ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ για τους φίλους αρχάριους της Αστρολογίας από την Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανου (1)

14517568_310983029268002_7583651652866205144_n

Η αστρολογία η οποία ασχολείται κυρίως με την ανθρώπινη φύση και τον κόσμο γύρο της, από αρχαιοτάτων χρόνων έχει πολλά πρόσωπα και πολλές οπτικές και θεωρίες, οι οποίες κατά ένα ανεξήγητο τρόπο καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Λέω την λέξη ανεξήγητο και στην θέση αυτής της λέξης θα μπορούσαν να μπουν πολλές άλλες λέξεις, ίσως πιο ευκρινείς αφού ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας μας το επιτρέπει.

Υπάρχουν όμως κάποιες αρχές επάνω στις οποίες έχει στηθεί η αστρολογική θεωρία, από κάποιους φωτισμένους ανθρώπους στα βάθη των αιώνων, που δεν μπορούν να αγνοηθούν ή να προσπεραστούν. Επάνω σε αυτές τις αρχές που έγιναν κανόνες και αξιώματα στηρίζεται όλη η αστρολογική γνώση η οποία είναι μια γλώσσα ουσιαστικά με λέξεις και συντακτικούς κανόνες όπως όλες οι άλλες γλώσσες.

Οι λέξεις αυτής της γνώσης, είναι τα σύμβολα και οι έννοιες τους, οι οποίες μας έρχονται μέσα από την μυθολογία και τις γνώσεις των μαθηματικών κανόνων και εννοιών της Αριθμολογίας. Οι συντακτικοί κανόνες της αστρολογικής γλώσσας είναι οι διάφορες τεχνικές που προέκυψαν με τον συνδυασμό των διάφορων αστρολογικών παραγόντων, και έχουν την βάση τους επάνω σε διάφορους μαθηματικούς συσχετισμούς.

Εδώ θα διευκρινίσω ότι αυτά που γράφω είναι τα δικά μου συμπεράσματα μέσα από την πολυετή ενασχόληση μου με την Αστρολογία και την αγάπη μου για αυτήν. Οι γνώσεις μου προέρχονται από την μελέτη διαφόρων βιβλίων και απόψεων άλλων ερευνητών και διδασκάλων της Αστρολογικής Επιστήμης, και τα συμπεράσματα τελείως προσωπικά και μέσα στα πλαίσια της δική μου αντιληπτικής ικανότητας.

– Ένας αστρολογικός χάρτης αποτελείται από 12 ζώδια. Χωρίζεται σε 12 οίκους μέσα στους οποίους βρίσκονται οι 11 μέχρι τώρα ανακαλυφθέντες πλανήτες.

– Η Αστρολογία ασχολείται με τις θέσεις των πλανητών ανά πάσα στιγμή, οι οποίοι πλανήτες έχουν μία συνεχή αλλαγή των θέσεων τους, εφόσον ως πλανήτες κινούνται συνεχώς, επάνω σε μία δική του ελλειπτική τροχιά ο καθένας.

– Είναι άλλο πράγμα οι αστερισμοί και άλλο ο ζωδιακός κύκλος, ο οποίος έχει μια θεωρητική υπόσταση, και είναι θεωρητικά χωρισμένος σε δώδεκα ίσα τμήματα που ονομάζονται ζώδια.

– Οι πλανήτες καταρχάς ήταν επτά και ο αριθμός δεν είναι τυχαίος, αφού αριθμολογικά το επτά είναι ιερός αριθμός με ιδιαίτερες σημασίες. Πολύ πρόσφατα, για την ιστορία της αστρολογικής επιστήμης, οι πλανήτες έγιναν δέκα αφού ανακαλύφθηκαν και προστέθηκαν άλλοι τρεις. Πολύ πρόσφατα προστέθηκε και ο Χείρωνας και είναι πολύ κοντά να ανακαλύψουν και τον δωδέκατο, και έτσι θα γίνουν δώδεκα όσα τα ζώδια. Τότε ο κάθε πλανήτης θα κυβερνάει ένα και μόνο ζώδιο γιατί τώρα ή Αφροδίτη κυβερνάει δύο ζώδια

– Ο ζωδιακός κύκλος είναι χωρισμένος σε δώδεκα ζώδια, τα οποία καταρχάς είναι χωρισμένα σε τέσσερις κατηγορίες. Οι κατηγορίες αυτές έχουν πάρει την σημασία τους από τις τέσσερις εποχές του χρόνου, με τις πιο λεπτές αποχρώσεις της κάθε εποχής χωρισμένες σε τρεις κατηγορίες δηλαδή την αρχή, μέση και τέλος. Άρα το δώδεκα προκύπτει από το 3Χ4=12

– Ερμηνευτικά κάθε ζώδιο αντιστοιχεί σε μία χρονική περίοδο που έχει δοθεί σύμφωνα με τον χρόνο που χρειάζεται η γη να κάνει ένα κύκλο 360 μοιρών γύρο από τον ήλιο, δηλαδή ένα χρόνο με την υποδιαίρεση των δώδεκα μηνών του, όσα και τα ζώδια. Έτσι το κάθε ζώδιο ερμηνευτικά έχει τον χαρακτήρα του επηρεασμένο, από τον χρόνο που εκπροσωπεί.

