Τι σημαίνει ……..ο προσωπικός μου αστρολογικός χάρτης?

10668864_862172210494311_3868176446908543638_oΟ προσωπικός χάρτης του κάθε ατόμου είναι μοναδικός όπως και ο ίδιος ο άνθρωπος. Ο χαρακτήρας του κάθε ατόμου φωτογραφίζεται επάνω στον χάρτη του. Δεδομένου ότι ο χαρακτήρας γεννιέται και δεν αλλάζει, αυτός καθορίζει και την ζωή του ανθρώπου, αφού είναι η αιτία της πορείας της ζωής του με το ανάλογο αποτέλεσμα.

Ωστόσο υπάρχουν και οι εξωτερικοί παράγοντες που θα ερεθίσουν τον κάθε χαρακτήρα με διαφορετικό τρόπο, αφού στο ίδιο γεγονός η αντίδραση θα είναι διαφορετική σε κάθε άτομο.

Για να καταλάβουμε όμως καλύτερα, τι αντιπροσωπεύει ένας προσωπικός αστρολογικός χάρτης, θα πρέπει πρώτα να διαλογιστούμε επάνω σε κάποια εννοιολογικά δεδομένα.

Ο προσωπικός χάρτης του καθενός μας, είναι η αποτύπωση των αστρολογικών παραγόντων την στιγμή της πρώτης ανάσας μας, που σημαίνει και την ατομική μας είσοδο στον κόσμο της ύλης.

Οι πλανήτες, και οι λοιποί αστρολογικοί συσχετισμοί μεταξύ τους, είναι σε μόνιμη κίνηση και η δυνατότητα της οπτική μας επαφή με αυτούς, από το σημείο που βρισκόμαστε, είναι σε μία διαρκή εναλλαγή. Οι πλανήτες κινούνται με τον δικό τους ρυθμό, σε σχέσει με τον χρόνο, όπως εμείς τον ορίζουμε και τον αντιλαμβανόμαστε, και ο κάθε πλανήτης έχει την δική του ξεχωριστή χρονική πορεία.

Ως γήινες υπάρξεις, αφού η γη γυρίζει γύρο από τον ήλιο και είμαστε εξαρτημένοι από την ενέργεια και το φως του, τον χρόνο τον μετράνε με ώρες και τον αντιλαμβανόμαστε μέσα από την εναλλαγή της ημέρας και της νύχτας.

Τις θέσεις των πλανητών, τις βρίσκουμε σε αστρολογικές εφημερίδες, όπου είναι καταγεγραμμένοι και αναφέρουν, τις τιμές της θέσης του κάθε πλανήτη ανά πάσα χρονική στιγμή.

Θεωρητικά έχουμε ένα νοητό ζωδιακό κύκλο στον ουράνιο θόλο, μέσα από τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την θέση των πλανητών σε σχέση με τον χρόνο, από τον τόπο που βρισκόμαστε.

Δεδομένου ότι τα πάντα είναι ενέργεια αλλά σε διαφορετική μορφή δεχόμαστε σε θεωρητική βάση, ότι ως υπάρξεις κολυμπάμε σε ένα απέραντο ωκεανό ενέργειας, ενώ είμαστε συγχρόνως και μέρος αυτής.

Αυτές τις ενέργειες, που η κάθε μία έχει την δική της δυναμική, η ανθρώπινη αντίληψη μέσω της θεωρητικής γνώσης, της έδωσε όνομα και χαρακτήρα για να μπορεί να την διαχειριστεί διανοητικά.

Η αρχαία ρήση του »Όπως επάνω, έτσι και κάτω», μας επιτρέπει να σκεφτούμε ότι είμαστε μια μικρογραφία του σύμπαντος, δηλαδή των ενεργειών του σύμπαντος, αφού και εμείς ενέργειες είμαστε σε μια συγκεκριμένη μορφή.

