Πανσέληνος 20.6.2016

10302455_734158096673757_8040820627065553553_n

Μια Πανσέληνος αινιγματική στον άξονα Διδύμων-Τοξότη στην 29η αναιρετική μοίρα του Τοξότη, που με συντεταγμένες Αθηνών ο χάρτης έχει τον ωροσκόπο του στην 6η μοίρα του Ζυγού.

Δυναμική Πανσέληνος, αφού όλοι οι πλανήτες είναι ενεργοί με όψεις ακριβείας μεταξύ τους, εκτός από την Αφροδίτη που ίσως παίζει και τον κύριο λόγο σε αυτόν τον χάρτη.

Η Αφροδίτη κυβερνήτη του ωροσκόπου, με μία πρώτη ματιά φαίνεται να είναι γαλήνια στον Καρκίνο και κοντά στο μεσουράνημα, αλλά στην ουσία κάθεται στο μεσοδιάστημα του Ήλιου/MC και από απόκλιση βρίσκεται εκτός ορίων, δηλαδή ανεξέλεγκτη, αλλά στοχευμένη με σχέδια και σκοπιμότητα. Τα αιτήματά της δεν είναι άλλα, από την επιτυχία των οικονομικών στόχων της, για την πολυπόθητη εξασφάλιση των οικονομικών αναγκών της οικογένειας-πατρίδας.

Η αναιρετική μοίρα της Πανσελήνου, μαρτυρά το τελείωμα μιας κατάστασης που μέσα από τα πολλά λόγια κούρασε, χωρίς να έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Ο ωροσκόπος στον Ζυγό δείχνει τις διπλωματικές προσπάθειες που γίνονται, αλλά με ένα ετοιμοπόλεμο Ουρανό στον 7ο οίκο, δεν υπόσχεται και πολλά.

Η πανσέληνος στον άξονα 3/9ου και Τοξότη/Διδύμων μας τονίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι που γίνεται αντιληπτό μέσα από τις καθημερινές ειδήσεις, αλλά και τις επιρροές των εκ του εξωτερικού γεγονότων.

Ας αναλύσουμε όμως τα αιτήματα των υπόλοιπων πλανητών. Οι περισσότεροι πλανήτες βρίσκονται στον μεταβλητό σταυρό, και δίνουν την ρευστότητα των καιρών, εκτός από την Αφροδίτη, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα που δεσπόζουν μέσα στα παρορμητικά, που συντελούν στην ανάγκη επείγουσας διαχείρισης των διαμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων.

Ο Αρης στον σταθερό Σκορπιό, παντοδύναμος αλλά ανάδρομος ακόμα, στις 23η του Σκορπιού όπου τερματίζοντας την πορεία του, επιβάλλει με σταθερότητα τα δικά του αιτήματα, με απολυτότητα και εξαναγκασμό όταν χρειάζεται.

Ο Αρης στον 2ο οίκο των οικονομικών, που ουσιαστικά είναι και ο πρωταγωνιστής τους τελευταίους μήνες, παίζει το τελευταίο του χαρτί και δεν υπόσχεται και ευχάριστα γεγονότα.

Η όψη χιαστή του Αρη με τον Ουρανό τον κάνει επικίνδυνο και αψυχολόγητο, ενώ οι όψεις των αποκλίσεων, τον κάνουν επικίνδυνο με τις εμπλοκές του, αφενός με τον Κρόνο στον Τοξότη (θρησκευτικό φανατισμό) και αφετέρου με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο (εδραιωμένες εξουσίες).

Ο Ερμής παντοδύναμος στους Διδύμους, κρατάει τα σκήπτρα δυναμικά αλλά με τον Κρόνο από την άλλη μεριά σε ακριβή αντίθεση μαζί του και με ταυ τετράγωνο από τον επίσης παντοδύναμο Ποσειδώνα. Όλοι έχουμε καταλάβει ότι ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και ότι το παρασκήνιο καλά κρατεί. Το τετράγωνο του Κρόνου στον Τοξότη με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς μας έχει όλους υποψιάσει για τον ρόλο των εκκλησιών αυτήν την χρονική περίοδο, που μέσα από τον θρησκευτικό φανατισμό, περνάνε όμορφα οι θέσεις τους, μέσω των επικοινωνιακών μέσων σε όλο τον κόσμο (Ερμής τους Διδύμους) αφού η πληροφορία τρέχει με χίλια λόγω της τεχνολογίας.

