Ουρανός ο πλανήτης των αλλαγών

12512220_1685967508286977_3350198272055496478_n

Φανταστείτε την ζωή σας χωρίς αλλαγές! Θα ήταν μια προβλέψιμη πορεία, σε ένα γνωστό και στάσιμο περιβάλλον, χωρίς εναλλαγές, μέσα στην ρουτίνα, την ανία, και την στασιμότητα!

Οι αλλαγές έρχονται για να μας ξυπνήσουν από την καθημερινότητα, και να μας πάνε παρακάτω στο άγνωστο που μπορεί να είναι καλύτερο ή χειρότερο.

Η ανασφάλεια μας, είναι η πηγή της τάσης μας, να θέλουμε το γνωστό και σίγουρο, γιατί έτσι νοιώθουμε βολεμένοι, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε ιδιαίτερες προσπάθειες και σκέψεις.

Και η εξέλιξη μας πώς θα ήταν? Εξέλιξη εξωτερική στην καθημερινότητα, αλλά και εσωτερική στην ψυχολογική μας ωρίμανση, ή στην πνευματική αν θέλετε?

Πως θα είχαμε όλα τα καλά της σύγχρονης τεχνολογίας, πως θα ξέραμε από κοντά την σελήνη, πως θα παρατείναμε την ζωή μας, χωρίς την εξέλιξη των επιστημών.

Θα μπορούσα να συνεχίσω με πολλούς προβληματισμούς σχετικά με αξία της αλλαγής, που έτσι και αλλιώς υπάρχει στο σύμπαν, και είναι δικό μας θέμα να συντονιστούμε με αυτήν.

Για να κάνεις μια αλλαγή όμως, χρειάζεται μια αμφισβήτηση στο παλιό και σίγουρο, αλλά και μια επανάσταση στο κατεστημένο. Οι αλλαγές πάντα διαταράσσουν τις ισορροπίες που έχουμε καθιερώσει μέχρι στιγμής, στην ζωή μας. 

Έχουμε κατοχυρωμένη ασφάλεια μέσα στις σχέσεις μας, και οι υλικές μας απαιτήσεις και υποχρεώσεις, είναι τακτοποιημένες και ισορροπημένες, μέχρι να έλθει η ανατροπή, για να καταλάβουμε ότι τίποτε δεν είναι σίγουρο, παρά μόνο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Αστρολογικά η έννοια της αλλαγής, με όλο το φάσμα των χαρακτηριστικών της, εκφράζεται μέσα από τον πλανήτη Ουρανό που πάντα υπήρχε, αλλά εμείς τον ανακαλύψαμε πριν από 235 χρόνια. Ο Ουρανός χρειάζεται περίπου 84 χρόνια για να κάνει ένα κύκλο 360 μοιρών μέσα στον ζωδιακό.

Ο συντονισμός μας με τον πλανήτη και τα χαρακτηριστικά του γίνεται σε δύο φάσεις. Ο πρώτος είναι οι θέσεις του Ουρανού στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας, που θα μας δείξει την ατομική σχέση μας, με την έννοια της αλλαγής, που πρεσβεύει αυτός ο πλανήτης. Ο δεύτερος είναι ο συντονισμός μας με την εκάστοτε θέση του στο ζωδιακό, που καθορίζει τις ανάγκες των αλλαγών στον πλανήτη, και κατ επέκταση, και στον δικό μας φυσικό και πνευματικό φορέα, αφού ανήκουμε ενεργειακά στον πλανήτη γη.

Έτσι ανιχνεύοντας την θέση και τις όψεις του Ουρανού, σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, ξέρουμε την σχέση του συγκεκριμένου ανθρώπου, με την έννοια της αλλαγής, της εξέλιξης, της επανάστασης, της ομαδικότητας, και όλων των χαρακτηριστικών που εκφράζει αυτός ο πλανήτης.

Ανάλογα λοιπόν με τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου, θα έχουμε και τις συγκεκριμένες αντιδράσεις σε ψυχολογικό, ή συμπεριφοριστικό επίπεδο. Δηλαδή την ευκολία ή την δυσκολία του ατόμου να δεχθεί τις αλλαγές, που συνήθως είναι εξωτερικές, ή αν ασχολείται με ενδοσκόπηση και εσωτερική εργασία μπορεί να είναι και σε τελείως εσωτερικό επίπεδο.

Ο Ουρανός, στην διάρκεια της ζωής του ανθρώπου, θα ερεθίσει πολλές φορές το προσωπικό του ωροσκόπιο, και θα τον αναγκάσει να μετρήσει τις ικανότητες του, στην σχέση του με την έννοια της αλλαγής. Η αλλαγή μπορεί να είναι εσωτερική, σε ψυχολογικό επίπεδο, και να πρέπει να ασχοληθεί με τον εαυτό του, και τις εσωτερικές του ανάγκες και αναζητήσεις. Αν δεν ασχοληθεί με τις ανάγκες του, τότε θα φροντίσει το σύμπαν για αυτό, φέρνοντας ανατροπές, που ίσως υποσυνείδητα προκάλεσε ο ίδιος, αφού δεν αφουγκράστηκε τις εσωτερικές του ανησυχίες.

Αλλαγές και ανατροπές όμως υπάρχουν, και από το συλλογικό παγκόσμιο γίγνεσθαι. Τότε ο καθένας καλείται να αποδείξει την ικανότητα του, να δεχθεί τις αλλαγές, σαν τετελεσμένο γεγονός και να αναδιατάξει την πορεία του μαζί με αυτές.

Αστρολογικά οι αλλαγές συμβαίνουν με ευνοϊκές συνθήκες, σαν ευκαιρίες ανάπτυξης, και είναι καλοδεχούμενες. Μπορεί όμως να είναι και δύσκολες, ανατρεπτικές και επώδυνες, και να πρέπει σε ατομική βάση, να μπορεί το άτομο να τις διαχειριστεί και να αλλάξει πορεία συμβιβαζόμενος με τις καινούργιες καταστάσεις.

Οι αλλαγές μακροπρόθεσμα είναι πάντα ευλογημένες, εκείνη την στιγμή όμως που συμβαίνουν ξεβολεύουν πάντα, αναστατώνουν, και πολλές φορές τρομάζουν.

Ας βιώσουμε λοιπόν τον Ουρανό μας, έχει πολλά να μας μάθει, και να κάνει την πορεία της ζωής μας συναρπαστική!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s