Εαρινή Ισημερία 20 Μαρτίου 2017

oven

H Εαρινή Ισημερία γίνεται την 20η Μαρτίου 2017, στις 12.29′ το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος και ο χάρτης που σχηματίζεται με συντεταγμένες Αθηνών, έχει ωροσκόπο στις 16.24′ του Καρκίνου και μεσουράνημα στις 28.55′ των Ιχθύων.

Η ισημερία συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, γύρω στις 20 Μαρτίου και 22 Σεπτεμβρίου, και το όνομα ισημερία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ίσος και ημέρα, επειδή τότε η διάρκεια της ημέρας, είναι ίση με την διάρκεια της νύχτας.

Αστρολογικά στην Εαρινή Ισημερία ο Ήλιος βρίσκεται στην μηδενική μοίρα του Κριού ακριβώς, οπότε δημιουργούμε ένα χάρτη με τις ακριβείς θέσεις και των υπολοίπων πλανητών, εκείνης της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, για να προϊδεαστούμε για τα γεγονότα του επόμενου τριμήνου.

Στον χάρτη αυτής της Εαρινής Ισημερίας, παρατηρούμε ότι είναι γεμάτος ο δέκατος οίκος από τον Ήλιο, την Αφροδίτη, τον Ερμή και τον Ουρανό μέσα στον Κριό, τον δε Ήλιο σχεδόν επάνω στο μεσουράνημα του χάρτη, που βρίσκεται στην αναιρετική 29η μοίρα των Ιχθύων, την πιο πονεμένη μοίρα του ζωδιακού.

Στον χάρτη υπερισχύουν, ο παρορμητισμός και το στοιχείο της φωτιάς, δηλαδή κάτι σαν ένα ασυγκράτητο Κριάρι, που λόγω και της θέσης του Ουρανού που βρίσκεται μέσα σε αυτόν, δυναμιτίζεται και γίνεται ακόμη περισσότερο ασυγκράτητο.

Την σταθερότητα του συγκεκριμένου χάρτη, την αντιπροσωπεύει ο Αρης μέσα στον Ταύρο, που δεν είναι και η καλύτερη θέση του, όπου αντί να σταθεροποιεί τις υπάρχουσες καταστάσεις, μάλλον τις δυναμιτίζει και αυτός με το χαρακτηριστικό πείσμα του ζωδίου.

Η διάταξη των πλανητών σε σχήμα ατμομηχανής με μηχανοδηγό τον ανάδρομο Δία, κάτι σαν ενθουσιασμένο οδηγό που έχει πιει τα ποτηράκια του, και επειδή κάθεται επάνω στην μοίρα της απόλυτης θέσης του Κρόνου, προσπαθεί να κάνει το καλύτερο, όμως αρκετά φορτισμένος και ζορισμένος, για την ασφαλή πορεία του.

Ο Ήλιος στην μηδενική του Κριού δείχνει την ανάγκη ενός νέου ξεκινήματος διαφόρων καταστάσεων, που αφού έκλεισαν τον κύκλο τους, δεν έχουν να δώσουν τίποτα περισσότερο και δίνουν την θέση τους στο καινούργιο.

Η Σελήνη σε σύνοδο ακριβείας με τον Κρόνο στον έκτο οίκο, σε όψη τετραγώνου με τον Χείρωνα, δεν είναι για ενθουσιασμό, αφού μας υποψιάζει για μια περίοδο συναισθηματικής πίεσης, μέσα σε μια καθημερινότητα καταπιεστικών γεγονότων, που θα μας κάνει να παραπαίουμε μεταξύ αυτολύπησης και στεναχώριας, προκειμένου να είμαστε εντάξει στα καθήκοντά μας.

Ο Αρης, συγκυβερνήτης του δεκάτου οίκου (εμπεριεχόμενος ο Κριός στον 10ο), που βρίσκεται στον ενδέκατο, στον Ταύρο και θα τριγωνίσει τον Πλούτωνα, μας προτρέπει να φροντίσουμε για την μελλοντική μας ασφάλεια, η οποία όμως για να κατακτηθεί θέλει πολύ προσπάθεια, πείσμα και επιμονή ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας, η οποία επιτυχία αν κατακτηθεί, θα έχει γερές βάσεις.

