Άστρο-προβληματισμοί

13423820_10208942978234755_1550094269311129373_n

Χρόνια τώρα ασχολούμαι με την αστρολογία, αλλά τώρα που δόθηκε η πολυτέλεια του χρόνου, ώστε να μπορώ να γράψω τις σκέψεις μου, και μέσω της σελίδας μου, να τις μοιραστώ μαζί σας.

Όταν ο ‘Αθαν με κάλεσε στην εκπομπή του και μου είπε θα μιλήσουμε για τον ανάδρομο Αρη αναγκάστηκα να εστιαστώ και να παρακολουθήσω την πορεία του Αρη για το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να μπορέσω να μιλήσω για αυτόν. Έτσι απομονώνοντας και μελετώντας την πορεία του »Θεού του πολέμου» ‘Αρη, είδα και τρόμαξα για τα επερχόμενα. Στην αστρολογία όμως έχουμε μάθει να είμαστε παρατηρητές με ανοικτό μυαλό, για να καταλάβουμε τα μηνύματα που μας δίνουν οι πλανήτες στην πορεία τους. Δεν έχει καμία αξία ο φόβος, αντίθετα όταν ο φόβος γίνεται αντικείμενο προβληματισμού, έχει πολλά να μας χαρίσει.

Ο πλανήτης Άρης αντιπροσωπεύει την ορμέμφυτη δύναμη της επιβίωσης, και τις περισσότερες φορές για να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις της ασφάλειας του, χρειάζεται να κρατάει μαχαίρι για να μπορεί να προχωράει ανεμπόδιστα στο κυνήγι των στόχων του.

Αστρολογικά η πορεία του ‘Αρη, χρειάζεται περίπου δύο χρόνια για να διασχίσει τις 360 μοίρες του ζωδιακού κύκλου. Άρα σε μικρό, για τα αστρολογικά δεδομένα, διάστημα θα συναντήσει τους υπόλοιπους πλανήτες με πολλές εναλλασσόμενες όψεις και θα συμπεριφερθεί ανάλογα κάθε φορά προασπίζοντας, ως καλός πολεμιστής, τα αιτήματα του. Όταν μέσα την διαδρομή του, θα βρεθεί σε ανάδρομη πορεία όλη η ορμή του, που περιορίζεται λόγω της αναδρομής, γίνεται απρόβλεπτη και πολλές φορές μη διαχειρίσιμη. Τότε μπορεί να εκφράσει ασπλαχνία, επιθετικότητα, αγαρμποσύνη έως και την απόλαυση της καταστροφής.

Προσωπικά πιστεύω πως η επιστήμη της Αστρολογίας είναι πιο χρήσιμη με την παρατήρηση αυτών που προκύπτουν από την ανταλλαγή των ενεργειών των πλανητών αφού δράσουν, παρά με την αναμονή των γεγονότων μέσω της πρόβλεψης, γιατί πάντα πίστευα ότι η αυτοεκπληρούμενη προφητεία έχει δυνατή επιρροή στον νου μας, δεδομένου ότι το υποσυνείδητο μας είναι σαν το κομπιούτερ που ότι πληροφορία του δώσεις αυτήν θα επεξεργαστεί, για να σου δώσει τις ανάλογες πεποιθήσεις, που θα σε οδηγήσουν στις ανάλογες αποφάσεις και δράσεις.

Δεν λέω ότι δεν πιστεύω στην πρόβλεψη, γιατί ενώ την αμφισβητώ πολλά χρόνια, με διαψεύδει τις περισσότερες φορές με τις συγκλονιστικές της λεπτομέρειες. Απλά αξιολογώ περισσότερο τα αποτελέσματα των αστρολογικών δεδομένων εκ των υστέρων και μέσα από μια στοχαστική διάθεση παίρνω απαντήσεις, που κανείς άλλος δεν μπορεί να μου δώσει.