Η κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, γεννημένη σε ένα συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, έρχεται σαν οντότητα μαζί με άλλες συγκεκριμένες υπάρξεις, σε συγκεκριμένες συνθήκες, να ζήσει ένα χρονικό διάστημα για να αποχωρήσει, αφού έχει βιώσει τις ατομικές προσωπικές της εμπειρίες.

Όλες οι θρησκείες, θεωρούν ότι η ανθρώπινη ύπαρξη αποτελείται από μία αθάνατη ψυχή που βρίσκεται μέσα σε ένα φθαρτό σώμα. Το ανθρώπινο σώμα είναι το όχημα της ψυχής, η οποία έχει μια δική της ατομική πορεία, που κατά την διάρκεια της ύπαρξης της, θα μαζέψει εμπειρίες μέσα από τις δράσεις της επάνω στον πλανήτη γη, για να αποχωρήσει σε μια άλλη διάσταση.

Η αστρολογική επιστήμη έχει συσχετίσει τις ιδιότητες των πλανητών με τις αντίστοιχες της ανθρώπινης υπόστασης. Η αστρολογική γνώση που έρχεται μέσα από τους αιώνες τώρα πια αποδεικνύεται μέσω της επιστήμης, αφού το ότι είμαστε όλοι ενέργειες του σύμπαντος, το ερευνά πια σε σοβαρή βάση η σημερινή επιστημονική κοινότητα.

Ο αστρολογικός χάρτης, εδώ και αιώνες δημιουργείται με τον ίδιο τρόπο. Αποτυπώνει δηλαδή τις θέσεις των πλανητών και εξετάζει τον συσχετισμό των δυνάμεων τους, από την θέση που άλλοτε είναι αρμονική και άλλοτε δυσαρμονική μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο μελετά τις πιθανές αντιδράσεις που θα προκύψουν μέσα από την σχέση μεταξύ τους, όπως ακριβώς και στην δομή της ανθρώπινης ύπαρξης λειτουργούν και αντιδρούν οι υποπροσωπικότητες του.

Μελετώντας τα αστέρια καταλαβαίνουμε τον άνθρωπο και τανάπαλιν μελετώντας τον άνθρωπο καταλαβαίνουμε τι λένε τα άστρα, αφού είναι όλα το αδιαίρετο ΕΝΑ.

Έτσι λοιπόν οι διάφορες ενέργειες, ή ενεργειακές οντότητες, συμπεριλαμβανομένης και της γης επάνω στην οποία γεννηθήκαμε και κατοικούμε, αντιπροσωπεύονται από τους πλανήτες και τα υπόλοιπα ουράνια σώματα. Όλοι έχουν κάποιο συγκεκριμένο χαρακτήρα και αντιπροσωπεύουν κάποιες έννοιες και αιτήματα όπως ακριβώς και ο άνθρωπος.

Όλα αυτά σε θεωρητική βάση που για να τα αντιληφθούμε χρειάζεται ένα ανοικτό μυαλό, που μέσω της αμφισβήτησης μπορεί να ερευνήσει και εν συνεχεία, να δεχθεί ή να απορρίψει.

Ένας προσωπικός χάρτης στα χέρια ενός ερευνητή αστρολόγου, είναι το βιβλίο της ζωής του κάθε ανθρώπου, όπου μπορεί να διαβάσει τον χαρακτήρα του και τα αιτήματα της ψυχής του.

Θα περιγράψει το περιβάλλον και τις συνθήκες που θα προκύψουν στην διάρκεια της ζωής του και πώς θα αντιδράσει σε συνειδητή ή υποσυνείδητη κατάσταση το συγκεκριμένο άτομο, με γνώμονα πάντα τον χαρακτήρα με τον οποίο γεννήθηκε και τα αιτήματα της πορείας της ψυχής του στην συγκεκριμένη ενσάρκωση.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

f/b aleka douzina – tel 6957637006

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s