Ο Δίας μέσα στον τέταρτο οίκο, τετραγωνίζει τον Πλούτωνα και κυβερνά τον έκτο, οίκο του μόχθου, της εργασίας και της καθημερινότητας, αλλά και τον δέκατο, οίκο των επιδιώξεων μιας σταθερής πορείας για την κοινωνική μας καταξίωση και προβολή.

Ο Δίας φλερτάρει το τελευταίο διάστημα, με τον Ουρανό του Κριού με μία όψη αντίθεσης, ο οποίος Ουρανός, βρίσκεται στον δέκατο οίκο μαζί με τον φουριόζο Ερμή και την ανάδρομη Αφροδίτη, επιζητώντας μια αλλαγή εδώ και τώρα, η οποία αλλαγή αφορά μια κάποια κατάσταση πιθανόν του παρελθόντος.

Ο Πλούτωνας στον έβδομο, οίκο των συντρόφων, συνεργατών, συμμάχων, αλλά και φανερών εχθρών, θα τετραγωνίσει την πολυαστρία του Ερμή, Αφροδίτης και Ήλιου διαδοχικά και θα θέσει από θέση ισχύος, διάφορα πιεστικά αιτήματα ριζικών και μόνιμων αλλαγών.

Ο Ποσειδώνας στον ένατο οίκο, δίνει μια ισορροπία στον Ερμή με ένα ημιεξάγωνο, χαρίζοντας του μια ιδεολογική επιχειρηματολογία, ώστε ο Έρμης να συναντήσει τον Ουρανό, πλανήτη των αλλαγών, με θετική διάθεση και καλές προθέσεις, ολίγον ουτοπικές αλλά αρκετά βοηθητικές.

Οι Δεσμοί της Σελήνης στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων ετοιμάζεται να αλλάξουν θέση, στα επόμενα ζώδια και σηματοδοτούν και αυτοί με τον δικό του τρόπο μια αλλαγή μέσα σε σχέσεις, ομάδες και συνεργασίες που θα δημιουργηθούν με καινούργια σχήματα και αιτήματα.

ισημερια εαρινη 2017

Ας δούμε όμως αναλυτικά την εξέλιξη των τάσεων της πορείας των πλανητών το επόμενο τρίμηνο και πως μας προδιαθέτουν στην καθημερινότητα μας.

Από τις 20.3.2017-1.4.2017 το τετράγωνο Δια – Πλούτωνα μαρτυρά, μια διάθεση μανίας για εξουσία, και αυτοπροβολή των δυνάμεων μας επάνω στους άλλους. Παιχνίδια δύναμης θα παιχθούν σε όλους του τομείς, δημιουργώντας τεταμένες καταστάσεις με αποτέλεσμα την σπατάλη δύναμης οικονομικής και συναισθηματικής.

Σε κοινωνικό επίπεδο ή και προσωπικό επίπεδο από τις 24-26.3.2017 πρόσωπα εξουσίας θα προσπαθήσουν με μεγάλη έπαρση (Ερμής αντίθεση με Δία) να μας πείσουν ότι για το καλό μας (Ήλιος σύνοδο με ανάδρομη Αφροδίτη) θα πρέπει να ακολουθήσουμε, να πιστέψουμε και να υποστηρίξουμε τις νέες επαναστατικές ιδέες τους (Ερμής σύνοδο με Ουρανό).

Στις 28.3.2017 η Νέα Σελήνη που γίνεται στον Κριό, για τον επόμενο μήνα μαρτυρά την εμφάνιση ενός αρχηγού με τα ανάλογα προσόντα αλλά και το χάρισμα του να μπορεί να επηρεάζει τις λαϊκές μάζες μέσω ιδεολογικής παρακίνησης για μια νέα αρχή, με λογικά επιχειρήματα και σοβαρές προτάσεις (‘Αρης εξάγωνο με τον Ποσειδώνα και Ερμής τρίγωνο με τον Κρόνο).

