Πανσέληνος 12.1.2017

10343688_526152734238923_9045529682439238432_n

Η πρώτη Πανσέληνος του 2017 γίνεται στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω, με την Σελήνη στις 22.27′ του Καρκίνου. Με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα αστρολογικό χάρτη με ωροσκόπο στην 27η μοίρα του Ταύρου και μεσουράνημα στην 6η μοίρα του Υδροχόου.

Το σημαντικό αυτού του χάρτη είναι ένα μεγάλο τετράγωνο που σχηματίζει ο άξονας της Πανσελήνου, με τον άξονα του Δία – Ουρανού στην 22η μοίρα των παρορμητικών Ζυγού – Κριού. Παράλληλα έχουμε και μία όψη τετραγώνου που σχηματίζει ο Κρόνος του Τοξότη με τον Χείρωνα των Ιχθύων, στην 22η μοίρα των μεταβλητών, καθώς και τον Άρη σε προσεγγίζουσα όψη συνόδου με τον Χείρωνα δηλαδή άλλο ένα τετράγωνο Άρη – Κρόνο σε εμπλοκή με Χείρωνα.

Η Αφροδίτη σε καλή θέση σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, εξίσου δυνατό μέσα στους Ιχθύς στην 9-10η μοίρα των μεταβλητών.

Ο Ερμής στην 29η αναιρετική μοίρα του μεταβλητού Τοξότη έτοιμος να ξαναμπεί, μετά την ανάδρομη πορεία του, στον Αιγόκερω και να συναντήσει και πάλι τον Πλούτωνα.

Παρατηρώντας τον χάρτη βλέπουμε ότι οι πλανήτες είναι μοιρασμένοι σε παρορμητικά και μεταβλητά ζώδια ενώ λείπουν τα σταθερά, αν εξαιρέσουμε τον ωροσκόπο (την εξωτερική εικόνα) και το μεσουράνημα (την ορατή στόχευση) που υπόσχονται μία σταθερότητα.

Ενα χρονικό διάστημα λοιπόν μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη, που θα γίνει στο σταθερό ζώδιο του Υδροχόου, πολύ μεταβλητό, όπου ο παρορμητισμός θα έχει τον πρώτο λόγο και τα αποτελέσματα θα τα δούμε στο τέλος του μήνα με την Νέα Σελήνη.

Τίποτα σταθερό, τίποτα οριστικό, μία περίοδος με ανακατατάξεις και διορθώσεις στα κακώς κείμενα.

Τα αιτήματα πολλά και πιεστικά, λόγω των πολλών τετραγώνων και αντιθέσεων, που υπάρχουν στο αστρολογικό χάρτη. Ας σημειώσουμε δε, ότι η Πανσέληνος γίνεται στον άξονα 3ου/9ου οίκου, δηλαδή στον άξονα των επικοινωνιών, των μέσων μεταφοράς και γενικώς των γραφειοκρατικών και νομικών θεμάτων που πιθανόν να έχουν σχέση και με το εξωτερικό.

Αυτή η Πανσέληνος στον Καρκίνο – Αιγόκερω μας προδιαθέτει να περιμένουμε αντιπαραθέσεις μεταξύ λαού και εξουσίας.

Η αντίθεση του Δία από τον Ζυγό και του Ουρανού από τον Κριό, είναι ετοιμοπόλεμη στον άξονα του 6ου/12ου οίκου του χάρτη, δηλαδή σχετική με εργασιακά θέματα σε χώρους δημόσιας υγείας και σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Η εξωτερική εμφάνιση των καταστάσεων είναι γεμάτη με καλοπροαίρετες προθέσεις, αφού η Αφροδίτη κυβερνήτης του ωροσκόπου, βρίσκεται στον 11ο οίκο, αγκαλιά με την φιλεύσπλαχνο αλλά και ουτοπικό Ποσειδώνα.

Καλές προθέσεις υπάρχουν, αλλά σε λίγο ο Αρης σε τετράγωνο με τον Κρόνο θα φέρει τέλος καταστάσεων και ελπίδων που δεν είχαν τις κατάλληλες βάσεις.

Η συνύπαρξη του Άρη με τον Χείρωνα θα τραυματίσει την ήδη πληγωμένη αισιοδοξία με μαντάτα, που ο Κρόνος μέσα από τον Τοξότη θα δώσει, για αρκετούς περιορισμούς στις προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο.

Όλα αυτά θα παιχθούν στον 11ο οίκο, που εκπροσωπεί το κοινοβούλιο, όπου ακούγονται οι καλές προθέσεις, άλλα ψηφίζονται αυτά που επιβάλλει ο Κρόνος από τον 7ο οίκο, οίκο των συμμάχων και συνεταίρων θα έλεγα, γιατί συνέταιροι είμαστε και πρέπει να το παραδεχθούμε, εξηγώ την όψη χιαστί του Κρόνου με την Σελήνη της Πανσελήνου.

