Οι εξωκρόνιοι και τα αιτήματά τους

12804881_10207020807297660_7490666246093895631_n

Οι εξωκρόνιοι μεταφυσικοί πλανήτες, Πλούτωνας, Ποσειδώνας,Ουρανός, είναι οι τρεις πλανήτες που καθορίζουν την πορεία της πνευματικής μας εξέλιξης, αλλά και την εξέλιξη της πορείας της ζωής των ανθρώπων, της κάθε γενειάς.

Λέγονται εξωκρόνιοι γιατί η τροχιές τους είναι έξω από την τροχιά του Κρόνου.

Μέχρι το 1781 που ανακαλύφθηκε ο Ουρανός η αστρολογία ερμήνευε έναν αστρολογικό χάρτη, με τους επτά παραδοσιακούς πλανήτες, δηλαδή τον Ήλιο την Σελήνη τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Αρη, τον Δία και τον Κρόνο.

Το 1781 ανακαλύφθηκε ο Ουρανός, το 1846 ο Ποσειδώνας και το 1930 ο Πλούτωνας.

Η ανακάλυψη και των τριών, τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους συσχετίστηκε με τις εσωτερικές ανάγκες της ψυχοσύνθεσης των ανθρώπων, την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Λαμβάνοντας υπόψιν την εξέλιξη των αναγκών των ανθρώπων της κάθε χρονικής περιόδου, σε εξωτερικό επίπεδο, κατανοούμε ότι αυτές οι ανάγκες πηγάζουν από τις εσωτερικές αναζητήσεις της ψυχής του. Δεν είναι τυχαία η ανακάλυψη τους, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Και τους τρεις αυτούς πλανήτες, για να τους καταλάβουμε εννοιολογικά, χρειάζεται να έχουμε ένα ανοικτό και ερευνητικό μυαλό χωρίς προκαταλήψεις και φανατισμό, δεδομένου ότι και οι τρεις έρχονται να μας διδάξουν καινούργιες ιδέες, και απόψεις στα πλαίσια της εξέλιξης του νοητικού μας πεδίου.

Όταν ανακαλύφθηκε ο Ουρανός το 1781 η ανθρωπότητα είχε την ανάγκη της αλλαγής των πάντων. Αλλαγές στις σχέσεις του λαού με τις εξουσίες, αλλαγές στον τρόπο ζωής, με μια καθημερινότητα αλλιώτικη, λόγω των νέων τεχνολογικών ανακαλύψεων. Έτσι, τότε γεννήθηκαν επαναστάσεις και εξεγέρσεις, αλλά και τεχνολογικές ανακαλύψεις πολύ σημαντικές για την σημερινή μας πραγματικότητα. Ξαφνικά η ανθρωπότητα ήταν αναγκασμένη να αποδεχθεί το καινούργιο, σαν μια ανάγκη εξέλιξης, για μια συνέχεια διαφορετική και πιο ελκυστική, αφού η τεχνολογία έκανε την καθημερινότητα ποιο εύκολη.

Το Ουράνιο ξύπνημα είναι πάντα ελκυστικό αλλά και αναμφίβολο. Αφήνοντας το γνωστό παλιό νιώθεις μια ανασφάλεια, αλλά και μία ανάγκη συγχρόνως να ακολουθήσεις το νέο, το ανατρεπτικό, το συναρπαστικό καινούργιο, που δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσει!

Έτσι όμως είναι η εξέλιξη πάντα, άγνωστη αλλά ελκυστική. Η ανάγκη της εξέλιξης και της αμφισβήτησης του πεπαλαιωμένου είναι η κινητήριος δύναμη για να προχωράμε μπροστά, στο μυστηριώδες και ανατρεπτικό άγνωστο!

Όταν ανακαλύφθηκε ο Ποσειδώνας το 1846 δυσκόλεψε τους ερευνητές, δεδομένου ότι δεν είχε γίνει αρχικά ορατός, αλλά τον εντόπισαν από την έλξη που ασκούσε στην κανονική τροχιά του Ουρανού. Έτσι του προσδόθηκαν, όλα τα χαρακτηριστικά της ασάφειας, της άμορφης μη υλικής και περιοριζόμενης ύλης.

