Ζυγός ο διπλωμάτης του ζωδιακού

ΖΥΓΟΣ (6)

Όλα τα θυσιάζει ένας Ζυγός προκειμένου να έχει την αρμονία στην ζωή του. Όταν μιλάμε για αρμονία εννοούμε την αρμονία παντού, στο περιβάλλον, στην οικογένεια, στις σχέσεις του, στον χώρο που εργάζεται και βέβαια, κυρίως στην προσωπική του εμφάνιση.

Αν σε πλησιάσει με ευγένεια ένα άτομο για να σου ζητήσει κάτι, και εσύ δεν μπορείς να του αρνηθείς, μην αμφιβάλλεις έχεις ένα Ζυγό απέναντι σου.

Ο Ζυγός είναι ζώδιο του αέρα που σημαίνει επικοινωνιακό και κοινωνικό, παρορμητικό δηλαδή αυθόρμητο, και ανήκει στην κατηγορία των θετικών ζωδίων δηλαδή εξώστρεφο. Κυβερνήτης του ζωδίου του, είναι η Αφροδίτη και από εκεί πηγάζει η γλυκύτητα και η γοητεία, που τον διακρίνει και του δίνει την δυνατότητα της χάρης, της ευγένειας, της κομψότητας και της διπλωματίας στην συμπεριφορά του.

Στον Ζυγό έχει έξαρση ο Κρόνος, ο πλανήτης της αυστηρότητας και της δικαιοσύνης. Δεν είναι τυχαίος ο συμβολισμός του ζωδίου, με την εικόνα της ζυγαριάς. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο της ισορροπίας και της δικαιοσύνης αλλά και της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρχει η αρμονία στις σχέσεις των ανθρώπων. Θα αφιερώσει πολύ χρόνο από την ζωή του προσπαθώντας να διασφαλίσει την αρμονία στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Δυσκολεύεται ο Ζυγός να εκφράσει το εγώ του άμεσα, δεδομένου ότι ο Ήλιος μέσα στο ζώδιο του Ζυγού, έχει θέση πτωτική και δεν του είναι εύκολο, να επιβάλλει το εγώ του άμεσα. Έτσι επιβάλλει τις επιθυμίες του μέσω των άλλων, που μπορεί να είναι ο σύντροφος του ή ένας φίλος, και αποφεύγει την ευθεία αντιπαράθεση προκειμένου να διεκδικήσει αυτό που επιθυμεί.

Έχει μεγάλη την ανάγκη της συντροφικότητας ένα Ζυγός, για να μπορεί να διεκδικεί συνεχώς την επιβεβαίωση του μέσα από τον άλλον. Έχει ανάγκη έναν σύντροφο, για να βλέπει στα μάτια του τον εαυτό του. Ψάχνει διαρκώς την επιβεβαίωση της αξίας του, και αυτό είναι κουραστικό για τον ίδιο, αλλά και για τους άλλους που τον συντροφεύουν. Ποτέ δεν είναι σίγουρος για τις δυνατότητές του αν δεν τις εγκρίνουν οι άλλοι, οι άλλοι που εκείνος θεωρεί σημαντικούς.

Σκέφτεται πάντα την γενική εικόνα του προς τα έξω, που πρέπει να είναι άψογη αισθητικά αλλά και κοινωνικά αποδεκτή. Μπορεί να κάτσει με τις ώρες μπροστά σε ένα καθρέφτη, για να είναι σίγουρος ότι όλα είναι τέλεια. Δεν θα τον δεις ποτέ με μια κακόγουστη εμφάνιση. Η κομψότητα και η αρμονική εμφάνιση είναι δικό του προνόμιο. Η μόδα είναι το καλύτερο ενδιαφέρον ενός Ζυγού, θα τον βρείτε πάντα ενημερωμένο για τις τελευταίες τάσεις και έχει πάντα άποψη για αυτές. Αλλά και ο χώρος του, έχει την δική του σφραγίδα, δηλαδή την καλαισθησία και την φινέτσα ενός καλόγουστου ατόμου.

Το δύσκολο του είναι να τον βάλεις να πάρει μια απόφαση. Θα τραμπαλίζεται ατέλειωτα και στο τέλος θα σου πετάξει με χαριτωμένο τρόπο την ευθύνη, να την πάρεις εσύ για αυτόν, έτσι που αν προκύψει κάτι λάθος να το χρεωθείς εσύ. Αυτός είναι και ο λόγος που ψάχνει συντρόφους αποφασιστικούς και δυναμικούς, που άλλοτε τους βρίσκει αλλά δεν τους αντέχει και φεύγει διακριτικά και άλλοτε συμβιβάζεται, για να έχει την ασφάλεια του εξασφαλισμένη μέσα από αυτούς.

Τα προβλήματα με τις σχέσεις του ξεκινάνε με την ουτοπία που τον διακατέχει, ότι μπορεί να τους έχει όλους ευχαριστημένους. Δυσκολεύεται στις επιλογές, του τι μπορεί να έχει και τι μπορεί να χάσει. Δυσκολεύετε να πει όχι όταν χρειάζεται και μετά μπαίνει σε περιπέτειες.

Οι άλλοι θα σου περιγράψουν έναν Ζυγό σαν υποκριτή, δεδομένου ότι τον βλέπουν να συμφωνεί πάντα και να μην έχει αντιρρήσεις από την πρώτη στιγμή, αλλά να αλλάζει μετέπειτα και να κάνει τα δικά του. Αυτό δεν το κάνει εσκεμμένα, απλά δεν μπορεί την ευθεία αντιπαράθεση την δεδομένη στιγμή και θέλει τον χρόνο του για να το επεξεργασθεί. Πιθανόν να θέλει και την γνώμη κάποιου άλλου για να έχει την δική του τελική απόφαση, αλλά να το κρύβει επιμελώς για να μην χαλάει την εικόνα του προς τα έξω.

Ωστόσο είναι αρωγός και πάντα πρόθυμος για να διευθετήσει τις διενέξεις των άλλων. Συνήθως μπαίνει διαμεσολαβητής για να λύσει τα προβλήματα των άλλων λες και κάνει εξάσκηση για να μπορεί να λύσει τα δικά του, που δύσκολα μπορεί να διαχειριστεί.

Τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν είναι τα νομικά, οι δημόσιες σχέσεις, ότι αφορά την τέχνη, την μόδα και διακόσμηση. Τον Ζυγό θα τον βρεις σε χώρους καλλιτεχνικούς και αν δεν είναι ο ίδιος καλλιτέχνης, θα είναι ο θαυμαστής και φανατικός ακόλουθος ενός καλλιτέχνη.

Δύσκολα μένει μόνος στην ζωή ένας Ζυγός, είτε επειδή ξέρει να μοιράζει τον εαυτό του κάνοντας συχνά υποχωρήσεις, που τις περισσότερες φορές χρειάζεται στο κτίσιμο μιας σχέσης, είτε επειδή ξέρει να προσφέρει χαρά και εναλλαγές σε μια σχέση για να την κρατάει ζωντανή και ενδιαφέρουσα.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

τηλ. 6957637006

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s