Πανσέληνος 11.4.2017

Πανσέληνος 11.4.2017

Η Πανσέληνος του Απριλίου 2017 γίνεται στις 9.08′ το πρωί ώρα Ελλάδος, στον άξονα Κριού – Ζυγού, και με την ημερομηνία 11.4.2017 και συντεταγμένες Αθηνών, δημιουργούμε ένα αστρολογικό χάρτη, ο οποίος έχει την Σελήνη στις 21.32′ του Ζυγού,τον Ήλιο στις 21.32′ του Κριού, τον ωροσκόπο στις 4.51′ των Διδύμων και το μεσουράνημα στις 12.54′ του Υδροχόου.

Η ερμηνεία μιας πανσελήνου έχει διάρκεια ενός δεκαπενθημέρου δηλαδή μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη και έχει χαρακτήρα αναθεώρησης των τρεχουσών καταστάσεων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο χάρτης αυτής της Πανσελήνου σε σύγκριση με τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδος (3.2.1830 ώρα 12.00), λόγω του κοινού ωροσκόπου στους Διδύμους (με διαφορά 2 μοιρών μόνο) που σημαίνει ότι όλοι οι πλανήτες της πανσελήνου πέφτουν στους ίδιους οίκους του γενεθλίου χάρτη της Ελλάδος, και το μεσουράνημα σχεδόν επάνω στο μεσουράνημα του γενεθλίου της Ελλάδος με απόκλιση 2 μοιρών. Έτσι μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτή η Πανσέληνος έχει μεγάλη σημασία για την υπάρχουσα κατάσταση της Ελλάδας.

Κάτω από το πρίσμα αυτής της συγκυρίας, θα ερμηνεύσω τον χάρτη της πανσελήνου σε σχέση με το γενέθλιο της Ελλάδας, αφού άλλωστε αυτό το διάστημα η ζωή όλων μας εξαρτάται άμεσα από τις αποφάσεις που παίρνονται για τα εθνικά θέματα της χώρας μας.

Παρατηρώντας τον χάρτη με μια πρώτη ματιά, βλέπουμε τον άξονα της πανσελήνου ακριβώς επάνω στην ακμή του 6ου -12ου οίκου και ένα γεμάτο δωδέκατο οίκο, όπου βρίσκεται ο Ήλιος, ο ανάδρομος Ερμής, ο Ουρανός, ο Αρης και η Δήμητρα.

Πολλές ενέργειες σε εξέλιξη για επείγουσες αλλαγές (Ήλιος σε προσεγγίζουσα σύνοδο με τον Ουρανό), με χαρακτήρα σταθερών διεκδικήσεων (σύνοδος ακριβείας Άρη – Δήμητρας στον Ταύρο) οι οποίες προέρχονται από μη αποτελεσματικές συνεννοήσεις και διευθετήσεις του παρελθόντος (Ερμής ανάδρομος στον Ταύρο).

Όλα γίνονται με τρόπο αργό αλλά σταθερό, μέσα σε ένα κλίμα αθέατο στους πολλούς, αφού όλες οι διαβουλεύσεις έχουν τον χαρακτήρα του παρασκηνίου και της μεγάλης μυστικότητας (έντονος 12ος οίκος).

Ο Πλούτωνας σχεδόν στην ακμή του ενάτου οίκου σε όψη 135 μοιρών με τον ωροσκόπο του χάρτη.

Οι πιέσεις από το εξωτερικό πολύ μεγάλες αναγκάζουν τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλίες με μεγάλες και μακροχρόνιες ευθύνες που ίσως το προσεγγίζον τρίγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό του φέρει κάποιες νέες απρόοπτες λύσεις, που προς το παρόν δεν είναι ορατές. (Ο Ήλιος μόλις έκλεισε τετράγωνο με τον Πλούτωνα και βρίσκεται στην 21η μοίρα του Κριού δηλαδή στην απόλυτη πτώση του Κρόνου).

Η Σελήνη στον έκτο οίκο πολύ κοντά με τον ανάδρομο Δία, ο οποίος βρίσκεται στον πέμπτο οίκο. Οι ελπίδες του λαού για ένα καλύτερο αύριο επιζητούν μια λύση από τον πρωθυπουργό που μπορεί να πετύχει μέσω της διπλωματικής οδού, που να του διασφαλίζει τα εργατικά κεκτημένα δικαιώματα του. Όμως όλα αυτά έχουν τον χαρακτήρα της υπερεκτίμησης των δεδομένων της παρούσης κατάστασης, με την ελπίδα μιας αόριστης μελλοντικής λύσης (Δίας ανάδρομος).

Ο άξονας των δεσμών της Σελήνης στον 4ο – 10ο οίκο με τον βόρειο δεσμό της Παρθένου σε εμπλοκή με σκληρές όψεις με τον ανάδρομο Δία. Συμμαχίες της αντιπολίτευσης ετοιμάζονται μεθοδικά για να προασπίσουν τα κεκτημένα δικαιώματα γενικώς, δίνοντας υποσχέσεις χωρίς πολλές πιθανότητες υλοποίησης.

Ο Ποσειδώνας στον 11ο οίκο με μία όψη ημιεξαγώνου με το μεσουράνημα. Υποσχέσεις μέσα στο κοινοβούλιο για να κρατηθεί η εξουσία στην θέση της.

Συναστρία πανσελήνου Ελλάδας 11,4,2017

Η ανάδρομη Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Χείρωνα κάνουν ένα τετράγωνο με τον Κρόνο, ο οποίος βρίσκεται στο τέλος του 7ου οίκου και κοντά στην ακμή του ογδόου.

Άλυτες οικονομικές εκκρεμότητες ζητούν πιεστικά, λύσεις ευθύνης με μακροχρόνιο ορίζοντα που σίγουρα θα πλήξουν και θα στεναχωρήσουν πολλούς λόγω της λιτότητας που απαιτούν. Ο Κρόνος εδώ αποζητά ευθύνες από προηγούμενες εκκρεμότητες που έπρεπε να έχουν αντιμετωπισθεί πολύ πιο πριν. Δυστυχώς τώρα μας προϊδεάζει ότι θα είναι αμείλικτος προς όλους.

Το μεσουράνημα στον Υδροχόο βρίσκεται ακριβώς επάνω στο μεσοδιάστημα της ανάδρομης Αφροδίτης με τον ανάδρομο Κρόνο, οι οποίοι μεταξύ τους βρίσκονται σε όψη τετραγώνου, ακριβείας όμως.

Η αίσθηση του ανικανοποίητου στο τιμόνι των κυβερνώντων, αλλά και του λαού που επιζητά μια αλλαγή πορείας με περισσότερη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Ωστόσο ο λαός ελπίζει και δεν χάνει το κουράγιο του (Η Πανσέληνος σε τρίγωνο με την γενέθλια σελήνη της Ελλάδος που αντιπροσωπεύει τον λαό).

Προσωπική μου εκτίμηση τα νέα μέτρα είναι σίγουρα όπως και αν τα ονομάσουν, αλλά υπάρχει και μία ελπίδα στο απώτερο μέλλον για κάποιες αόρατες προς το παρόν ανατροπές.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πανσέληνος 11.4.2017

  1. Καταπληκτική ανάλυση με επεξηγήσεις όχι κουβέντες εδώ και εκεί
    Μπράβο Αλεκα !!!!Αν ζούσε ο Δάσκαλος θα ήταν πολύ υπερήφανος για σένα αλλά μάλλον ….είναι ….

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s