Στις 2.4.2017 που η ανάδρομη Αφροδίτη θα ξαναβρεθεί στην μηδενική μοίρα του Κριού, σίγουρα θα μας απασχολήσει με θέματα παγκόσμιου οικονομικού προβληματισμού μέσα από ανατροπές πολύ πιθανόν χρηματιστηριακές, εφόσον οι επόμενες μέρες 5-9 Απρίλη είναι αρκετά φορτισμένες από ένα σύνολο όψεων των πλανητών, και μας μιλάνε για παιχνίδια δύναμης, με έντονο το στοιχείο της αλαζονείας, αλλά και της χασούρας λόγω της μεγάλης αυτοπεποίθησης.

Παράλληλα μέσα στον χαμό των όψεων, όλων σχεδόν των πλανητών, αρχίζει την ανάδρομη πορεία του ο Ερμής, για να θολώσει τελείως το τοπίο των αποφάσεων, αφού όλα θα πάνε πίσω αντί για μπροστά.

Από τις 14-20.4.2017 που θα γυρίσει και η Αφροδίτη στην ευθύγραμμη πορεία της, θα αρχίσουν να προσγειώνονται οι δύσκολες συναισθηματικές ή οικονομικές καταστάσεις (Κρόνος τρίγωνο με Ήλιο και τετράγωνο με Αφροδίτη), μέσα από μία απρόβλεπτη επέμβαση ανατροπών (Ήλιος σύνοδο με Ουρανό) και ένα τέλος, με έντονο το στοιχείο της απομόνωσης και της στεναχώριας (Σελήνη σύνοδο με Κρόνο και όψη χιαστί με τον Άρη στην 27η μοίρα του Ταύρου).

Η Νέα Σελήνη στις 26.4.2017 στο ζώδιο του Ταύρου με τον ανάδρομο Ερμή, ακριβώς επάνω στον Ουρανό και ένα σύνολο άλλων όψεων, θα μας αναγκάσουν να βιώσουμε πολλές αλλαγές σε ένα γενικά αναστατωμένο κλίμα. Τρελές ανατροπές και περίοδος ανασφάλειας, και εμείς παρόντες μέσα σε ένα τρελό χορό αλλαγών.

Με την Πανσέληνο στις 10.5.2017 το τρίγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό και τον Ερμή, καθώς και την επαναφορά στην ορθόδρομη πορεία του Ερμή, και της Αφροδίτης, το σκηνικό σοβαρεύει, αφού έρχεται η συνειδητοποίηση της απουσίας ενός σωστού σχεδιασμού και οι αλλαγές αρχίζουν να παίρνουν μια σοβαρότερη μορφή υλοποίησης.

Η Νέα Σελήνη στις 25.5.2017 στο ζώδιο των Διδύμων ελαφρώνει την ατμόσφαιρα, ενώ στο τέλος του μήνα αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα των προηγούμενων αλλαγών, να αλλάζουν δηλαδή προς το καλύτερο οι καταστάσεις, μέσω της διπλωματικής οδού (Ερμής τρίγωνο με τον Πλούτωνα).

Αρχές Ιουνίου δημιουργείται ένα κλίμα αισιοδοξίας και κάποια αναγνώριση της προσπάθειας προσαρμογής του προηγούμενου διαστήματος. Η Πανσέληνος του Ιουνίου διορθώνει καταστάσεις και εκκρεμότητες και επαναφέρει κάποια ηρεμία που είχε χαθεί τελείως, το τελευταίο διάστημα (Αφροδίτη στον Ταύρο και Ερμής στους Διδύμους).

Οι εξελίξεις αυτού του τριμήνου θα είναι σημαντικές με έντονο το στοιχείο των αλλαγών, όχι και τόσο ευχάριστων, αλλά μάλλον αναγκαίων.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

τηλ. 6957637006

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s