Νέα Σελήνη 28.3.2017

12508770_893838944068462_7787158142080362352_n

Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 28.3.2017 στις 5.57′ πμ. ώρα Ελλάδος και με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα αστρολογικό χάρτη, με ωροσκόπο στις 3.49′ των Ιχθύων και μεσουράνημα στις 15.00′ του Τοξότη.

Πολύ δυναμική Νέα Σελήνη με πολύ έντονο τον παρορμητισμό, αλλά και το στοιχείο της φωτιάς που είναι έτοιμη να σαρώσει τα πάντα. Το αίτημα της, τι άλλο από αλλαγή, αλλαγή, αλλαγή!

Πάντα μια Νέα Σελήνη μας προτρέπει να κάνουμε μια καινούργια αρχή, πόσο μάλλον τώρα που αυτή η Ν. Σελήνη γίνεται μέσα στο ζώδιο του Κριού, που όπως η άνοιξη γεμίζει με ενέργεια το φυτικό βασίλειο και αναγεννιέται, έτσι προτρέπει και τον άνθρωπο να ξεκινήσει με καινούργιες δυνάμεις, νέα φιλόδοξα δημιουργικά σχέδια για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όλος ο χάρτης μαρτυρά ότι το θέμα αυτού του φεγγαριού είναι οι σχέσεις. Οι σχέσεις με όλα τους τα πρόσωπα και σε όλες τις αποχρώσεις. Σχέσεις οικογενειακές, συντροφικές, ερωτικές, φιλικές, συνεργασιακές, συναγωνιστικές, πνευματικές, ιδεολογικές, ομαδικές, συλλογικές και ότι άλλο μπορεί να είναι οι σχέσεις.

Μια νέα αρχή λοιπόν στις σχέσεις μας με τους άλλους, για να γνωρίσουμε καινούργιους ανθρώπους ή να ξαναχτίσουμε από την αρχή σχέσεις παραμελημένες ή ξεχασμένες.

Νέα σχέδια βασισμένα στις παλιές κατακτημένες εμπειρίες μας, αναθεώρηση των στόχων μας και ρεαλιστικές και σταθερές προσπάθειες εμπνευσμένες με το στοιχείο του καινούργιου και του άγνωστου αλλά συγχρόνως και του πρωτοποριακού και ανατρεπτικού.

Νέες ομάδες με κοινό ιδεολογικό υπόβαθρο και συλλογικές προσπάθειες για ένα όραμα νέο ελπιδοφόρο και κυρίως βιώσιμο.

Ερευνώντας την δυναμική του χάρτη σε προσωπική βάση, βλέπουμε τους πέντε πλανήτες στον Κριό και καταλαβαίνουμε την ανάγκη για μια αρχή, τόσο σε επίπεδο των διαπροσωπικών σχέσεων, αλλά και όλων των άλλων ειδών σχέσεων, λόγω του Δία στον Ζυγό που βρίσκεται απέναντι.

Η εμπλοκή του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, με δευτερεύουσες όψεις με τους δεσμούς της Σελήνης του χάρτη, αλλά και το ακριβές τετράγωνο του ανάδρομου Δία με τον Πλούτωνα κάνουν το τοπίο πιεστικό στις πάσης φύσεως διαπροσωπικές σχέσεις, ομάδων ανθρώπων ενωμένων με δεσμούς αίματος, αλλά και με πιο ανοικτή σχέση, όπως σχέσεις συμμαχιών, συλλόγων, οργανώσεων, συνεργασιών και γενικά ομάδων με κοινά ιδεολογικά ενδιαφέροντα ή κοινά συμφέροντα.

Το ζητούμενο είναι η επαναξιολόγηση της αξίας των σχέσεων και των κοινών προσπαθειών για ένα κοινό σκοπό που έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας μέσω της συλλογικότητας παρά μέσα από μια μοναχική πορεία.

Εξ άλλου ο Πλούτωνας σε εμπλοκή με τους δεσμούς της Σελήνης, εκφράζει και την έννοια της κοινής μοίρας ανθρώπων, ή ακόμη και οργανώσεων αγνώστου προελεύσεως και σκοπών.

Νέα σελήνη 28.3.2017

Ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης Άρης, βρίσκεται πτωτικός στον Ταύρο, αλλά έχει ενα βοηθητικό εξάγωνο με τον παντοδύναμο Ποσειδώνα των Ιχθύων, είναι δε πολύ κοντά με την διεκδικητική Δήμητρα που και αυτή βρίσκεται στον Ταύρο.

Ο Άρης μέσα στον Ταύρο διεκδικεί τι άλλο, από την οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια του. Εδώ καλείται να διεκδικήσει ομαδικά (Η Νέα Σελήνη κάθεται επάνω στο μεσοδιάστημα ‘Αρη/Βόρειου Δεσμού), με γνώμονα το συναίσθημα της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

Η Αφροδίτη συνεχίζει την ανάδρομη πορεία της μέσα στον Κριό και κατευθύνεται για να τερματίσει την αναδρομή της, μέσα στους Ιχθύς σε μία μοίρα του ζωδιακού, όπου βρίσκεται ή απόλυτη έξαρση της, με διάθεση να μοιράσει τον εαυτό της για το κοινό καλό.

Παρήγορο αυτό για τις επόμενες εξελίξεις, που μπορεί να έχουν μια πιο ήπια κατάληξη, σε σχέσει με τα αισθηματικά ή οικονομικά θέματα που είναι σε εξέλιξη ή σε φάση επαναθεώρησης αυτό το χρονικό διάστημα. Το ίδιο υποστηρίζει και η όψη παραλληλίας που κάνει η Αφροδίτη με τον Ουρανό, καθώς και το ότι, η Αφροδίτη βρίσκεται επάνω στο μεσοδιάστημα του Δία/Ουρανού.

Άφησα τελευταίο τον Ερμή, γιατί νομίζω ότι είναι ο πρωταγωνιστής αυτού του χάρτη αφού μόλις έχει αφήσει μία σύνοδο με τον εκρηκτικό Ουρανό ετοιμάζεται να κάνει ένα τρίγωνο με τον Κρόνο θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου και μετά θα γυρίσει ανάδρομος (παράλληλα με την ανάδρομη Αφροδίτη για ένα διάστημα) για να ξαναπεράσει από την ίδια μοίρα του Ταύρου, ώστε να ολοκληρώσει τα αιτήματα του, μέσα στην επόμενη Νέα Σελήνη.

Τι αιτήματα θα έχει? Σίγουρα θα σχεδιάζει κάτι νέο ίσως άγνωστο αλλά πιο ελπιδοφόρο!

Ενα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι ο Ερμής βρίσκεται επάνω σε κρίσιμη μοίρα σε αυτόν τον χάρτη και στο μεσοδιάστημα της Νέας Σελήνης /’Αρη, που σημαίνει ότι υπάρχει μία ατμόσφαιρα φορτισμένη από οξύθυμη διάθεση και ότι, η όποια πιθανή κρίση είναι πανταχού παρούσα.

Άρα μία κρίση θα φέρει μεταρρυθμίσεις όμως μέσα από σκληρούς αγώνες, ώστε να επιτευχθεί μια ενωμένη επιτυχία, που θα ανήκει στο σύνολο, τόσο στις προσωπικές μας όσο και στις συλλογικές μας σχέσεις.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s