Ο Ερμής ορθόδρομος πια, κανονίζει τις οικονομικές εκκρεμότητες μέσα στον 8ο οίκο των υποχρεώσεων προς τρίτους.

Οι δεσμοί της Σελήνης σχεδόν στην ακμή των οίκων 5ου – 11ου, μας θυμίζουν την δημιουργία νέων ομάδων, που φιλοδοξούν την είσοδο στο κοινοβούλιο.

Μία γενική ένταση με κυρίως επικοινωνιακή χροιά με τον λαό στους δρόμους και την εξουσία να προσπαθεί να διευθετήσει τα εξωτερικά θέματα της χώρας με τους δυνατούς κρατούντες τα σκήπτρα των εξουσιών.

Επαναστατημένες διεκδικήσεις που δεν είναι ορατές προς το παρόν, αλλά ετοιμάζονται να δράσουν μόλις χρειασθεί για να διασφαλίσουν τα δίκαια εργατικά αιτήματα του Δία στον Ζυγό από τον 6ο οίκο, οίκο του μόχθου και της εργασίας των απλών εργατών της κρατικής μηχανής, δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι του τομέα υγείας, τα σώματα ασφαλείας και γενικά ανθρώπων που δουλεύουν για την κρατική μηχανή.

Απεργίες, μπλοκαρισμένα σχέδια, καλές προθέσεις και υποσχέσεις, όλα αναστατωμένα με την συμμετοχή των μέσων ενημέρωσης και των συγκοινωνιών τα πιθανά σενάρια αυτής της Πανσελήνου, που εν μέσω μιας ρευστής κατάστασης, δεν μπορεί τίποτα να σταθεροποιείσει, παρά μόνο να αφουγκραστεί αιτήματα και παρορμητικές διεκδικήσεις, μέσα από μία όχι και τόσο ορατή αλλά τεταμένη συναισθηματική κατάσταση που επηρεάζει την ψυχολογία και τις διαθέσεις της λαϊκής μάζας.

%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%83%ce%ad%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%82-12-1-2017

Ας δούμε όμως και την ερμηνεία του χάρτη της Πανσελήνου με την μέθοδο των μεσοδιαστημάτων κατά Ebertin, με τις φράσεις κλειδιά που προκύπτουν, από τις εξισώσεις των πλανητικών θέσεων.

Ήλιος = Δίας/Ουρανός: Καλή διανοητική αντίληψη – Ξαφνική επιτυχία – Ευστροφία και ευκινησία

Σελήνη = Δίας/Ουρανός: Αισιόδοξη στάση – Φρόνηση σύνεση η ικανότητα να “βλέπει” πολύ μακριά

Δίας = Σελήνη/Ήλιος: Επιθυμία για ενωμένες προσπάθειες – Μεγάλα αποκτήματα – Ενωμένη επιτυχία – Σύλληψη – Γέννηση

Ουρανός = Σελήνη/Πλούτωνας: Η επιθυμία κάποιου να αγωνίζεται – Φανατισμός – Ξαφνική αναστάτωση.

Ουρανός = Ήλιος/Πλούτωνας: Τάση του ατόμου να εκτελεί με φανατισμό μεταρρυθμίσεις χωρίς να νοιάζεται η να φροντίζει για τον εαυτό του – Ξαφνική προσαρμογή σε νέες συνθήκες – Κίνδυνος για σύλληψη ή φυλάκιση.

Ποσειδώνας = ‘Αρης/Β. Δεσμός: Απογοήτευση, ανακρίβεια, ψέμα, απάτη – Η υπονόμευση κάποιας σχέσης.

‘Ερμής = Δίας/Β. Δεσμός: Οργανώσεις, συνεταιρισμοί, ενώσεις – Η επιθυμία να ανταλλάσσει κάποιος σκέψεις και ιδέες με τους άλλους – Καλή συνεργασία για κοινό σκοπό.

Έρμης = Αφροδίτη/Ουρανού: Η ικανότητα κάποιου να δίνει διεγερτικές ιδέες σε άλλους.

Ερμής = Ουρανός/Ποσειδώνας: Σχέδια χωρίς καμιά πιθανότητα εκπλήρωσης – Ταξίδια μακρινά.

Αφροδίτη = Άρης/Β. Δεσμός: Εγκάρδια και ζεστή συνεργασία – Συνεταιρισμός.

Β. Δεσμός = Ουρανός/Πλούτωνας: Η εμπειρία του να μοιράζεται ένταση ή αναστάτωση μαζί με άλλους.

Β. Δεσμός = Δίας/Πλούτωνας: Μία σχέση με τις μάζες – Ενωμένες φιλοδοξίες – Πολιτική δραστηριότητα – Μακροχρόνιες σχέσεις.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

τηλ. 6957637006

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s