Καρκίνος ο σπιτόγατος

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (2)

Αν είστε από τους τυχερούς, που έχουν ένα Καρκίνο στην οικογένεια, θα θεωρείτε την οικογενειακή θαλπωρή δεδομένη. Όχι δεν ισχύει για όλους κάτι τέτοιο!

Όλα τα ζώδια έχουν ένα ταλέντο να επιδείξουν, έτσι και ένας Καρκίνος ξέρει, μπορεί και κρατάει τις ισορροπίες που χρειάζονται, για να υπάρχει μια όμορφη ατμόσφαιρα σε μια οικογένεια, ή αν είναι μόνος σε ένα όμορφο, βολικό σπιτικό.

Ο Καρκίνος ανήκει στα παρορμητικά ζώδια του νερού, και εκφράζεται παθητικά και δεκτικά. Κυβερνήτης του ζωδίου είναι η Σελήνη, που χρωματίζει με τα χαρακτηριστικά της, τις ιδιότητες του ζωδίου. Έτσι όπως η Σελήνη, μέσα στην ημέρα, ανάλογα με τα γεγονότα που θα υπάρξουν στο περιβάλλον, θα αλλάξει διαθέσεις πολλές φορές, λόγω της ευαισθησίας και της δεκτικότητας της.

Ο Καρκίνος, μέσα από την συμβολική απεικόνιση του, κουβαλάει το σπίτι του. Έτσι, ενώ έχει την ιδιαίτερη ανεξαρτησία του, κουβαλάει συγχρόνως και ένα σκληρό κέλυφος, όπου μπορεί να κρύβει όλη την ευαισθησία του.

Όταν χρειαστεί να διαφυλάξει την ασφάλεια του, έχει τα όπλα να παλέψει και να προφυλάξει τον ευαίσθητο κόσμο του. Κλεισμένος ουσιαστικά στον εαυτό του, αναμοχλεύει τα εσωτερικά του προβλήματα, και ανταποκρίνεται ακαριαίως στα εξωτερικά ερεθίσματα, με αποτέλεσμα να αναστατώνεται με το παραμικρό.

Η γρήγορη συναισθηματική ανταπόκριση, που έχει ως χάρισμα, του επιτρέπει να μπορεί να χειρίζεται τα δικά του προβλήματα, ή τα προβλήματα της οικογενείας του, με περίσσια διπλωματικότητα, για να διασφαλίσει την επιδιωκόμενη ησυχία και να προφυλάξει τους δικούς του ανθρώπους από τις εξωτερικές απειλές. Έτσι λέμε για του Καρκίνους, ότι κουκουλώνουν καταστάσεις, αλλά μόνο αυτοί ξέρουν τον λόγο, που δεν είναι άλλος από το να υπάρχει γαλήνη στο περιβάλλον τους.

Ο Καρκίνος σαν παιδί έχει ιδιαίτερη σχέση με τα μέλη της οικογένειας, είναι πολύ δεμένος με την μητέρα και δυσκολεύεται να κόψει τον ομφάλιο λώρο ακόμα και σε μεγάλη ηλικία.

Όταν ενηλικιωθεί δεν κουβαλάει μόνο τα δικά του προβλήματα, αλλά και τα προβλήματα όλης την οικογένειας, μην πω και των κοντινών συγγενών. Εκεί αρχίζουν τα άλυτα προβλήματα του, που η ζωή φροντίζει να τους τα δώσει μπόλικα, αφού δεν προλαβαίνουν να ταυτίζονται με τα συναισθήματα των άλλων, με το να το παίζουν σωτήρες.

Οι Καρκίνοι όταν κάνουν την δική τους σχέση με ένα άτομο, δυσκολεύονται να αφοσιωθούν σε αυτό, γιατί μπερδεύουν την έννοια της συντροφικής αγάπης, με την αγάπη για τα υπόλοιπα αγαπημένα τους πρόσωπα. Εγκλωβίζονται και ανταποκρίνονται στα συναισθήματα των άλλων και δεν μπορούν να βρουν την άκρη στο κουβάρι, που μόνοι τους μπέρδεψαν.

Επειδή ο θεσμός της οικογένειας είναι ιερός για αυτούς, αν δεν έχουν μια επιτυχημένη σχέση στον γάμο τους και έχουν παιδιά, θα θυσιάσουν τις δικές τους ανάγκες, για να μην διαταράξουν την ψυχική υγεία των παιδιών τους. Προτεραιότητα είναι να κρατήσουν την δομή της οικογένειας, έτσι δύσκολα χωρίζουν, πληρώνοντας το ανάλογο κόστος.

Όταν δεν είναι καλυμμένοι συναισθηματικά, γκρινιάζουν και μουρμουράνε γιατί δεν μπορούν να κρυφτούν, εκτός αν έχουν ιδιαίτερο λόγο και πρέπει να παίξουν τον ανάλογο ρόλο. Μέσα στο σπίτι τους, νοιώθουν ελεύθεροι και ασφαλείς για να εκφράζονται, ενώ στον έξω κόσμο μπορούν και κρύβουν τα συναισθήματά τους, σαν καλοί ηθοποιοί.

Αγαπάνε την οικονομία, για να έχουν. Δεν βάζουν εύκολα το χέρι τους στην τσέπη, στην οικογένεια τους όμως, ξοδεύουν για να τους εξασφαλίσουν τα πάντα!

Είναι καλοί οικοδεσπότες και αγαπάνε την κουζίνα, αφού είναι οι καλύτεροι μάγειρες, γιατί μαγειρεύουν με το συναίσθημα, και τα φαγητά που φτιάχνουν είναι ξεχωριστά και ιδιαίτερα.

Ο Καρκίνος δεν δένεται συναισθηματικά μόνο με την οικογένεια, αλλά ευρύτερα με την γειτονιά του, το χωριό του και κατ’ επέκταση με την παρτίδα του, αν βρίσκεται μακριά.

Οι αναμνήσεις είναι ο άλλος του εαυτός. Δένονται με πρόσωπα, αντικείμενα, και καταστάσεις που έχουν κάτι συναισθηματικό να τους θυμίσει.

Αγαπούν τις συλλογές και έχουν μια ολόκληρη ιστορία να σας πουν για το κάθε τι που μαζεύουν και κουβαλούν μαζί τους.

Ένας Καρκίνος δεν ζητάει πολλά, ένα πιστό σύντροφο θέλει, για να κάνει οικογένεια και πολλά παιδιά!

Καλά που υπάρχουν και αυτοί για να διαιωνισθεί το ανθρώπινο είδος την σημερινή εποχή!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

τηλ.6957637006

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s