Πανσέληνος 21.5.2016

Πανσέληνος 21,5,2016

Πανσέληνος στην 1.13′ μοίρα του Τοξότη – Διδύμων, που θα την έλεγα Πανσέληνο της ολοκλήρωσης των διεκδικήσεων που ξεκίνησαν στην προηγούμενη Νέα Σελήνη 6.5.2016, την οποία είχα ονομάσει Σελήνη της κρυφής, τζογαδόρικης διεκδίκησης με πολλές δυνατότητες.

Υπενθυμίζω ότι στις 8.5.2016 στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, εμφανίσθηκαν οι φράσεις ‘Σκληρό παζάρι για την ρύθμιση του χρέους’, ‘Τελευταία ζαριά πριν από τα μέτρα’ και μας προέκυψε και η νέα λέξη ‘κόφτης’ με την γνωστή σημασία της.

Σε αυτό τον χάρτη επαναλαμβάνεται η επικράτηση του στοιχείου της γης, καθώς και η έλλειψη του στοιχείου του αέρα, (μόνο ο Ήλιος που μόλις μπήκε στο ζώδιο των Διδύμων είναι σε αέρινο ζώδιο) ενώ επικρατεί έντονα η ποιότητα της μεταβλητότητας. Δηλαδή μια εποχή, όπου η επικοινωνία είναι μπλοκαρισμένη μέσα στην ρεαλιστική πραγματικότητα και στην ρευστή γενική κατάσταση που υπάρχει, όλα βρίσκονται σε μία μεταβατική περίοδο, με μόνο του τον Ήλιο, από τους Διδύμους να προσπαθεί, να επικοινωνήσει θέτοντας τα θέματα, αλλά μέσα στο γενικό κλίμα φαίνεται λίγος και δεν τον υπολογίζουν όπως θα ήθελε.

Ας δούμε όμως τον χαρακτήρα αυτής της Πανσέληνου που την χαρακτηρίζουν τρία σημαντικά σχήματα με ξεχωριστές δυναμικές.

1. Η Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο ακριβείας με τον μαχητικό, ανάδρομο Αρη μέσα στον Τοξότη και ο Ήλιος που μόλις μπήκε στους Διδύμους, βρίσκεται δίπλα στην Αφροδίτη, που είναι στην 26η μοίρα του Ταύρου επάνω στον απλανή Algol (ο Αlgol έχει την φήμη του αποκεφαλιστή που θυμίζει τον ΄κόφτη’). Ο Πλούτωνας εμπλέκεται με σκληρές όψεις επάνω στον άξονα της Πανσελήνου, μέσα από τον Αιγόκερο και τον 12ο οίκο του χάρτη, με συντεταγμένες Αθηνών.

Θα μετέφραζα τα αστρολογικά σύμβολα και θα έλεγα ότι μια αφανής παντοδύναμη εξουσία που έχει τη δυνατότητα της τελικής απόφασης ( Πλούτωνας στον Αιγόκερο) πιέζει για λύσεις σε οικονομικά θέματα (Αφροδίτη στο Ταύρο) με άτεγκτο τρόπο και αναγκάζει να παρθούν γρήγορες, ίσως και επιπόλαιες αποφάσεις (Ήλιος στους Διδύμους). Όλα αυτά μέσα σε ένα εκρηκτικό κλίμα, όπου οι αντιδράσεις πιθανόν να είναι αψυχολόγητες και μαχητικές, μέσα σε ένα κλίμα πολεμικό (Αρης ανάδρομος στον Τοξότη). Τόσο η Κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση, είναι στα όρια τους έτοιμες να κάνουν ακόμα και επιπόλαιες βιαστικές κινήσεις, κάτω από την αφόρητη πίεση των ήδη διαμορφωμένων καταστάσεων. Ίσως θιχτούν και θέματα κρατικής περιουσίας ή φυσικών πηγών ενέργειας, που θα ερεθίσουν το δημόσιο αίσθημα να ενεργήσει με εκρηκτικές αντιδράσεις.

2. Ο Κρόνος ανάδρομος στον Τοξότη στον 11ο οίκο σε σκληρή όψη με τον Δία στον 8ο, δηλώνει την ανάγκη σχεδιασμού στην λήψη αποφάσεων, σε σχέσει με τις ανειλημμένες οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους, και σε διλημματική όψη με τον Ερμή, που είναι σε στάση και έχει ήδη μαζέψει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την οικονομική κατάσταση μετά την αναδρομή του, ή αν δεν το έχει κάνει θα έπρεπε ήδη να είναι έτοιμος. Βρίσκεται επάνω στην ακμή του 4ου οίκου του χάρτη, που πάλι μας θυμίζει οικονομικά θέματα ακίνητης περιουσίας, και πλουτοπαραγωγικών πηγών. Ο Ερμής με τον ορθόδρομο πια Δια σε ακριβές τρίγωνο, δίνει μια μεγάλη ελπίδα για κάποια λύση σε οικονομικά θέματα και το επίσης υποστηρικτικό τρίγωνο Πλούτωνα – Βόρειου Δεσμού ευνοεί ριζικές αλλαγές και καινούργιες συμμαχίες με νέους δυνατούς οικονομικούς παράγοντες.

