Έκλειψη Σελήνης 11.2.2017

27

Η Έκλειψη Σελήνης γίνεται στις 11.2.2017 στις 2.32 πμ. ώρα Ελλάδος, στην 22.28′ μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου και ο χάρτης που προκύπτει με συντεταγμένες Αθηνών έχει ωροσκόπο στην 7.06′ μοίρα του Τοξότη και μεσουράνημα στην 22.34′ της Παρθένου.

Με μια πρώτη ματιά βλέπουμε ένα χάρτη γεμάτο με όψεις ακριβείας, που σημαίνει ότι το ενδιαφέρον μας για τα γεγονότα που θα εξελιχθούν αυτό το διάστημα, θα είναι τεταμένο.

Τόσο οι σχέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όσο και οι επικοινωνίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας πρωτοστατούν, με θέμα τι άλλο από τα οικονομικά προβλήματα που αναζητούν για ριζική λύση, που σίγουρα θα πονέσει και θα αναδιατάξει τις σχέσεις με τους συμμάχους και εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή ομάδα όπου ανήκουμε.

Πολύ πιθανή είναι και μια αναδιάταξη των δυνάμεων στο κοινοβούλιο της χώρας μας, που θα δώσει μια ελπίδα ανατροπής στα κακώς έχοντα μέχρι τότε. Γρήγορα όμως, θα ξεφουσκώσει και θα φανεί εκ των υστέρων, η υπερεκτίμηση των αναμενόμενων αλλαγών σαν φρούδα ελπίδα, με αποτέλεσμα ξανά την απογοήτευση.

Όλοι οι πλανήτες έχουν κάτι να πουν! Τι είναι όμως αυτό?

Η ίδια η έκλειψη στον άξονα των επικοινωνιών και των συνεννοήσεων με το εξωτερικό προδιαθέτει για ένα τέλος, σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι το οποίο κράτησε πολύ και πρέπει να τελειώσει με οποιοδήποτε τρόπο.

Τα αποτελέσματα της δυναμικής αυτής της έκλειψης θα ολοκληρωθούν μέσα στο διάστημα της επόμενης έκλειψης Ηλίου που θα γίνει στις 26.2.2017 και θα είναι αρκετά ενδιαφέροντα και καταλυτικά.

Ένας χάρτης με πολύ ερμηνευτικό ενδιαφέρον. Το στοιχείο της φωτιάς και η ποιότητα του παρορμητισμού επικρατούν και μαρτυρούν ότι όλα τα γεγονότα που θα προκύψουν θα τρέχουν σε μία ασυγκράτητη εξελικτική πορεία.

Ενα μυστικό τετράπλευρο που σχηματίζουν οι τέσσερις πλανήτες των δύο αντιθέσεων που πρωτοστατούν στον χάρτη, δηλαδή η Σελήνη σε εξάγωνο με τον ανάδρομο Δία, που είναι σε όψη τριγώνου με τον Ήλιο και σε εξάγωνο με τον Ουρανό, που είναι σε όψη τριγώνου με την Σελήνη.

Ενα σχήμα με θετικές όψεις γύρο – γύρο πολύ αισιόδοξο με καλές υποσχέσεις για κάτι καινούργιο και ανατρεπτικό, αλλά και μία αίσθηση ότι η τύχη χαμογελά επιτέλους, μετά από ένα αρκετά μελαγχολικό χρονικό διάστημα, αλλά και μέσα από μεγάλες αφανείς πιέσεις.

1122017

Θα προχωρήσω αναλύοντας αστρολογικά τις όψεις για αυτούς που γνωρίζουν αστρολογία, αλλά και για αυτούς που ενδιαφέρονται για αυτήν.

Η έκλειψη στην 22α μοίρα των σταθερών Λέοντα – Υδροχόου είναι σε κρίσιμη μοίρα, που σημαίνει ότι μια κρίση υπάρχει στο υπόβαθρο που ζητάει απαιτητικά λύση.

