Θερινό Ηλιοστάσιο 2016

1506803_750117951721825_3357020748099463281_n

 

Το θερινό Ηλιοστάσιο συμπίπτει μετά από 70 χρόνια, με στην προηγηθείσα Πανσέληνο στις 20.6.2016 και ίσως έχει και αυτή η συγκυρία την σημασία της.

Από αστρολογική πλευρά μία Πανσέληνος ερμηνεύει την τάση των γεγονότων 14 ημερών, ενώ το θερινό Ηλιοστάσιο μας προϊδεάζει για την τάση των γεγονότων ενός τριμήνου.

Το θερινό Ηλιοστάσιο εφέτος γίνεται στις 21.6.2016 στις 1:34:08 πμ ώρα Ελλάδος και με συντεταγμένες Αθηνών έχει ωροσκόπο στις 2.59′ του Κριού και μεσουράνημα στις 1.39′ του Αιγόκερω.

Με μια πρώτη ματιά βλέπουμε ένα χάρτη, όπου όλοι οι πλανήτες έχουν όψεις ακριβείας μεταξύ τους και είναι διασκορπισμένοι μέσα στους οίκους. Καταλαβαίνουμε ότι τα θέματα θα είναι επί τάπητος, όλα μαζί και θα ζητάνε επείγουσες λύσεις, δεδομένου ότι οι περισσότερες όψεις των πλανητών είναι δύσκολες και επιτακτικές.

Μοιάζει το σκηνικό ετοιμοπόλεμο σε όλους τους τομείς, όπου οι μισοί πλανήτες είναι παντοδύναμοι και οι άλλοι μισοί σε δύσκολη θέση. Παντοδύναμος είναι ο Ερμής, ο Αρης, ο Ποσειδώνας και σε άβολη θέση η Σελήνη, και ο Δίας,

Με Κριό ωροσκόπο και τα δύο φώτα στον παρορμητικό σταυρό, έχουμε έναν δυναμικό χάρτη που όλοι οι οίκοι, δηλαδή όλοι οι τομείς της ζωής μας, έχουν την δική τους ιδιαίτερη δυναμική, και ζητούν επειγόντως λύσεις εδώ και τώρα.

Το στοιχείο του νερού δηλαδή το συναίσθημα, έντονο. Στον στοιχείο του αέρα, μόνος αλλά παντοδύναμος και από ζώδιο και από οίκο ο Ερμής, σε αντίθεση όμως με τον Κρόνο και με την συμμετοχή του, σε ένα ταυ τετράγωνο στον μεταβλητό σταυρό. Στην κορυφή του ταυ, ο παντοδύναμος και από ζώδιο και από οίκο, αινιγματικός και μυστηριώδης, αλλά φιλεύσπλαχνος Ποσειδώνας.

΄Ο Ήλιος βρίσκεται στο τέλος του 3ου οίκο του χάρτη, σε σύνοδο με το ΙC και την Αφροδίτη, και η Σελήνη στον 10ο στον Αιγόκερο, σε πολύ δύσκολη θέση και σε αντίθεση με την Αφροδίτη.

Η Σελήνη μόλις πέρασε με την προηγηθείσα πανσέληνο, από την αναιρετική μοίρα του Τοξότη για να μπει στον Αιγόκερο, σε ένα ζώδιο που την εγκλωβίζει στα πρέπει και τις ευθύνες της.

Ο Αρης παντοδύναμος από θέση και οίκο, ανάδρομος ακόμα, σε μία άσχημα φορτισμένη μοίρα στον Σκορπιό και στον 8ο οίκο, ετοιμάζεται να ορθοδρομίσει για να τελειώσει ότι έχει αφήσει σε εκκρεμότητα το τελευταίο διάστημα.

Ο Πλούτωνας στον 10ο οίκο και στον Αιγόκερο υπέρμετρα δυναμικός, δεσποτικός και άτεγκτος δίνει λύσεις στα αδιέξοδα μέσα από δυναμικές αποφάσεις.

iliostasio 21.6.2016

Να μην το κουράζω άλλο με την περιγραφή, για να δούμε τι εξήγηση μπορεί κανείς να δώσει, μέσα σε ένα δυναμιτισμένο περιβάλλον, όπου όλα τα θέματα ζητούν λύση εδώ και τώρα.

Ο χάρτης εξηγείται με διάφορα πιθανά σενάρια σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο. Θα διαλέξω το συλλογικό, έχοντας κατά νου, τις τρέχουσες καταστάσεις στον κόσμο και ιδιαίτερα στην χώρα μας, αφού πιστεύω ότι αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο.

Το κλίμα και η ατμόσφαιρα πολεμική, έτοιμη να εκραγεί χωρίς να πολυενδιαφέρεται για τις συνέπειες, αφού τα έχει δει όλα και όπως λέει ο λαός ‘ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται’.

