Πανσέληνος 14.12.2016

10906002_1530415340542979_3239914314683766528_n

Η Πανσέληνος γίνεται στον άξονα Διδύμων-Τοξότη στην 22η μοίρα των Διδύμων και με συντεταγμένες Αθηνών, έχουμε ένα χάρτη με ωροσκόπο στις 14.47′ του Ζυγού και μεσουράνημα στις 16.46′ του Καρκίνου.

Η Πανσέληνος σαν συνέχεια της προηγηθείσας Νέας Σελήνης, συνεχίζει να έχει σαν κύρια όψη του χάρτη της, την αντίθεση Δία-Ουρανού, που σε γωνιακούς οίκους και στους δύο χάρτες, παίζει το παιχνίδι της διεκδίκησης, σταθερά.

Στον χάρτη της προηγούμενης Νέας Σελήνης είχαμε τον Ουρανό στον πρώτο οίκο και τον Δία στον έβδομο, ενώ τώρα στον χάρτη της Πανσελήνου έχουμε τον Δία στον πρώτο και τον Ουρανό στον έβδομο. Αυτό μαρτυρά την συνέχεια των θεμάτων διεκδίκησης, από τους συνεργάτες, συντρόφους, συμμάχους, να μένει σταθερό και με τεντωμένο σχοινί και οι δύο πλευρές να προσπαθούν να πετύχουν το καλύτερο, ο καθένας για το δικό του όφελος.

Στο χάρτη της Νέας σελήνης τα φώτα έκαναν ταυ τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης σε εμπλοκή με τον Ποσειδώνα και μας έδειχνε ότι οι διεκδικήσεις έβρισκαν εμπόδιο επάνω σε οργανωμένες ομάδες με ομιχλώδεις προθέσεις, επάνω σε μια μοίρα των μεταβλητών, πολύ ταλαιπωρημένη τους τελευταίους μήνες, από πολλές αοριστίες και αρκετό έντεχνα κεκαλυμμένο ψέμα.

Ως συνέχεια του κλίματος της προηγηθείσας φάσης της σελήνης, έρχεται η Πανσέληνος σχεδόν με τα ίδια αιτήματα, αλλά σε διαφορετικό σκηνικό, αφού τώρα επάνω στον Ωροσκόπο έχουμε τον Δία, που δίνει μια νότα αισιοδοξίας και καλής πρόθεσης. Ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει ξαφνικές διεκδικήσεις από την άλλη μεριά με επιχειρήματα και σοβαρές θέσεις, αφού ο Ήλιος στον Τοξότη αυτήν την φορά είναι σε σύνοδο με τον Κρόνο και σε ακριβές τρίγωνο με τον Ουρανό του Κριού.

Ο Κρόνος δίνει διέξοδο στην αντίθεση του Δία-Ουρανού, απαιτώντας όμως και τις ανάλογες ευθύνες, δηλαδή θα σου δώσω, αν κάνεις ότι μου έχεις υποσχεθεί.

Αυτή την φορά όμως έχει σημαντική θέση στον χάρτη και ο Πλούτωνας ο οποίος κάθεται στα θεμέλια του χάρτη και βέβαια σε αντίθεση με το Μεσουράνημα του χάρτη της Πανσελήνου. Δείχνει να έχει πρόθεση ενός γκρεμίσματος και μιας αναδόμησης εκ θεμελίων.

Αν το ερμηνεύσουμε στον πολιτικό σκηνικό τότε άτομα κύρους, από την θέση της αντιπολίτευσης. θα αντιταχθούν στα σχέδια και τις συμμαχίες της κυβέρνησης, με την βοήθεια του λαϊκού αισθήματος που θα έχουν με την μεριά τους, μιας και η Πανσέληνος γίνεται επάνω στην Σελήνη του χάρτη του 1830 της Ελλάδος, που εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό.