Ο Δίας μπορεί να είναι ανάδρομος, κάθεται όμως σε μία μοίρα του ζωδιακού που θα την χαρακτηρίζαμε μία από τις πιο τυχερές του ζωδιακού, δηλαδή επάνω στον απλανή Spica, που θεωρείται αρκετά ευνοϊκός ιδίως στον τομέα των σχέσεων.

Ο Ουρανός στην 21η μοίρα του Κριού, όπου υπάρχει ο απλανής Baten Kaitos, έχει την ερμηνεία της απομόνωσης και των ξαφνικών ναυαγίων.

Το μυστικό τετράπλευρο που σχηματίζεται από την αντίθεση των φώτων της σεληνιακής έκλειψης από την μία, και της αντίθεσης του Δία-Ουρανού από την άλλη, που όλο τον χρόνο θα μας απασχολήσει με διάφορες ανατροπές στον τομέα των σχέσεων, μας υπόσχεται μία θετική αλλαγή που θα προέλθει όμως μέσα από κρίσιμα γεγονότα.

Τα γεγονότα αυτά θα έχουν τον χαρακτήρα των ανατροπών και την ανάγκη της αλλαγής πλεύσης, αν ερμηνεύσω τον Ουρανό που στην θέση που βρίσκεται, δηλώνει αποφασισμένος ακόμα και να ναυαγήσει, προκειμένου να διασφαλίσει μια αλλαγή, που τόσο καιρό αναζητά μέσα από τον Κριό.

Στον συγκεκριμένο χάρτη όμως που δημιουργήθηκε με συντεταγμένες Αθηνών και αφορά την Ελλάδα ως κράτος, υπάρχει και ενα μεσουράνημα στην 22η μοίρα της Παρθένου, που είναι σε ακριβή αντίθεση με τον Χείρωνα, ο οποίος βρίσκεται στην βάση του χάρτη επάνω στην ακμή του τέταρτου οίκου, στην 22η μοίρα των Ιχθύων.

Ο Χείρωνας όμως συμμετέχει σε ένα άλλο σχηματισμό Yod, όπου από την κορυφή κάνει μία όψη χιαστί με τον Δία και μια όψη χιαστί με την Σελήνη, που κάνει εξάγωνο με τον Δία. Συγχρόνως όμως η όψη Yod του Χείρωνα είναι σε όψη μπούμερανγκ με το μεσουράνημα του χάρτη. Όλα δείχνουν την ανάγκη λύσεων που θα πληγώσουν και θα έχουν αντίκτυπο στην ύπαρξη της ίδιας της κυβέρνησης.

%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%cf%82

Βλέπουμε μέσα στον χάρτη της έκλειψης, ότι η 22η μοίρα επαναλαμβάνεται έξη φορές και εδώ είναι το ενδιαφέρον σημείο στην ερμηνεία του χάρτη, γιατί στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδος στην 22η των Ιχθύων είναι η Αφροδίτη, άρα ότι όψεις κάνει ο Χείρωνας στον χάρτη της έκλειψης, τις κάνει και η Αφροδίτη του γενεθλίου της Ελλάδας στην σύγκριση των δύο χαρτών δηλαδή της έκλειψης και του γενεθλίου της Ελλάδας.

Αλλά και η Σελήνη (που εκπροσωπεί τον λαό) του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδος, η οποία βρίσκεταιστην 21.51′ των μεταβλητών Διδύμων, κάνει όψη τετραγώνου με το μεσουράνημα του συγκεκριμένου χάρτη της έκλειψης, όπου υπάρχει η όψη μπούμερανγκ με τον Χείρωνα, στην βάση του χάρτη, στην ακμή του τέταρτου οίκου, που σημαίνει τομέας της αντιπολίτευσης αλλά και της εδαφικής περιουσίας του κράτους. Άρα θα υπάρξει τριβή μεταξύ λαϊκού αισθήματος και των στόχων της εξουσίας.

Όλο το σχήμα του Focussed Yod που σχηματίζεται επάνω στο κεντρικό δοκάρι του χάρτη, θα λέγαμε ότι κάνει την δομή του χάρτη να τρίζει, σαν να δοκιμάζεται από σεισμό αρκετών ρίχτερ.