Σε δύσκολη θέση η εξουσία υποχρεώνεται να ασχοληθεί με τα του οίκου της, για να έχει την αποδοχή και εκτίμηση που χρειάζεται, αλλά είναι εγκλωβισμένη στις ήδη ανειλημμένες υποχρεώσεις της, απέναντι στις υποσχέσεις που έχει δώσει.

Ο λαός σε δυσκολότερη θέση, είναι αναγκασμένος να επωμισθεί τους ρόλους, που θα έπρεπε να έχει η εξουσία, έτσι φροντίζοντας κάθε φορά για τα δέοντα της καθημερινότητας του, ξεχνά τον πραγματικό του ρόλο, και εμπλέκεται κάνοντας λάθος εκτιμήσεις. Δηλαδή οι ευθύνες γενικώς, εμποδίζουν την χαρά και την χαλάρωση τώρα, που ο κόσμος έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε.

Τα οικονομικά προβλήματα, όχι τόσο από εσωτερικές πηγές αλλά κυρίως από τα υπέρογκα εξωτερικά χρέη που δεν τελειώνουν ποτέ, είναι η αιτία για να δυναμιτίσει μία κατάσταση με ανεξέλεγκτες προεκτάσεις. Το ‘τέρμα δεν πάει άλλο’ είναι πια στα χείλη του καθενός μας. Ο εγκλωβισμός του λαού σε προειλημμένες υποχρεώσεις, γίνεται πείσμα, θυμός και ανάγκη για μια επανάσταση, χωρίς να υπάρχει και η αντίστοιχη ελπίδα.

Στο μεταξύ η εκτόνωση του κόσμου, γίνεται με ανταλλαγή των απόψεων τους, και ιδιαίτερα αυτό το καλοκαίρι, ο καθένας βγαίνοντας από το καβούκι του, ακούει τον διπλανό του, να λέει αυτά που εκείνος βιώνει, και καταλαβαίνει την ψευδαίσθηση του, ότι δηλαδή μόνο εκείνον αφορούν τα άλυτα προβλήματα του.

Διαπληκτισμοί, διαφωνίες για το ‘ποιος φταίει’ γεννούν συμπεράσματα μηδενισμού, ζήλιας και ισχυρογνωμοσύνης, και το μόνο εύκολο τελειώνοντας η συζήτηση, το συμπέρασμα, ότι αφού “δεν μπορείς να δείρεις τον γάιδαρο, δέρνεις το σαμάρι”.

Η οικογενειακή θαλπωρή, όταν μπορεί να υπάρχει, είναι το καταφύγιο για γαλήνη και ηρεμία.Η χαρά και η διασκέδαση περιορισμένες, λόγω των σοβαρών οικογενειακών προγραμματισμών. Στην εργασία όση την έχουν ακόμα, οι άνθρωποι συσπειρώνονται και συνεργάζονται αφού έχουν αποδεχθεί την κοινή μοίρα τους.

Οι σύμμαχοι και φανεροί εχθροί μας, υποφθαλμιούν την περιουσία των Ελλήνων, που ως λαός έχει φροντίσει να διατηρεί για την οικογένεια και τα παιδιά του.

Οι υποχρεώσεις του κράτους ‘βαρέλι δίχως πάτο’, έχουν κάνει τον κόσμο να πεισμώσει παρόλο τον εξαναγκασμό που υπόκειται και να αντιστέκεται με ανεξέλεγκτες συνέπειες, το κλίμα μυρίζει ‘κλεφτοπόλεμο’.

Οι σχέσεις με το εξωτερικό έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, αφού δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαία εμπιστοσύνη πια, από αμφότερους οπότε η καχυποψία επικρατεί και δεν βοηθάει και τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μια εφικτή καθαρή και ειλικρινής επικοινωνία. Η σκέψη για να σπάσουν τα δεσμά, είναι αμφοτέρων προ των πυλών.

Η πορεία της χώρας σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση που περιμένει το θαύμα ‘για να ζήσει ο ασθενής της εντατικής’. Μακριά από μένα τα σενάρια του γύψου, αλλά πρέπει να βλέπουμε και την πραγματικότητα.

Η ελπίδα που πεθαίνει τελευταία, θα δώσει την λύση, γιατί κακά τα ψέμματα οι μεγάλοι και δυνατοί του πλανήτη, μας χρειάζονται και δεν τους συμφέρει το σπάσιμο των σχέσεων τους μαζί μας.

Δύσκολο αυτούς τους καιρούς να καταλάβει κάποιος, πια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα.

Οι καιροί θα δείξουν, γιατί τίποτε δεν είναι στατικό, αφού όλα εξελίσσονται και πάντα υπάρχει η ελπίδα για το καλύτερο!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s