Πανσέληνος 12.3.2017

12494850_853983328061034_3556104594947641256_n

Η Πανσέληνος γίνεται στις 12 Μαρτίου 2017 στις 4.53΄μμ. ώρα Ελλάδος στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων στην 22.13′ μοίρα και με συντεταγμένες Αθηνών, έχουμε ένα χάρτη με ωροσκόπο στις 3.42′ της Παρθένου και μεσουράνημα στις 29.46′ του Ταύρου.

Η κάθε Πανσέληνος μας προτρέπει να κάνουμε μία στάση, για να επανεξετάσουμε τις θέσεις που έχουμε πάρει σε ένα θέμα, που ξεκίνησε από την προηγούμενη Νέα Σελήνη.

Πολύ πιθανόν να χρειάζονται κάποιες διορθωτικές κινήσεις ή συμπληρωματικές ενέργειες, έτσι ώστε στην επόμενη Νέα Σελήνη να είμαστε έτοιμοι, για να ξεκινήσουμε ένα καινούργιο κύκλο, μαζί με τον κύκλο της Νέας Σελήνης.

Αστρολογικά ένας κύκλος της Σελήνης καθορίζει τα μηνιαία γεγονότα της ζωής μας.

Ο χάρτης της συγκεκριμένης Πανσελήνου, σε προσωπική βάσει, υπόσχεται αλλαγές διλημματικού χαρακτήρα, κυρίως σε επίπεδο σχέσεων.

Ξεκαθάρισμα του πραγματικού από το ιδεώδες και καιρός σοβαρών αποφάσεων σε ρεαλιστικό υπόβαθρο. Επανεξέταση των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και αποφάσεις σοβαρές και μόνιμες.

Το πείσμα και η βιασύνη, είναι οι κακοί σύμβουλοι, ενώ η αξία της αγάπης που ο άλλος μπορεί να μας προσφέρει, με τον δικό του τρόπο πάντα, είναι το θέμα για το αν μας καλύπτει, ώστε να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε τις αποφάσεις που θα πάρουμε τελικά, γιατί μπορεί να μην μπορέσουμε να τις ανακαλέσουμε μελλοντικά.

Η επιτακτική ανάγκη για αλλαγές είναι επείγουσα, για να διασφαλίσει την ασφάλεια μας, συναισθηματικά και υλικά.

Η Σελήνη στην Παρθένο βοηθάει για την δέουσα ανάλυση των συναισθημάτων μας, ενώ ο Ήλιος στους Ιχθύς για να ξανασκεφτούμε τα ιδανικά και τις αξίες μας.

Σε κοινωνικό επίπεδο, στον συγκεκριμένο χάρτη για την Ελλάδα, είναι επιτακτική η διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων, με οποιοδήποτε κόστος, αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Η Σελήνη στον πρώτο οίκο, δηλαδή ο λαός απέναντι από την εξουσία, ζητά αλλαγή εδώ και τώρα.

Ο ανάδρομος Δίας από τον δεύτερο οίκο (τομέα των οικονομικών), ζητά από τους πιστωτές και συνεταίρους του, την έκτακτη βοήθεια τους.

Ο Κρόνος από τον τέταρτο οίκο, χώρο της αντιπολίτευσης πιέζει για αποφάσεις πιο ξεκάθαρες.

Η ανάδρομη Αφροδίτη από τον όγδοο οίκο (οίκο των χρηματοδοτών) που βρίσκεται, ζητά καινούργια δανεικά, που καλύτερα να μην τα πάρει.

Ο Άρης στον ένατο οίκο, παλεύει με υποθέσεις του εξωτερικού και ζητάει βοήθεια από ομάδες με κοινά συμφέροντα.

Το δυνατό χαρτί το κρατάει ο Πλούτωνας μέσα από τον πέμπτο οίκο όπου βρίσκεται (οίκο της δημιουργίας και των επενδύσεων), αλλά θα έχει τον λόγο όταν θα έλθει η ώρα του να μιλήσει.

%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%83%ce%ad%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%82-12-3-2017

Ας δούμε όμως αναλυτικά από την αστρολογική οπτική την ανάλυση του χάρτη λεπτομερώς.

Χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου χάρτη, είναι ότι στην Πανσέληνο συμμετέχει και ο Ουρανός από τον Κριό με όψη χιαστί επάνω στην Σελήνη, ενώ με μία πολύ μικρή απόκλιση έχουμε άλλη μία όψη χιαστί με τον Ήλιο και τον Δία.

Έχουμε λοιπόν ένα σχηματισμό τετραπλεύρου με συμμετοχή των δύο αντιθέσεων που μας απασχολούν αυτό το διάστημα, δίνοντας μας διάφορα γεγονότα, δηλαδή την αντίθεση της Πανσελήνου και την αντίθεση του Δία – Ουρανού που μόλις κορυφώθηκε και αποχωρεί, να διασταυρώνονται και με την βοήθεια δύο ημιεξαγώνων και δύο όψεων χιαστή, να σχηματίζουν ένα τραπεζοειδές σχήμα.