Ένας αξιόλογος σχηματισμός στον χάρτη, είναι επίσης η σφήνα που σχηματίζεται με τον Πλούτωνα και τους Δεσμούς της Σελήνης, που αυτή την χρονική περίοδο, έχει διέξοδο τον πτωτικά Δία επάνω στον Βόρειο Δεσμό, όπου μέσα από την Παρθένο εργάζεται σιωπηρά αλλά συστηματικά για την εφαρμογή νέων νόμων με τον σχηματισμό νέων ομάδων με κοινά συμφέροντα, ώστε να επιβάλλουν τις θέσεις του Πλούτωνα (σκέψου τους ισχυρούς εξουσιαστές) στις αδικημένες αδύναμες μάζες (Ποσειδώνας/Ν. Δεσμός).

Μία άλλη εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι επειδή ο Πλούτωνας είναι στον 4ο οίκο, θα μπορούσαμε ο υπόγειο πλούτος της Ελλάδας, να δώσει δυνατό διαπραγματευτικό χαρτί για να δοθεί λύση στην θυματοποίηση που προκάλεσε η προηγούμενη σύνοδος του Ποσειδώνα στον Ν. Δεσμό, και ο Πλούτωνας σε εξάγωνο με Ν. Δεσμό, να ευνοήσει μελλοντικά ταλαιπωρημένες ομάδες, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν ευνοεί πρωτίστως τους άμεσα ενδιαφερόμενους με κερδοσκοπικό κίνητρο συμμάχους (Δίας, Β. Δεσμός τρίγωνο με Πλούτωνα).

Ο Ουρανός που είναι και πάλι στο προσκήνιο και φλερτάρει από αντιπαραλληλία με τον Ποσειδώνα, δείχνει με υπέρμετρο φανατισμό, την ανάγκη μιας καινούργιας σωτήριας ιδεολογίας.

Ας δούμε όμως λίγο και τα μεσοδιαστήματα κατά Ebertin τι λένε.

Η Πανσέληνος = Κρόνο/Πλούτωνα (Μελαγχολία, ψυχρότητα, μόχθος αλλά και βία).

Ο Ερμής=Σελήνη/Αρης (Οξυθυμία, σθεναρή κριτική, πολύ εκνευρισμός).

Η Αφροδίτη= Ουρανός/Β. Δεσμό ( Δημιουργία σχέσεων με ανορθόδοξο τρόπο, ξαφνικός σχηματισμός ομάδων με κοινές προτιμήσεις και θέσεις).

Αφροδίτη=Δίας/Ουρανός (Ξαφνικός δεσμός, Επιτυχής πραγματοποίηση μιας τυχερής σχέσης).

Ο Κρόνος=Σελήνη/Αρη (Απόκρυψη συναισθημάτων, Δυσαρέσκεια από ανικανοποίητη επιθυμία, έντονη λογομαχία, μεγάλος θυμός).

Ο Πλούτωνας=Αρης/Ποσειδώνας (Διάλυση, θάνατος μιας κατάστασης μέσα από πολύ πόνο και σύγχυση).

Ο Ποσειδώνας=Ερμή/Κρόνο (Σχέδια χωρίς ελπίδα, μονοδιάστατες και εμμονικές απόψεις). Ποσειδώνας = Ήλιος/ Αρης (Φανατικές και αδίστακτες επιθυμίες και πράξεις, βία, πόλεμος)

Το μεσοδιάστημα του Αρη/Κρόνου (Μπλοκαρισμένη ενέργεια, αντοχή, αδυναμία) του χάρτη της πανσελήνου είναι στις 2η μοίρα του Τοξότη στην ακμή του 7ου οίκου του χάρτη του ωροσκοπίου της Ελλάδας 3.2.1830 δηλαδή στον οίκο των γειτονικών κρατών, φανερών εχθρών, συμμάχων.

πανσέληνος 20,6,2016

Υπομονή αδέλφια, ζούμε ιστορικές στιγμές που το πιθανότερο είναι ότι τώρα δεν καταλαβαίνουμε το μέγεθος των μελλοντικών συνεπειών, αφού τα περισσότερα σημαντικά γεγονότα γίνονται για εμάς, χωρίς εμάς…….. για το καλό μας……έτσι νομίζουν ότι νομίζουμε!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s