Το παιχνίδι είναι κυρίως επικοινωνιακό, αφού ο τρίτος οίκος του χάρτη έχει τους περισσότερους πλανήτες. Ο Ερμής στον Αιγόκερω με σοβαρά επιχειρήματα θα πλησιάσει τον Πλούτωνα και θα αρχίσει την ανάδρομη πορεία του, που μας κάνει υποψιασμένους για πιθανή αργοπορία στα επείγοντα αποτελέσματα που όλοι περιμένουν, αφού ο σκεπτικιστής Ερμής θέλει τον χρόνο του για να δώσει τα μαντάτα του, που δεν ξέρουμε πόσο στεγνά και σταράτα θα είναι.

Η μόνη ελπίδα είναι το τρίγωνο που θα κάνει ο Κρόνος με τον Ουρανό, που ίσως βοηθήσει με ανέλπιστο και ανατρεπτικό τρόπο να σταθεροποιήσει την επιτακτική ανάγκη για αλλαγές.

Στον χάρτη της Πανσελήνου η Αφροδίτη στον Υδροχόο στον 4ο οίκο της αντιπολίτευσης σε εμπλοκή με τους δεσμούς της Σελήνης, φλερτάρει με καινούργιες πολιτικές ομάδες που στοχεύουν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο, αφού κουβαλάνε μπόλικες ελπίδες για χαρά και δημιουργία, έστω και σε επίπεδο υποσχέσεων χωρίς πολλές ελπίδες.

Ο Άρης στον Υδροχόο μοναχικός αλλά ρισκαδώρος και επαναστάτης, στον πέμπτο οίκο του χάρτη, οίκο της δημιουργίας αλλά και της παιδείας, θα παίξει τον ρόλο του ανατροπέα και αυτός από την δική μεριά, αλλά δεδομένου ότι είναι χωρίς όψεις με τους άλλους πλανήτες θα έχει τα δικά του αφανή αλλά δυναμικά σχέδια. Ο ‘Αρης βρίσκεται στην 25η του Υδροχόου εκεί ακριβώς του έγινε η έκλειψη της Σελήνης τον περασμένο Αύγουστο, επαναφέροντας πολύ πιθανόν θέματα που έμειναν σε εκκρεμότητα από τότε.

Ο Χείρωνας σε τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Ήλιο μέσα από τον έκτο οίκο προασπίζει τα θέματα της εργατικής τάξης με αρκετά επιθετικό τρόπο απέναντι στις άτεγκτες. σοβαρές και περιοριστικές αποφάσεις των κυβερνώντων.

sfpage

Σε προσωπική βάση αυτή η Πανσέληνος επηρεάζει κυρίως τα μεταβλητά ζώδια Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς, του τρίτου δεκαημέρου σε θέματα που έχουν να κάνουν με επαναθεώρηση σχέσεων με συγγενείς, αδέλφια, με αποφάσεις για πιθανά ταξίδια, με τακτοποίηση εκκρεμοτήτων με νομικές υποθέσεις χαρτιά και επικοινωνίες κάθε είδους.

Οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο των παρορμητικών ζωδίων δηλαδή Ζυγοί, Αιγόκεροι, Κριοί και Καρκίνοι είναι έτοιμοι να παίξουν παιχνίδια δύναμης, δυναμιτίζοντας τα θεμέλια των σχέσεων τους, επαγγελματικών και προσωπικών, διεκδικώντας τα δικαιώματα τους, με ανυπομονησία και τραβώντας στα άκρα καταστάσεις, που ίσως θα έπρεπε να ζυγίσουν καλύτερα και να πάρουν αποφάσεις με περισσότερη σύνεση και διπλωματικότητα.

Τα ζώδια του αέρα Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι του τελευταίου δεκαημέρου, στον συναισθηματικό τομέα, παλιές σχέσεις ίσως εμφανισθούν από το πουθενά, για να σας αναζωπυρώσουν ανεκπλήρωτα πάθη που όμως δεν έχουν σταθερό χαρακτήρα και πολύ πιθανόν να σας απογοητεύσουν και να ξαναπροτιμήσετε την ελευθερία σας.

Αυτή η Πανσέληνος σας προτρέπει να δοκιμάσετε τις διπλωματικές σας ικανότητες σε ότι σας απασχολεί χωρίς βιασύνες……και με φιλοσοφική διάθεση.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

τηλ. 6957637006

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s