Ήλιος – Σελήνη – Ωροσκόπος (3)

12651024_540238849496978_7994176035266589386_n

Ο Ωροσκόπος και τα φώτα δηλαδή ο Ήλιος και η Σελήνη, είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την έννοια της προσωπικότητας ενός ατόμου, εφόσον αναλύουμε τον χάρτη ενός προσώπου.

Εδώ πρέπει να διευκρινίσω, ότι έχουμε την δυνατότητα να σχηματίσουμε ένα αστρολογικό χάρτη για διάφορες χρήσεις, ανάλογα με την πληροφορία που ζητάμε. Υπάρχουν χάρτες ατόμων, σχέσεων, επιχειρήσεων, κρατών, αλλά και χάρτες πρόγνωσης για συγκεκριμένη χρονική περίοδο (Χάρτης Νέας Σελήνης, Πανσελήνου, εκλείψεων, ηλιοστασίων, ετήσιων, μηνιαίων κλπ). Χάρτες επίσης κατασκευάζουμε με συγκεκριμένες τεχνικές και για πιο εξειδικευμένες έρευνες.

Ας δούμε όμως τις έννοιες των τριών κυριότερων παραγόντων, που εκφράζουν την ταυτότητα ενός χάρτη, που είναι ο Ήλιος, η Σελήνη και ο Ωροσκόπος.

Ο Ήλιος που απαντάει στην ερώτηση “Τι ζώδιο είσαι?” και είναι η εκφρασμένη προσωπικότητα, δηλαδή αυτή που εκφράζει το “Εγώ” της κάθε ύπαρξης, προκειμένου να επιβεβαιώσει την ύπαρξη της ταυτότητα της, μέσα στον κόσμο.

Η Σελήνη είναι η υποσυνείδητη προσωπικότητα, το κρυμμένο “Εγώ” που μόνο στις κοντινές σχέσεις εκφράζεται μέσα από τα συναισθήματα του. Εδώ το “Εγώ” συσσωρεύει μνήμες για να διασφαλίσει αμυντικά την ύπαρξή του, μέσα από τις συναισθηματικές του εμπειρίες, ακόμη και πριν την γέννηση του.

Ο Ωροσκόπος είναι η ολοκληρωμένη προσωπικότητα, το “Εγώ” που διαπραγματεύεται στο εξωτερικό περιβάλλον, εκ μέρους του συνόλου των υποπροσωπικοτήτων του, που εκφράζονται μέσα από τους προσωπικούς και μη προσωπικούς πλανήτες του αστρολογικού του χάρτη.

Μην ξεχνάμε ότι η αστρολογία προσωποποιεί καταστάσεις, για να μπορεί να τις ερμηνεύσει με βάσει την προσωπικότητα μιας οντότητας, ώστε να γίνει η εκάστοτε ανάλυση πιο απλή και κατανοητή.

Για να καταλάβουμε καλύτερα την έννοια του Ωροσκόπου, που είναι το σημαντικότερο σημείο ενός χάρτη, αφού αυτός καθορίζει την δομή όλου του ωροσκοπίου, θα τον φανταστούμε σαν μια πύλη του αστρολογικού κύκλου. Η πύλη του κύκλου των 360 μοιρών εμπεριέχει, τους υπόλοιπους πλανήτες, σημεία, αστεροειδής κλπ., οι οποίοι αποτελούν με την ιδιαίτερη δομή τους, τον συγκεκριμένο χαρακτήρα του αστρολογικού χάρτη.

Τώρα ας φαντασθούμε τον Ωροσκόπο, σαν μια μορφή συνείδησης, που λειτουργεί ως φύλακας του αστρολογικού ζωδιακού κύκλου, και κανονίζει τι θα προσλάβει από το εξωτερικό περιβάλλον για τις δικές του ανάγκες επιβίωσης, αλλά και τον τρόπο που θα εκφρασθούν από μέσα προς τα έξω, τα αιτήματα των φώτων, των πλανητών, και των σημείων που εμπεριέχει ο κύκλος.

Συνοψίζοντας, επαναλαμβάνω ότι ο κάθε αστρολογικός χάρτης έχει μία πύλη που ονομάζεται Ωροσκόπος, την οποία φυλάει η συνείδηση της οντότητας του, σαν φύλακας άγγελος. Αυτός ο φύλακας της πύλης (ο Ωροσκόπος) για την ασφάλεια και την ομαλή εξέλιξη της οντότητας θα φιλτράρει, αυτά που θα μπουν και θα βγουν από τον έξω κόσμο, και το αντίθετο.

Ερμηνευτικά ο Ωροσκόπος εκφράζει την εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου και το περιβάλλον στο οποίο γεννήθηκε και υπάρχει.

Ο γενέθλιος Ωροσκόπος δεν αλλάζει ποτέ, ο προοδευτικός όμως αλλάζει, αν αλλάξει ο τόπος κατοικίας. Ο Ωροσκόπος πάντα έχει να κάνει με τον τόπο που βρισκόμαστε και διαμορφώνει τον χάρτη ανάλογα με τις συντεταγμένες του συγκεκριμένου τόπου.

Αυτά για τον διαχωρισμό των εννοιών του “Εγώ” ως προσωπικότητα, σε σχέσει με τα φώτα και τον Ωροσκόπο. Οι έννοιες του Ήλιου της Σελήνης και του Ωροσκόπου μέσα από τα ζώδια, θα αναλυθούν εκτενώς σε επόμενα άρθρα.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Τηλ.6957637006

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s