Συναστρία – Η καρμική σχέση δύο ψυχών

11377284_857142437654824_1123897979494992445_n

Οι συναντήσεις μας, με τους άλλους ανθρώπους στην ζωή μας, δεν είναι ποτέ τυχαίες.

Όλες οι σχέσεις μας όμως δεν έχουν τον ίδιο χαρακτήρα. Θα μπορούσαμε να τις κατατάξουμε σε διάφορες κατηγορίες, όπως συγγενικές, συντροφικές, φιλικές, κοινωνικές, επαγγελματικές, σχέσεις ομάδων με κοινά ενδιαφέροντα και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Θα έπρεπε όμως να κάνουμε και μία άλλη κατηγοριοποίηση σε σχέση με την διάρκεια των σχέσεων αυτών.

Βασικά καθημερινά ερχόμενοι σε επαφή με άλλους συνανθρώπους μας και ξεκινάμε, διατηρούμε ή αποχαιρετάμε μία σχέση. Αυτό θα μπορούσαμε να το συνδέσουμε και με το κάρμα, δηλαδή τον νόμο της δράσης και της αντίδρασης, που ανά πάσα στιγμή ξεπερνάμε, βιώνουμε, ή δημιουργούμε. Όμως πως θα μπορούσαμε να εκτελέσουμε το κάρμα μας αν δεν είχαμε το ερέθισμα από τις εκάστοτε σχέσεις μας? Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις έννοιες του κάρμα και των σχέσεων γιατί από μόνες τους συνδέονται. Έτσι η ίδια η καρμική μας πορεία έχει την συμμετοχή των διαφόρων σχέσεων της ζωής μας.

Αν αναλογισθούμε τι μας έφερε ή τι μας πήρε, η κάθε σχέση στην ζωή μας, θα δούμε ότι από την αρχή της συνάντησης με ένα άτομο, ήδη πήραμε μια άλλη κατεύθυνση. Όταν λέω κατεύθυνση εννοώ ξύπνημα ενός συναισθήματος, αλλαγής σκέψης, επηρεασμός αποφάσεων, παρακίνηση των αποφάσεων μας για δράση, ή το αντίθετο και πολλά άλλα.

Λένε ότι μια σχέση για να υπάρχει μέσα στον χρόνο, πρέπει να έχει μια ροή ενέργειας ένα πάρε- δώσε ή μια ταύτιση σε κοινά ενδιαφέροντα, κοινά συμφέροντα, κοινές δράσεις, κοινές ιδεολογίες.

Υπάρχουνε σχέσεις όμως, που υπάρχουν μόνο και μόνο για την διαφορετικότητά τους, λες και το σύμπαν στις έστειλε για να γνωρίσεις από κοντά και την άλλη άποψη των πραγμάτων.

Έρχονται σχέσεις για να μας μάθουν και να φύγουν, όταν τελειώνει η αποστολή τους.

Τυχαίνει να κάνουμε σχέσεις μέσα σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μας, για να μας δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο ή να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε καταστάσεις.

Σχέσεις που μας βγάζουν από τις αρχές μας, λες και ήλθαν για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις αντιστάσεις μας.

Σχέσεις ανθρώπων που ήλθαν από το πουθενά για να μας βοηθήσουν ή να μας σώσουν από δύσκολες καταστάσεις, την στιγμή ακριβώς που τους χρειαζόμασταν.

Σχέσεις ανθρώπων που με μια κουβέντα τους, μας άλλαξαν την ρότα της ζωής μας, την ώρα ακριβώς που δεν ξέραμε τι να αποφασίσουμε.

Σχέσεις που ήλθαν να μας αναστατώσουν την ζωή και όπως ήλθαν έφυγαν, αφήνοντας τα χνάρια τους στο μυαλό και την καρδιά μας.

Σχέσεις που μας έφεραν πρόβλημα και μας ζημίωσαν χωρίς να το καταλάβουμε.

Σχέσεις συμπόνοιας και αλληλοβοήθειας, που μας έκαναν να νοιώσουμε συναισθήματα και να δούμε την ζωή μας από άλλο πρίσμα και οπτική.

