.38′ του Σκορπιού.

Μια αισιόδοξη Πανσέληνος θα έλεγα, αφού είχαμε καιρό να δούμε σεληνιακό χάρτη με τόσα τρίγωνα ακριβείας, και επιτέλους ορθόδρομους τους εσωτερικούς πλανήτες.

Θα προσπαθήσω να ερμηνεύσω τις τάσεις του συγκεκριμένου χάρτη με κοινωνικοπολιτικά κριτήρια για την Ελλάδα και όχι σε προσωπική βάση.

Η Πανσέληνος γίνεται στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού που μας προϊδεάζει ότι, τα θέματα που πρέπει να ασχοληθούμε αυτή την χρονική περίοδο θα έχουν να κάνουν με τα οικονομικά μας προβλήματα, οι λύσεις των οποίων εξαρτώνται από ισχυρά κέντρα εξουσίας, αφού ο Πλούτωνας δεσπόζει επάνω στον Ωροσκόπο του χάρτη και είναι κυβερνήτης του Μεσουρανήματος.

Τα φώτα της Πανσέληνου βρίσκονται στους γωνιακούς οίκους δέκατο – τέταρτο, επάνω στην 21η μοίρα των σταθερών ζωδίων, η οποία είναι κρίσιμη μοίρα και σημαίνει μία πιθανή κρίση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Κρόνος που είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου του χάρτη, θα έχει για το επόμενο διάστημα ένα τρίγωνο με τον Ουρανό και επειδή έχει σύνοδο με τον Ερμή, έχουμε σχηματισμένο άλλο ένα δυνατό τρίγωνο Ερμή – Κρόνου, που μας κάνει να ελπίζουμε σε μια υπερπήδηση των δύσκολων καταστάσεων του τελευταίου χρονικού διαστήματος.

πανσέληνος 10.5.2017

Μία μάχη που δίνεται από καιρό τώρα, αφού αυτή η όψη έχει προηγηθεί μέσα από την ανάδρομη πορεία του Ερμή, που τώρα πια έχει ορθοδρομίσει και μας κάνει πιο αισιόδοξους, σε σχέση με τις λύσεις που ίσως τώρα δοθούν και επείγουν όσο ποτέ!

Ο Ουρανός βρίσκεται επίσης επάνω σε κρίσιμη μοίρα και μας έχει ήδη δείξει τις προθέσεις του. Η αλλαγή που ζητάει ο Ουρανός επείγει για να μπορέσουν να επανακινηθούν κάποιες καταστάσεις, που έχουν μείνει μετέωρες και άλυτες.

Ο Αρης κυβερνήτης του τρίτου οίκου, βρίσκεται μέσα στον πέμπτο οίκο, στους Διδύμους και έχει ένα ωραίο τρίγωνο με τον Δία, που αν και ανάδρομος, μοιάζει να είναι καλός μέσα στον Ζυγό για τις διπλωματικές υποθέσεις.

Ο Άρης από τον πέμπτο οίκο, δυνατός από την αμοιβαία υποδοχή με τον Ερμή του Κριού, έχει την διπλωματική δυνατότητα να ρισκάρει κάποιες παραμέτρους, για να βγει από το αδιέξοδο, αν και έχει συγχρόνως να αντιμετωπίσει ένα τετράγωνο ακριβείας με τον Ποσειδώνα, που βρίσκεται στον δεύτερο οίκο των οικονομικών, και μυρίζει πολύ ψέμα, απάτη, δολοπλοκία, αστοχίες, δισταγμούς και στενοκεφαλιά.

Ας ελπίσουμε οι ιθύνοντες να χρησιμοποιήσουν την διπλωματική οδό και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες του Δία στον Ζυγό, που μπορεί να είναι για το επόμενο διάστημα χρήσιμες, αν και όχι τόσο άμεσες, αφού ο Δίας είναι ακόμα ανάδρομος και θα είναι μέχρι την επόμενη Πανσέληνο του Ιουνίου. Ο Δίας στον ένατο, δυνατός από οικοθεσία, μπορεί να δώσει λύσεις νομοθετικού περιεχομένου, που θα ωφελήσουν τις εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ενα άλλο τρίγωνο πολύ δυνατό είναι το διευκολυνόμενο τρίγωνο – εξάγωνο του Πλούτωνα, επάνω στα φώτα της Πανσελήνου και κυρίως, το τρίγωνο του Ήλιου από τον Ταύρο επάνω στον Πλούτωνα, που δεσπόζει αυτή την φορά σε ιδιαίτερη θέση επάνω στον Ωροσκόπο.

Βέβαια το αντικείμενο του ενδιαφέροντος, είναι το θέμα ‘ακίνητη περιουσία’ της χώρας και οι ενδιαφερόμενοι πλουτώνιοι επενδυτές του Αιγόκερω, ίσως βοηθήσουν αυτό το διάστημα, προσβλέποντας βέβαια πρωτίστως στα συμφέροντα τους.

Οι Δεσμοί της Σελήνης μπήκαν μόλις στον άξονα του Λέοντα – Υδροχόου και στον άξονα πρώτου – εβδόμου, που σημαίνει διασυνδέσεις και δεσμεύσεις με δυνατούς αντιπάλους, δεδομένου ότι ο Βόρειος βρίσκεται επάνω στου βασιλικό αστέρα Regulus, που σημαίνει δυνατούς και μεγαλοσχήμωνες αντιπάλους.

Τελευταία άφησα να αναλύσω την Αφροδίτη η οποία είναι μόνη μέσα στον Κριό, χωρίς να έχει όψεις με τους άλλους πλανήτες, σε όχι και σε τόσο καλή θέση, στον δεύτερο οίκο των οικονομικών, η οποία όμως εμπλέκεται με το μεσοδιάστημα του Κρόνου/Πλούτωνα, που μας δείχνει ότι μέσα από την απομόνωση της, μοχθεί για να αντιμετωπίσει την φτώχεια και την σκληρότητα των καταστάσεων στην κοίτη του εσωτερικού της χώρας (Αφροδίτη κυβερνήτης του τέταρτου οίκου και χορηγός του Ηλίου της Πανσελήνου).

Ο Ήλιος κάθεται επάνω στο μεσοδιάστημα Άρη/Ουρανού και Ερμή/Άρη, στον τέταρτο οίκο και δίνει την δυνατότητα στην αντιπολίτευση, να διαξυφισθεί, πιθανόν και με ακρότητες, για τα δικαιώματα του λαού. Αλλά και η Σελήνη, που εκπροσωπεί τον λαό, στον δέκατο οίκο από απέναντι, είναι έτοιμη να παίξουν ένα σκληρό μπραντεφέρ, με μάλλον κρίσιμο αποτέλεσμα, θα έλεγα. (τα φώτα της Πανσελήνου αμφότερα επάνω σε κρίσιμες μοίρες).

Η Σελήνη στο μεσοδιάστημα του Δία /Κρόνου αρκετά ασταθής και εκνευρισμένη μέσα στον Σκορπιό, μαζεύει σαν το σύννεφο που δεν ξέρουμε πότε και πού θα ξεσπάσει.

Στο δια ταύτα, έχουμε μία Πανσέληνο με αρκετές ευκαιρίες για να υπάρξουν λύσεις, αλλά και αρκετά κρίσιμες καταστάσεις, που θα προκύψουν και ίσως χρειαστούν χειρουργικές επεμβάσεις.

Ας ελπίσουμε να υπάρξουν, όσο γίνεται πιο ανώδυνες λύσεις!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s