Πάντα κάθε πρόβλημα κρατάει ένα δώρο στο χέρι του, άλλες φορές το παίρνεις και νιώθεις ευγνωμοσύνη και άλλες μένεις και μεμψιμοιρείς. Το θέμα είναι να συνειδητοποιείς τι αποκόμισες από τις εμπειρίες σου και τι στάση θα κρατήσεις στις επερχόμενες καταστάσεις, αυτό θεωρώ ότι είναι το σημαντικό, και τότε η πρόβλεψη έχει την χρησιμότητα της.

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στα δεδομένα που μας υπέδειξε η πορεία του Άρη τους τελευταίους μήνες, για να υποψιαστούμε τα μελλούμενα. Στο άρθρο μου »Ο ανάδρομος Αρης… και τα τερτίπια του»

έχω αναφέρει αναλυτικά τις σημαντικές θέσεις του πλανήτη, στην ανάδρομη πορεία του σε μοίρες και ημερομηνίες και την πιθανή δυναμική του.

Σε αυτό το άρθρο, θέλω να σας μιλήσω για την σχέση, που είχε ο Αρης στο πέρασμα του μέσα από τον Σκορπιό και τον Τοξότη, με τον πλανήτη της επανάστασης Ουρανό, που βρίσκεται μέσα στον Κριό και τον φανατικό Κρόνο που είναι μέσα στον Τοξότη.

Από τα μέσα του Απριλίου 2016 που ξεκίνησε την ανάδρομη πορεία του, ο Αρης πριν ξεκινήσει έμεινε στην 9η μοίρα του Τοξότη, δηλαδή επάνω στην μοίρα του πολεμικού βασιλικού αστέρα Antares και σαν να πήρε εντολές, άρχισε την ξέφρενη πορεία του, με σπασμένα τα φρένα θα έλεγα λόγω των συγκυριών από τις θέσεις των υπολοίπων πλανητών.

Ξέρουμε ότι ο ‘Αρης μέσα στην αναδρομή του, πελαγοδρομεί και λειτουργεί επιπόλαια και πεισματικά, ανταγωνίζεται και παίζει παιχνίδια δύναμης, και γενικά ενεργεί με τέτοιο τρόπο, που το αποτέλεσμα των πράξεων του τον πηγαίνει πίσω αντί για μπροστά. Υπάρχει όμως και η θετική οπτική της ενέργειας του ανάδρομου Άρη όπου, ο φουριόζος πλανήτης αναγκάζεται να κόψει ταχύτητα και να σταθμίσει παράγοντες, που δεν τους είχε επισημάνει και αξιολογήσει ανάλογα, όταν ήταν στην ορθή πορεία του. Έτσι υποχρεωτικά μέσα στους πιο αργούς ρυθμούς του, του δίνονται τα περιθώρια να ανασυνταχθεί και να υπερασπίσει τα αιτήματά του πιο αποτελεσματικά.

Έχουμε πια όλοι καταλάβει και συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ανασφάλεια, όταν σαν θεατές βιώσαμε τον τρόμο που σκόρπισαν οι τρομοκράτες, μέσα από τα απρόβλεπτα και αποτρόπαια θανατηφόρα χτυπήματα.

Έχουμε υποψιασθεί την κινητοποίηση των στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή μας, και λέω υποψιασθεί γιατί την πραγματικότητα λίγοι την κατέχουν, εδώ θα αναφέρω το θαύμα που μας προσφέρει το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ποσειδώνα, που έχει φροντίσει να χάσουμε τελείως την ορατότητα της πραγματικότητας. Το ψέμα και η ομίχλη είναι ο κανόνας το τελευταίο διάστημα.

Ο Κρόνος μέσω του φανατισμού, όλο αυτό το διάστημα που είναι μέσα στον Τοξότη, σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα που βρίσκεται στους Ιχθύς, βοήθησε τους ειδήμονες να καπηλευτούν το θρησκευτικό συναίσθημα, για να εδραιώσουν νέες ιδεολογίες εκμεταλλευόμενοι τους απελπισμένους πιστούς.

Παράλληλα βοήθησε τις εξουσίες, μέσω της ιδεολογίας και του θρησκευτικού συναισθήματος των ανθρώπων, να χειραγωγούν και δημιουργούν συνθήκες που να διασφαλίζουν πλήρως τα συμφέροντά τους.