Σχέσεις μαθητή-δασκάλου, που μας άλλαξαν την κοσμοθεωρία μας, και μας βοήθησαν να προχωρήσουμε δρόμους καινούργιους.

Σχέσεις που μας ανάγκασαν να πάρουμε ευθύνες, που δεν μας ανήκαν και όμως μείναμε και τις διαχειριστήκαμε αναγκαστικά.

Σχέσεις μέσα σε χώρους διασκέδασης και χαράς, που από το πουθενά έμειναν χαραγμένες στο μυαλό και την ψυχή μας.

Σχέσεις επαγγελματικές, συνεργασιών, σχέσεις προϊστάμενου-υφισταμένου, σχέσεις πελατειακές.

Σχέσεις γονιών – παιδιών που έχουν δυσκολίες και προβλήματα ανυπέρβλητα.

Σχέσεις αδελφών που άλλες έχουν μια όμορφη συναισθηματική επικοινωνία και άλλες μια ζήλια και έναν ανταγωνισμό χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Σχέσεις συντροφικές, συναισθηματικές, ερωτικές, παθιασμένες, μοιραίες, κρυφές, παράνομες.

Σχέσεις συμφερόντων, διαπλοκής, οικονομικές, ομαδικές, υποχθόνιες.

Σκεφτείτε τους ανθρώπους που πέρασαν από την ζωή σας, και θα βρείτε πολλές να έχουν ομοιότητα με τις παραπάνω περιπτώσεις.

Πως να εξηγήσουμε με την λογική το νόημα όλων αυτών των σχέσεων που ήλθαν και έφυγαν ή έμειναν για πάντα στην ζωή μας?

Τυχαία έγιναν ή για κάποιο λόγο που έπρεπε αλλά εμείς δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε εκείνη την στιγμή που υπήρξαν? Και αν δεν υπήρχαν θα είχαμε πάρει τον ίδιο δρόμο και τις αποφάσεις που πήραμε? Και ήταν οι σωστές ή οι λάθος? Ποιος μπορεί με σιγουριά να απαντήσει?

Πιστεύω κανένας. Το μόνο που με έχει πείσει στην ζωή των 65 μου χρόνων, είναι ότι κάποιο σχέδιο υπάρχει στο υποσυνείδητο του κάθε ατόμου, το οποίο είναι το πατρόν της ζωής του και εκείνος απλά το εκτελεί, όπως ακριβώς μια μοδίστρα χρησιμοποιεί το ανάλογο πατρόν για να φτιάξει ένα φόρεμα, κατάλληλο για το συγκεκριμένο άτομο που εξυπηρετεί.

Η τέχνη της Αστρολογίας για να ερμηνεύσει το θέμα των διαφόρων σχέσεων του κάθε ατόμου χρησιμοποιεί την τεχνική της Συναστρίας, για να εξετάσει την ίδια την σχέση την οποία θεωρεί και εξετάζει σαν μια οντότητα, ακριβώς όπως ένα άτομο που έχει μια διάρκεια ζωής, δηλαδή μία αρχή, μια μέση και ένα τέλος.

Η Αστρολογική σκέψη επειδή έχει τις αρχές της, στην αφηρημένη μαθηματική σκέψη, μπορεί να εξηγήσει μέσα από ανάλυση διάφορων εννοιών, την χημεία της κάθε σχέσης. Γιατί η κάθε σχέση έχει μια ξεχωριστή και μοναδική χημεία, αφού δύο μοναδικές οντότητες δημιουργούν μία νέα μοναδική ενεργειακή ένωση, που ονομάζουμε σχέση δύο ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν δύο σχέσεις με τα ίδια χαρακτηριστικά. Η κάθε σχέση είναι μοναδική. Βέβαια και η ίδια η σχέση έχει μία συνεχή εξέλιξη και μία μεταλλαγή, ανάλογα με τα εξωτερικά ερεθίσματα τα οποία ανά πάσα στιγμή διαφοροποιούνται.

Αυτά θα εξετάσουμε μέσα από την αστρολογική οπτική στα επόμενα άρθρα με θέμα την Καρμική Συναστρία.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s