Η μεταφυσική μας αναζήτηση μέσω της αστρολογίας

10942654_890938704284328_4322954227348198206_n (1)

Η αστρολογία είναι χρήσιμη στα διάφορα επίπεδα εσωτερικής αναζήτησης, που ο καθένας μας έχει ανάγκη να διερευνήσει, για να πάρει τις ανάλογες απαντήσεις από το σύμπαν, δηλαδή από τον εσωτερικό του εαυτό, αφού είναι ένα κομμάτι πολύ-πολύ μικρό από το ίδιο το σύμπαν.

Η Αστρολογία είναι μια επιστήμη, που μπορεί να διερευνήσει τις γήινες ενέργειες, που είναι αντιληπτές μέσα από την φυσική μας διάσταση ή τις συμπαντικές ενέργειες, που ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να τις αντιληφθεί με τις πέντε αισθήσεις, αλλά με μία έκτη, που είναι σε εξέλιξη στο ανθρώπινο είδος. Όταν αποκτήσει την έκτη, πολύ πιθανό να αντιληφθεί και μια έβδομη ή τόσες που κανείς γήινος, ακόμη δεν ξέρει.

Ότι εξηγεί η επιστήμη μέχρι σήμερα, είναι αυτά που μπορεί να μεταδώσει, με τις δυνατότητες του ανθρώπινου νου, αυτήν την χρονική στιγμή. Ότι δεν μπορούμε ως ανθρώπινος νους να εξηγήσουμε το λέμε μεταφυσικό, αν και προγενέστεροι σοφοί δάσκαλοι, μέσα από την φιλοσοφική διάσταση ανά τους αιώνες, ανέπτυξαν πολλές έννοιες, που η επιστήμη έρχεται από πίσω να εξηγήσει και να τις παρουσιάσει, σαν καινούργια ευρήματα, ενώ απλά μέσω του πειράματος και της απόδειξης, επιβεβαιώνει τις παραδοσιακές φιλοσοφικές σκέψεις και προβληματισμούς.

Η αστρολογία που κάποτε, όχι και τόσο παλιά σε σχέση με την ανθρώπινη ύπαρξη στον πλανήτη μας, ήτανε η βασική επιστήμη κάτω από την οποία υπήρχαν οι υπόλοιπες. Η αστρολογία ήταν το εργαλείο που μέσα από τους μαθηματικούς συσχετισμούς και την ευρύτερη αντίληψη των εννοιών μέσα από αρχετυπικά σύμβολα, μπορούσε να εξηγήσει στον ανθρώπινο νου, τόσα όσα μπορούσε να αντιληφθεί, ανάλογα με το στάδιο της εξέλιξης του, την δεδομένη χρονική στιγμή.

Από αυτή την οπτική λοιπόν, δηλαδή του ότι είναι άλλο το θεωρητικό αρχετυπικό νόημα των εννοιών, και άλλη η αντιληπτική ικανότητα του ανθρώπινου νου, την κάθε δεδομένη στιγμή μέσα στους αιώνες, η Αστρολογία μπορεί μέσα από τους συσχετισμούς των εννοιών, μέσω των συμβόλων της, να εξηγήσει γεγονότα, βάσει διαφόρων μεταφυσικών ή φυσικών νόμων, δεν έχει σημασία ο ορισμός, την έννοια της δράσης και της αντίδρασης και όλων των άλλων Νόμων της Φυσικής ή Μεταφυσικής.

Η αστρολογία από μόνη της, είναι πολύ φτωχή χωρίς την γνώση των βασικών εννοιών της Μεταφυσικής, γιατί μένει στο επίπεδο της δράσης και της αντίδρασης μόνο. Δηλαδή εξηγεί ότι όταν είσαι σε αυτήν την ψυχολογική διάθεση, θα δράσεις με αυτόν τον τρόπο και θα έχεις την συγκεκριμένη αντίδραση, άρα αυτό το αποτέλεσμα. Οπότε αυτός που ακούει έναν αστρολόγο αυτού του επιπέδου, λέει πολύ καλός αστρολόγος ‘μου τα είπε όλα’.

Η Μεταφυσική από μόνη της είναι δυσνόητη για τους πολλούς, γιατί ζητάει από τους μελετητές της να πιστέψουν, αυτά που δίδαξαν οι Διδάσκαλοι παρατηρώντας τον εαυτό τους ή την φύση και να διαλογιστούν πάνω σε αυτές τις διδαχές, για να καταλάβουν την ύπαρξή τους, όχι μόνο της ορατής φυσικής τους κατάστασης, αλλά και εκείνης της αόρατης, που κινεί το φυσικό σώμα για να καλύψει τις ανάγκες του, αλλά και να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι μόνο σώμα αλλά και κάτι άλλο, πιο αόριστο που δεν περιγράφεται και του έχει δοθεί το όνομα ‘ψυχή’.

Ξέρει ο κοινός άνθρωπος, ότι από κάπου ξεκίνησε και κάπου θέλει να πάει. Αυτή η γνώση όμως υπάρχει στον καθένα μας σε ύπνωση και μερικοί μόνο πιο περίεργοι και ανήσυχοι, ψάχνουν και μελετούν. Αυτοί τέλος πάντων, που τους έχει ξυπνήσει η ανάγκη να αρχίσουν να ψάχνουν, τα γιατί της υπαρξιακής τους πορείας, μπαίνουν στην διαδικασία της συνειδητοποίησης σιγά σιγά, τόσο όσο, τους επιτρέπει η αντιληπτική τους ικανότητα, δηλαδή η νοητική τους ικανότητα, ανάλογα με το σημείο εξέλιξης που βρίσκονται. Εξάλλου, όλοι είμαστε σε μια διαφορετική, ατομική διαδικασία πνευματικής εξέλιξης.

Εδώ έρχεται η ουσιαστική χρησιμότητα της Αστρολογίας, για να μας εξηγήσει με μαθηματικό τρόπο σε ποιο σημείο εξέλιξης, βρίσκεται αυτή την στιγμή ή κάθε ψυχή, ποια είναι τα γεγονότα που θα αντιμετωπίσει, για να καταλάβει μέσα από των χειρισμό τους, τις πνευματικές της δυνατότητες. Όλα τα εξωτερικά γεγονότα είναι κίνητρα για τις συνειδητοποιήσεις της προσωπικότητας μας.

Η προσωπική μου άποψη, είναι ότι η γνώση της Αστρολογίας, είναι φτωχή χωρίς την γνώση έστω των απλών κανόνων της Μεταφυσικής, αλλά και η Μεταφυσική από μόνη της είναι δυσνόητη για το επίπεδο εξέλιξης του νοητικού επιπέδου του σημερινού μέσου ανθρώπου.

Δεν εννοώ ότι υπάρχουν φωτισμένοι και αφώτιστοι άνθρωποι, γιατί πιστεύω ότι από την στιγμή που είμαστε ενσαρκωμένοι, είμαστε όλοι μαθητές και κυνηγοί της γνώσης, που δεν έχει όρια και τέλος, γιατί απλά είναι σε διαδικασία εξέλιξης και αυτή, όπως και ο ανθρώπινος νους.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s