Νέα Σελήνη 30.10.2016 στον Σκορπιό

11391758_10153361787594889_7200822416218861721_n

Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 30.10.2016 και ώρα Ελλάδος 7.38′ μμ., στην 7.43′ μοίρα του Σκορπιού. Με συντεταγμένες Αθηνών, έχουμε ενα χάρτη με ωροσκόπο στις 17.59′ των Διδύμων και μεσουράνημα στις 25.26′ του Υδροχόου. Ενα μεσουράνημα ακριβώς επάνω στον άξονα, που είχε γίνει η Αυγουστιάτικη έκλειψη σελήνης στις 18.8.2016.

Θα δώσω μια ερμηνεία κοινωνικοπολιτική και όχι προσωπική, εξ άλλου η προσωπική μας κατάσταση πάντα έχει να κάνει με τα εξωτερικά κοινωνικά ερεθίσματα.

Η Νέα Σελήνη μας υποψιάζει για τα γεγονότα που μπορεί να συμβούν τον επόμενο σεληνιακό μήνα. Η Νέα Σελήνη προδιαθέτει για κάθε είδους ξεκινήματα, ενώ η Πανσέληνος για την επανεξέταση και διόρθωση των εκάστοτε εξελίξεων, που τρέχουν κατά την διάρκεια του κάθε σεληνιακού μήνα.

Σε πρώτη φάση, επανέρχονται θέματα που ξεκίνησαν το τέλος του περασμένου Αυγούστου και για κάποιο λόγο δεν ολοκληρώθηκαν, αφού το μεσουράνημα του συγκεκριμένου χάρτη μας παραπέμπει στην Αυγουστιάτικη έκλειψη.

Με μια πρώτη ματιά παρατηρούμε ότι η Νέα σελήνη γίνεται στον 6ο οίκο του χάρτη στον Σκορπιό, ο οποίος είναι αρκετά φορτωμένος, αφού περιέχει μία πολυαστρία Ήλιου, Σελήνης και ένα καμμένο Ερμή στον Σκορπιό, αλλά και μία σύνοδο Αφροδίτης-Κρόνου στον Τοξότη.

Άρα θα μας απασχολήσουν θέματα που έχουν να κάνουν με τον χώρο της υγείας, του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας και γενικότερα του δημόσιου τομέα, και των δημόσιων υπηρεσιών. που αφορούν κεκτημένα δικαιώματά ή οικονομικές διεκδικήσεις. Η λιτότητα είναι το θέμα που μπορεί να φανατίσει και να δημιουργήσει αντιδράσεις με απεργίες, με το στοιχεία του “δεν πάει άλλο” για να εξελιχθεί σε παιχνίδι δύναμης όπου κανείς δεν θα έχει την διάθεση του συμβιβασμού, ούτε οι ιθύνοντες ούτε οι υφιστάμενοι. Μια καθημερινότητα σίγουρα μίζερη με πολύ θυμό και αρκετό υποκειμενισμό, χωρίς διάθεση συμβιβασμού. Τα ΜΜΕ θα βοηθήσουν μεγεθυντικά με την σειρά τους, αφού θα έχουν συμμετοχή σε όλο αυτό το εκρηκτικό σκηνικό.

Ο παντοδύναμος Αρης του Αιγόκερω στον φιλικό για αυτόν 8ο οίκο μαζί με τον Πλούτωνα, που είναι και αυτός παντοδύναμος από οικοθεσία. Και οι δύο πλανήτες, χορηγοί της Νέας Σελήνης του Σκορπιού, στον 8ο και στον Αιγόκερω!

Πάλη για οικονομικά δικαιώματα, που ίσως δικαιωθεί εν μέρει, αλλά μέσα από επίπονους και ζημιογόνους αγώνες με τις εξουσίες.

Ο Ποσειδώνας παντοδύναμος στους Ιχθείς, δεσπόζει στον 10ο οίκο σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό και κάνει ακριβές τρίγωνο με το στέλιουμ Ήλιου, Σελήνης, Ερμή μέσα στον Σκορπιό.

Η κυβέρνηση σε σύγχυση γιατί καταλαβαίνει ότι έχει υπερβεί προ πολλού τα όρια. Προσπαθεί με μικροπαραχωρήσεις να ηρεμήσει τα πνεύματα, αλλά δεν έχει και πολλές πιθανότητες επιτυχίας, αφού έχει να αντιμετωπίσει ένα οργανωμένο μέτωπο διεκδικήσεων.

Ο Δίας, σε αμοιβαία υποδοχή με την Αφροδίτη, στον 5ο οίκο στον Ζυγό, σε όψη χιαστί με τον Νότιο Δεσμό και όψη 135 μοιρών με το Μεσουράνημα. Ο άξονας των δεσμών της Σελήνης στον 4ο/10ο με Βόριο Δεσμό στην Παρθένο στον 4ο και Νότιο στους Ιχθύς σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα.

Η αντιπολίτευση δίνει υπερβολικές υποσχέσεις για να ελαφρύνει το κλίμα και να το χειριστεί δημιουργικά υπέρ της. Η νεολαία έχει τον λόγο, μέσα από ομάδες που σχηματίζονται σε αντίβαρο του κατεστημένου και έχουν αρκετά ικανή ανατρεπτική δυνατότητα στο άμεσο μέλλον.