Εκείνη την εποχή ανακαλύφθηκε ο αιθέρας στην ιατρική, και το φυσικό αέριο ως καύσιμη ύλη στην καθημερινή ζωή. Η επιστήμη άρχισε να εξηγεί την μη στερεή κατάσταση της ύλης. Παράλληλα η μελέτη των ψυχικών φαινομένων εξελίχθηκε αρκετά και οι πνευματικές αναζητήσεις, έγιναν αντικείμενο συζητήσεων και μελέτης των απλών ανθρώπων, δεδομένου ότι μέχρι τότε ήταν γνώση των ολίγων, σε κλειστές ομάδες.

Ο Ποσειδώνας αναγνωρίσθηκε σαν το σύμβολο της έμπνευσης στην τέχνη, της έκστασης στον διαλογισμό ή την προσευχή. Συμβολίζει το άπιαστο, το κρυφό, το μπερδεμένο, το απατηλό, το άυλο, το μη ορατό και απτό, γιατί ακριβώς δεν μπορεί να ορισθεί με τους φυσικούς νόμους, και να γίνει αντιληπτός με τις πέντε αισθήσεις. Η μεταφυσική μόνο μπορεί να τον εξηγήσει γιατί εξυπηρετεί τις ανάγκες της ψυχής, και όχι της υλικής φυσικής μας διάστασης.

Ο Πλούτωνας είναι, ο πλέον δύσκολος να εξηγηθεί. Χρειάζεται να ανατρέξει κανείς στις πιο μεταφυσικές ερμηνείες των χαρακτηριστικών του, για να καταλάβει την λειτουργία του.

Ο Πλούτωνας εκφράζει τα αιτήματα της ψυχής, η οποία ξέρει γιατί ήλθε στην γη, προς τα πού πάει, και τι κουβαλάει σαν βιωμένες εμπειρίες, από το άγνωστο ανεξερεύνητο παρελθόν της. Ο Πλούτωνας εκφράζεται, μέσα από το D.N.A. των προγόνων της ψυχής, η των παρελθουσών βιωμένων εμπειριών που μόνο αυτή γνωρίζει, και μεταφέρει την γνώση της επιβίωσης.

Ο Πλούτωνας είναι ο πυρήνας του κυττάρου, που έχει όλες τις πληροφορίες και οδηγεί την ύπαρξη των ζωντανών όντων, στην επιβίωση μέσω μιας ενστικτώδους γνώσης, δύναμης, και συμπεριφοράς. Μεταφέρει τις μνήμες και την γνώση, κατά την γέννηση ενός οργανισμού, μέσω των αρχέτυπων συμβόλων, και τις μεταδίδει από κύτταρο σε κύτταρο. Όταν η ψυχή θέλει να αποχωρήσει αφού έχει τελειώσει την αποστολή της , την οδηγεί στον αόρατο πνευματικό κόσμο, μαζί με τις καινούργιες εμπειρίες που έχει αποκοιμίσει στην δεδομένη ενσάρκωση της.

Γιαυτό αποδίδουμε σε αυτόν τον Πλανήτη τα χαρακτηριστικά της αναγέννησης και του θανάτου, αφού κάθε κατάσταση για να αναγεννηθεί, πρέπει πρώτα να γνωρίσει τον θάνατο, μεταφορικά ή πραγματικά, για να μετασχηματισθεί σε κάτι καινούργιο. Ο Πλούτωνας εκφράζει την δύναμη του κυττάρου, στην επιβίωση ενός ζώντος οργανισμού, αλλά και στην ικανότητα της μεταμόρφωσης του.

Για να καταλάβουμε την ερμηνεία αυτών των τριών πλανητών, θα πρέπει να λάβουμε υπ΄ όψιν μας ότι διαγράφουν μια αργή πορεία στον ζωδιακό, και χαρακτηρίζουν την ψυχοσύνθεση ομάδων ανθρώπων που γεννήθηκαν μια συγκεκριμένη εποχή.

Όταν μέσα στην πορεία τους εμπλέκονται μεταξύ τους, δίνουν μεγάλες αλλαγές που αφορούν την εξέλιξη όλης της ανθρωπότητας.

Στον ατομικό χάρτη ενός προσώπου, οι τρεις αυτοί πλανήτες, όταν εμπλέκονται με τους προσωπικούς πλανήτες ή σημεία, δίνουν πάντα σημαντικά γεγονότα της φύσεως των αιτημάτων τους,

Έτσι γίνεται η εξέλιξη της ζωής των ανθρώπων. Μέσω των αλλαγών που φέρνει ο Ουρανός, της Εσωτερικής καθοδήγησης που προσφέρει ο Ποσειδώνας, και της αναγέννησης σε ότι έχει φθαρεί και τελειώσει ο Πλούτωνας!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s