Παράλληλα έχουμε ένα ακριβές τετράγωνο του Ερμή με τον Κρόνο και μία σύνοδο του Βόρειου Δεσμού με τον Ωροσκόπο του χάρτη, αλλά και ένα προσεγγίζον τρίγωνο του Άρη με την σύνοδο αυτή.

Η Αφροδίτη στην ανάδρομη πορεία της κάνει ένα ημιεξάγωνο με τον Ποσειδώνα και απομένει ο Πλούτωνας χωρίς όψεις ακριβείας, που σημαίνει ότι δεν συμμετέχει, αλλά μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις αν χρειαστεί.

Το μεσουράνημα στην αναιρετική μοίρα του Ταύρου, δεν είναι για ενθουσιασμό και η εμπλοκή του ωροσκόπου με τους Δεσμούς της Σελήνης, μας υποψιάζει για μία σεληνιακή περίοδο όπου η επανεξέταση θεμάτων από ομάδες γραφειοκρατών (λόγω Παρθένου), πηγαίνει προς το τέλος της, όσο αναφορά θέματα οικονομικής ασφάλειας και σταθερότητας (λόγω Ταύρου).

Ο κυβερνήτης του μεσουρανήματος είναι εδώ η Αφροδίτη, ανάδρομη και αδύναμη στον Κριό, και προσπαθεί να διευθετήσει θέματα του παρόντος αλλά και του παρελθόντος, αρκετά άβολα και αδέξια λόγω της θέσης που βρίσκεται.

Ο Ερμής κυβερνήτης του ωροσκόπου, προσπαθεί να ολοκληρώσει συμφωνίες μέσα από τους Ιχθύς όπου βρίσκεται. Παρόλο που βρίσκεται από θέση στην απόλυτη έξαρση της Αφροδίτης, απλά ζητάει έλεος και συμπόνοια. Έτσι όμως δεν μπορεί να είναι πειστικός και αποτελεσματικός, γιατί με αδύναμα και ασαφή επιχειρήματα, δεν μπορεί να διεκδικήσει τα δέοντα, αφού και αυτός είναι σε θέση αδυναμίας μέσα στον ιδεαλιστή και ασαφή Ιχθύ.

Παράλληλα ο Ερμής έχει να διαχειριστεί και το τετράγωνο με τον Κρόνο, που τον υποχρεώνει εδώ και τώρα να πάρει τις όποιες αποφάσεις, που από καιρό άφησε σε εκκρεμότητα, προκειμένου να τελειώσει μία υπόθεση που είναι σε εξέλιξη, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει παρακάτω.

Όλο το τοπίο πιεστικό και γεμάτο προβληματισμούς, με μόνη βοήθεια τον Άρη, που έχει μια σχετική βοήθεια από την Αφροδίτη λόγω αμοιβαίας υποδοχής, και κάνει όψη τριγώνου με τον Βόρειο Δεσμό και τον ωροσκόπο του χάρτη, που μπορεί να σημαίνει και μία βοήθεια από το εξωτερικό, λόγω της θέσης του (στον ένατο οίκο), με το αζημίωτο βέβαια (λόγω Ταύρου), μέσα από μία ομάδα με κοινά συμφέροντα.

Οι κυβερνήτες των Δεσμών, που εδώ πρωτοστατούν λόγω της θέσης τους με τον ωροσκόπο, δηλαδή ο Ερμής του Βόρειου και ο Ποσειδώνας του Νότιου, βρίσκονται αμφότεροι στον έβδομο οίκο του χάρτη, οίκο των συμμάχων, συνεργατών και φανερών εχθρών, που μπορεί να προκύψει κάποια βοήθεια από το πουθενά.

Ο Ερμής κυβερνήτης του Βόρειου Δεσμού, που καθορίζει το μέλλον, αδύναμος και ασαφής και ο Ποσειδώνας του Νοτίου που είναι και χορηγός του Ήλιου της Πανσελήνου, παντοδύναμος από θέση, ίσως σηματοδοτήσει μια εύνοια από ομάδες με το ίδιο πονεμένο παρελθόν, δηλαδή ομάδων με κοινή μοίρα με αυτόν, που μπορεί εξελιχθούν σε υπερασπιστές των ιδεολογικών του θέσεων.

Η αντισκιά του Κρόνου από τον Τοξότη επάνω στον Νότιο Δεσμό, ίσως βοηθήσει από θέση συμπαράστασης και αυτός την παρούσα κατάσταση, μέσω ομάδων με κοινή παραδοσιακά  θρησκευτική ιδεολογία.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s