Ο Ουρανός στον 11ο οίκο ανάδρομος στον Κριό, μόλις έκλεισε ένα τετράγωνο με τον Αρη, και ετοιμάζει ένα τρίγωνο με την Αφροδίτη.

Ένας ανασχηματισμός ή μια ριζική αλλαγή στο κοινοβούλιο είναι πολύ πιθανή για να ελαφρύνει το βαρύ κλίμα που προέκυψε από τα μέτρα λιτότητας που δεν αντέχονται άλλο.

Όλος ο χάρτης έχει άκαιρα αιτήματα και επαναστατική διάθεση η οποία μάλλον άργησε να έλθει. Θαμμένες ελπίδες, μεγάλος θυμός και πολύ μοναξιά!

%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%ae%ce%bd%ce%b7-30-10-2016

Ας δούμε όμως τι λένε τα σχηματισμένα μεσοδιαστήματα κατά Ebertin

Ήλιος=Σελήνη/Ερμής=’Αρης/Μεσουράνημα

Ρεαλιστικός τρόπος σκέψης. Επαφές με το δημόσιο τομέα. Δύναμη της επίτευξης. Επιθυμία κάποιου να έχει επιτυχία στη ζωή με οποιοδήποτε κόστος.

Σελήνη= Ήλιος/Ερμής=’Αρης/Μεσουράνημα

Το άτομο τείνει να σκέπτεται με την καρδιά. Πρόωρη δράση . ‘Έλλειψη περίσκεψης. Ισχυροί εκνευρισμοί.

Ερμής=Ήλιος/Σελήνη=’Αρης/Μεσουράνημα

Η στάση, το φέρσιμο η άποψη κάποιου. Ενεργώντας με κανόνες και οδηγίες.

Αφροδίτη=Ήλιος/Άρης=Σελήνη/Άρης

Η ανάπτυξη των δημιουργικών ικανοτήτων. Μία παράφορη, θερμή, γεμάτη πάθος, οξύθυμη φύση.

Άρης=Ωροσκόπος/Μεσουράνημα=Ήλιος/Δίας=Σελήνη/Δίας

Επιτυχημένη ομαδική εργασία. Η παρόρμηση του ατόμου να αγωνιστεί για κάτι σημαντικό και να επιθυμεί να κατορθώσει κάτι στη ζωή. Επιτυχία κάποιου μέσω δικών του προσπαθειών.

Δίας=Ήλιος/Β. Δεσμός=Σελήνη/Β. Δεσμός=Ερμής/Ποσειδώνας=Ερμής/Β. Δεσμός

Αναζήτηση της δημόσιας αναγνώρισης. Ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης στην ομαδική εργασία. Επιτυχημένες ενώσεις ή συνεργασίες. Η πραγματοποίηση κάποιας ελπίδας. Η αρχή μακροπρόθεσμων σχεδίων. Η καλλιέργεια των κοινοτικών επαφών – σχέσεων.

Κρόνος=Ερμής/Πλούτωνας=Σελήνη/Αρης

Ένας νευρικός ερεθισμός εξαιτίας υπερβολικών υποχρεώσεων. Η κατάσταση της δυσαρέσκειας εξαιτίας ανικανοποίητης επιθυμίας.

Ουρανός=Αφροδίτη/Μεσουράνημα=Ωροσκόπος/Μεσουράνημα

Μια βαθιά προσήλωση η οποία εκφράζεται πολύ ξαφνικά, αλλά χωρίς διάρκεια. Γρήγορη αποφασιστικότητα για αλλαγή καταστάσεων.

Ποσειδώνας=Άρης/Ουρανός

Πονηριά, δολιότητα. Μία προσβολή από θυμό , μανία, φρενίτιδα.

Πλούτωνας=Δίας/Ουρανός

Μια μεγάλη ξαφνική αλλαγή στις οικονομικές συνθήκες κάποιου. Ξαφνική τύχη.

Ωροσκόπος=Ερμής/Άρης=Δίας/Μεσουράνημα

Ξαφνικές δυσάρεστες καταστάσεις μέσα στο περιβάλλον. Η ικανότητα του να έχει κάποιος χαρούμενες σχέσεις με τα μέλη του περιβάλλοντός συνδυασμένη με μια πολύ καλή διάθεση.

Μεσουράνημα=Ήλιος/Κρόνος=Σελήνη/Κρόνος=Ήλιος/Αφροδίτη=Σελήνη/Αφροδίτη

Ενα αίσθημα μοναξιάς. Απομόνωση, χωρισμός. Μία αίσθηση καθήκοντος και σύνεσης. Αισθήματα ενότητας. Η στοργική διάθεση.

Β. Δεσμός=Σελήνη/Πλούτωνας=Ήλιος/Πλούτωνας=Ερμής/Πλούτωνας

Αναστάτωση στις σχέσεις από έλλειψη προσαρμογής. Ένας αναπόφευκτος χωρισμός. Διανοητική κυριαρχία επάνω στις μάζες.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανου

τηλ. 6957 637006

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s