Η σχέση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, σε ένα παιχνίδι μπραντεφέρ, κόβει την ανάσα με γεγονότα, δεδομένου ότι και η ίδια η έκλειψη, σε σύγκριση με τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας γίνεται μέσα στον άξονα του 4ου/10ου οίκου. (αναφέρομαι στον χάρτη της Ελλάδος με ημερομηνία 3.2.1830 12.00 μμ).

Θα συνεχίσω όμως και με τους υπόλοιπους πλανήτες του χάρτη αυτής της σεληνιακής έκλειψης που έχουν και αυτοί αρκετό ενδιαφέρον, δηλαδή τον Ερμή και την Αφροδίτη που βρίσκονται σε όψη εξαγώνου μεταξύ τους, στην 5η μοίρα του Υδροχόου και Κριού αντίστοιχα.

Παραβάλλοντας τους δύο χάρτες της έκλειψης και του γενέθλιου της Ελλάδος παρατηρούμε ότι ο Ερμής βρίσκεται επάνω στον Ουρανό του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδος και η Αφροδίτη στηνμοίρα του Κριού όπου βρίσκεται ο γενέθλιος Πλούτωνας της Ελλάδος. Δηλαδή ενεργοποιεί με την ίδια όψη και με σύνοδο το εξάγωνο του Ουρανού – Πλούτωνα του γενεθλίου της Ελλάδος, μια σημαντική όψη υπεύθυνη για την ιστορία των ριζικών ανατροπών της χώρας μας.

Σημειωτέον ότι ο Ουρανός έχει δυνατό ρόλο στο ωροσκόπιο της Ελλάδος, αφού είναι χορηγός του Ήλιου της και κυβερνήτης του μεσουρανήματος της, βρίσκεται δε στον 9ο οίκο, τομέα του εξωτερικού, και της νομοθετημάτων.

Ο Αρης από την 10η μοίρα του Κριού παντοδύναμος, κάνει ένα εξάγωνο με το Μεσουράνημα του γενεθλίου της Ελλάδος, που σημαίνει γρήγορες και επείγουσες εξελίξεις για την πορεία της χώρας.

Ο Δίας σε αυτή την χρονική στιγμή έχει τις περισσότερες όψεις, σχεδόν με όλους τους πλανήτες και σημεία του χάρτη, που σημαίνει ότι πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις μέσω διπλωματικών διαβουλεύσεων.

Αλλά και ο Πλούτωνας αυτό το διάστημα, είναι σε εμπλοκή με τους Δεσμούς της Σελήνης με σκληρές όψεις και θα λέγαμε ότι λειτουργεί σαν μια ξεχωριστή ομάδα, αποστασιοποιημένος με το παιχνίδι των υπολοίπων, ενώ παράλληλα καθορίζει και την κοινή μοίρα των μαζών μέσα από ομάδες που παίρνουν αποφάσεις σιωπηλά άλλα και κυριαρχικά.

Ο Πλούτωνας όμως, λόγω θέσης και δύναμης κρατάει τις αποστάσεις από θέση εξουσίας, αφού είναι στον δεύτερο οίκο των οικονομικών και διαπραγματεύεται σκληρά, λόγω όψεων με τους δεσμούς που βρίσκονται στον άξονα 3ου /9ου μαζί με την έκλειψη της Σελήνης.

Ο Ποσειδώνας σε σχέση μικρής όψης με τον Άρη του Κριού, δίνει μια ιδεολογική χροιά σε όλο το σκηνικό.

Τέλος ο Κρόνος που έχει αποχωρίζουσες όψεις με του υπόλοιπους πλανήτες, θέλει να μας υποδείξει ότι, επειδή είναι σχεδόν χωρίς όψεις ακριβείας, έχει μια ανεξαρτησία για να αποφασίζει για τους υπόλοιπους και θα έχει τον τελευταίο λόγο, καθορίζοντας τα τελικά γεγονότα όταν θα έλθει σε όψεις με τους γρήγορους πλανήτες, αφού με τους αργούς ότι ήταν να πει το είπε! Δηλαδή με το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα….. με το τρίγωνο με τον Ουρανό ….και με το εξάγωνο με τον Δία!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Αθήνα 7.2.2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s