Ο ‘Αρης στις αρχές του Μαΐου είχε μια όψη 135 μοιρών με τον Ουρανό, ενώ από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα μέσα Ιουλίου ο Αρης στο τέρμα της αναδρομής του, είχε μια όψη 150 μοιρών με τον Ουρανό, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη μοίρα, την 23η του Σκορπιού. Συνεχίζοντας την πορεία του στα μέσα του Ιουλίου και μέχρι το τέλος Αυγούστου 2016 θα σμίξει με τον Κρόνο για να κάνουν μαζί πάλι όψη 135 μοιρών αυτή την φορά με τον ανάδρομο Ουρανό. Ενδιάμεσα στην πορεία του ο Αρης θα κάνει και μία όψη 45 μοιρών με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο (όψη αναμέτρησης δυνάμεων – πολέμου).

Μερικές φορές οι δευτερεύουσες όψεις, λειτουργούν πολύ δυναμικά, λόγω της φόρτισης και και της δύναμης των δύο πλανητών, αλλά και από την συγκυρία των θέσεων των υπολοίπων εξωκρόνιων πλανητών, που πάντα καθορίζουν τα σοβαρά εξωτερικά αλλά και δυναμικά γεγονότα.

Η όψη των 135 μοιρών ερμηνευτικά έχει το στοιχείο της έλλειψης ψυχραιμίας, και την τάση να μην παραδέχεται κάποιος τα λάθη του και εν όψει αντίξοων συνθηκών να δραματοποιεί τα γεγονότα, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τις δυσκολίες, αντί να προσπαθεί να βρει λύσεις να τις περιορίσει. Έτσι δημιουργείτε μια προκλητική συμπεριφορά που κάνει αυτόν που την εκφράζει, καταπιεστικό, επιθετικό και πολλές φορές μισητό. Σκεφθείτε τώρα τον πολεμοχαρή Αρη σε κόντρα με τον απρόβλεπτο επαναστάτη Ουρανό για να καταλάβετε την δυναμική της όψης των δύο.

Η όψη των 150 μοιρών ενέχει την σημασία του διλήμματος. Ο άνθρωπος πρέπει να διαλέξει τον ένα ή τον άλλο δρόμο στην λύση ενός προβλήματος. Κάτι πρέπει να θυσιάσει για να προχωρήσει. Αυτό είναι επίπονο γιατί θα πρέπει να έχει την διάθεση του συμβιβασμού και της θυσίας. Και σκεφθείτε τώρα τον Αρη στην 23η μοίρα του Σκορπιού μοίρα του ξεπουλήματος υλικών και ηθικών αξιών, σε δίλημμα με τον απρόβλεπτο επαναστάτη (και πολεμοχαρή λόγω της θέσης του στον Κριό) Ουρανό.

Τέλος η εμπλοκή Αρη-Κρόνου σε όψη 135 μοιρών με τον Ουρανό που άρχισε να σχηματίζετε από τις 15 Ιουλίου, που έγινε το αποτυχημένο πραξικόπημα της Τουρκίας, θα συνεχίσει μέχρι τέλος Αυγούστου την δυναμική παρουσία του, οπότε και θα δούμε τα αποτελέσματα πολλών γεγονότων, που εξελίχθηκαν όλο αυτό το διάστημα, αλλά λόγω του Κρόνου – Ποσειδώνα μόνο υποψιαζόμαστε.

Κρόνος σε εμπλοκή με τον Ουρανό σημαίνει κατάλυση εξουσιών και όταν συμμετέχει και ο Αρης τότε το σκηνικό γίνεται εφιαλτικό.

Υπ΄οψιν ότι ο ‘Αρης ξεκίνησε την ανάδρομη πορεία του στις 17 Απριλίου του 2016 από τον Antares και στο τέλος Αυγούστου του 2016 θα ξαναβρεθεί αγκαλιά με τον Κρόνο πάλι επάνω στον Antares.

Όλα είναι τυχαία? Δεν το πιστεύω!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Άστρο-προβληματισμοί

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s