– Για να συνοψίσουμε μέχρι εδώ έχουμε ένα νοητό ζωδιακό κύκλο με 360 μοίρες που είναι χωρισμένος σε 12 ζώδια όσοι και οι μήνες ενός έτους.

– Οι πλανήτες είναι 10 με την αποδοχή του 11ου και υπό έρευνα του 12ου. Εδώ να διευκρινίσω ότι μέσα στους 12 συμπεριλαμβάνονται και τα φώτα που είναι ο Ήλιος και η Σελήνη, που ουσιαστικά δεν είναι πλανήτες, αφού ο Ήλιος είναι σταθερός και κυβερνάει όλο το Ηλιακό μας σύστημα και η Σελήνη είναι δορυφόρος του πλανήτη Γη, αλλά εμείς εξετάζουμε τους πλανήτες μέσα από το Γεωκεντρικό Σύστημα της Αστρολογίας γιατί υπάρχει και το Ηλιοκεντρικό Σύστημα.

– Ο κάθε πλανήτης έχει τον δικό του χρόνο περιφοράς γύρο από τον Ήλιο δηλαδή ξεκινάει μέσα στον νοητό ζωδιακό από την μηδενική μοίρα και αφού διασχίσει τις 360 μοίρες του κύκλου ξαναγυρίζει στην μηδενική για να ξαναρχίσει από την αρχή.

– Η Σελήνη ως δορυφόρος της Γης κάνει και αυτή τον δικό της χρόνο για την περιφορά των 360 μοιρών γύρο από την Γη, και συγχρόνως ακολουθώντας την γη, ένα κύκλο γύρω από τον Ήλιο.

– Ο Ήλιος είναι σταθερός και καθορίζει το δικό μας Ηλιακό σύστημα γιατί υπάρχουν και άλλα Ηλιακά συστήματα.

– Άρα μέχρι εδώ έχουμε πει ότι τα ζώδια είναι 12 όσες και οι μήνες του ενός χρόνου, που χρειάζεται για την περιφορά της η Γη γύρο από τον Ήλιο, ο οποίος είναι το κέντρο του Ηλιακού μας συστήματος.

– Η κίνηση των πλανητών έχουν κίνηση προς τα εμπρός, αντίστροφη των δεικτών του ρολογιού και ξεκινάνε από την μηδέν του Κριού για να καταλήξουν στις 29 των Ιχθύων.

– Είπαμε ότι ο νοητός ζωδιακός χωρίζεται σε 12 ίσα μέρη μέσα στον κύκλο των 360 μοιρών δηλαδή 360:12=30 μοίρες, που αναλογούν σε κάθε ζώδιο.

– Τα ζώδια διαχωρίζονται εναλλάξ σε θετικά και αρνητικά, δηλαδή οι μονοί αριθμοί από το 1 έως το 12 είναι θετικοί ή αρσενικοί και οι ζυγοί αριθμοί αρνητικοί ή θηλυκοί.

– Τα 12 ζώδια χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες που χαρακτηρίζονται από τις ιδιότητες των τεσσάρων στοιχείων της γης στην οποία ανήκουμε και κατοικούμε, που είναι η φωτιά, ή γη, ο αέρας, και το νερό.

– Τα 12 ζώδια έχουν τον χαρακτήρα των τριών ποιοτήτων που είναι ή αρχή του αριθμού 1 που σημαίνει ξεκίνημα του 2 που σημαίνει εδραίωση και το τέλος του 3 που έχει την έννοια της μετατροπής.

– Ο ζωδιακός κύκλος όμως, εκτός από την διαίρεση του βάσει των 12 ζωδίων των 30 μοιρών το καθένα, έχει και μια άλλη οπτική όπου πάλι χωρίζεται σε 12 τμήματα, αλλά όχι με την ίδια λογική. Η λογική αυτή την φορά αφορά τους 12 τομείς της ζωής μας και ξεκινάει με τον Ωροσκόπο ή ASC ο οποίος με μία ευθεία οριζόντια γραμμή χωρίζει τον κύκλο σε δύο τεμάχια των 180 μοιρών. Αλλά υπάρχει και μία κάθετη τομή του κύκλου με μία ευθεία γραμμή που χωρίζει τον κύκλο κάθετα και ξεκινάει από το μεσουράνημα ή MC που είναι το βόρειο τμήμα του κύκλου και καταλήγει στο νότιο.

– Έτσι έχουμε ένα κύκλο χωρισμένο σε 4 μεγάλα τμήματα, όπου το κάθε τμήμα το χωρίζουμε σε 3 μικρότερα και έτσι δημιουργούμε τους 12 οίκους του αστρολογικού χάρτη. Ο διαχωρισμός γίνεται βάσει μαθηματικών υπολογισμών που έχουν σχέσει με τις συντεταγμένες του τόπου και του ακριβή χρόνου του συγκεκριμένου τόπου.

-Η διαίρεση του κύκλου σε 12 ζώδια δεν συμπίπτει με την διαίρεση του κύκλου στους 12 οίκους.

Συνεχίζεται….

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

τηλ.6957637006

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s