3. Οι Δεσμοί της Σελήνης στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων στον 2ο – 8ο του συγκεκριμένου χάρτη, ο Βόρειος στην Παρθένο κοντά στον ορθόδρομο πλέον Δία, και ο Νότιος στους Ιχθύς σε εμπλοκή με Ποσειδώνα και Χείρωνα. Οι οικονομικές απαιτήσεις της χώρας σε σχέση με το προσφυγικό, ίσως βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις για τα υπόλοιπα θέματα, και υπάρξει κάποια επιπλέον βοήθεια με την υποστήριξη των άλλων συμμάχων που έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Ο Ωροσκόπος στον Αιγόκερο και το Μεσουράνημα στον Σκορπιό σε αντίθεση με τον Ερμή που ετοιμάζεται να ορθοδρομίσει και βρίσκεται σε στάση στον Ταύρο, στην ακμή του 4ου οίκου, δυναμώνει όλο το σκηνικό, το οποίο ορίζει ότι υπάρχει ανάγκη σοβαρής αντιμετώπισης όλων των θεμάτων, ακόμα και με παρασκηνιακό τρόπο τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, που πρέπει να παίξει σοβαρά τον ρόλο της και να σταθμίσει το συμφέρον του Έθνους αξιοποιώντας τις όποιες ευκαιρίες, και να επανεξετάσει με σοβαρότητα τα χρονικά περιθώρια που έχουν και είναι επείγοντα όσο ποτέ άλλοτε.

Ο Ουρανός αμέτοχος προς το παρόν στον 3ο οίκο και μέσα στον Κριό, έχει φέρει ήδη τα επάνω κάτω και ετοιμάζεται για την επόμενη ανατροπή.

Μέχρι την επόμενη Ν. Σελήνη στο τέλος του μήνα, θα έχουμε ξανά ενεργοποιημένο το τετράγωνο Δία – Κρόνου, που τόσο πολύ μας έχει απασχολήσει τελευταία, υποχρεώνοντας μας να βάλουμε όρια στις απαιτήσεις μας. Η Σελήνη στις 27/6, θα κάνει τετράγωνο με τον Ερμή σε σταθερά ζώδια, που σημαίνει ότι πρέπει να διαπραγματευθεί σε συγκεκριμένες βάσεις, στις 28/5 τετράγωνο με τον Αρη όπου η ατμόσφαιρα θα μυρίζει μπαρούτι και στις 29/5 θα συναντήσει τον Ποσειδώνα και θα σχηματίσει ένα ταυ τετράγωνο με τον Δία και τον Κρόνο, όπου θα αναγκαστεί να πάρει αποφάσεις ακόμα και με το στοιχείο της ουτοπίας και της αυταπάτης. Ο Μάιος τελειώνει με ένα υπέροχο σχηματισμό που λέγεται kite όπου συμμετέχουν 6 πλανήτες και μας απογειώνει με την δυναμική των συγκεκριμένων πλανητών. Θα νομίζουμε ότι βρήκαμε τον σωτήρα μας, που θα μας ισορροπήσει και θα ανεβάσει την ψυχολογία μας, όμως ο μήνας Ιούνης ξεκινάει με ένα τετράγωνο Ηλίου – Ποσειδώνα για να μας θυμίσει να ‘κρατάμε μικρό καλάθι’.

Θέλω να προσθέσω και την δυναμική που υπάρχει στους πλανητικούς σχηματισμούς αυτήν την χρονική στιγμή μέσα από το σύστημα πρόβλεψης των παραλληλιών και αντιπαραλληλιών, όπου έχουμε τις ακόλουθες εμπλοκές.

1. Δια, Ποσειδώνα, Ουρανό = Ανάγκη για αγάπη προς την ανθρωπότητα μέσα από ιδεαλιστικές και επαναστατικές ιδέες, που θα έχουν και το χαρακτήρα του απρόβλεπτα καινούργιου.

2. Σελήνη, Μεσουράνημα = Ευμετάβλητοι στόχοι

3. Ήλιο, Κρόνο, Πλούτωνα, Ωροσκόπο, και Αρη = Οι κλειδοκράτορες μπορούν να επιβάλλουν τις επιδιώξεις τους ακόμα και δια της βίας. Ίσως να υπάρξει και κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Η αστρολογία εξηγεί τα σύμβολα και δεν ανήκει σε καμία πολιτική ιδεολογία. Ο αστρολόγος ίσως παρασυρθεί από την υποκειμενική του πολιτική οπτική, αν και δεν θα έπρεπε.

Ελπίζω να επαληθευθούν τα θετικά και να διαψευσθούν τα αρνητικά αυτής της Πανσελήνου.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s