Ο ανάδρομος Αρης… και τα τερτίπια του.

ΑΡΗΣ (3)

Δεν είναι κάτι σπάνιο ο Αρης να είναι ανάδρομος, αφού κάθε δύο χρόνια ανάδρομος είναι!

Κάθε φορά όμως δηλώνει την παρουσία του, έντονα και κάνει διαφορετικά μπερδέματα και φασαρίες, ανάλογα με το που βρίσκεται ζωδιακά, και με ποιόν από τους άλλους πλανήτες συναντιέται.

Ο Αρης, θεός του πολέμου αλλά και της αρσενικής δύναμης, εκφράζει μέσα από την πορεία του στο ζωδιακό, τις δράσεις και τον ανταγωνισμό που είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει προκειμένου να βοηθήσει τον βασιλιά Ήλιο να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του.

Ο Αρης μέσα στον νοητό ζωδιακό κρατάει την πρωτοκαθεδρία και εκφράζεται παρορμητικά μέσα από το ζώδιο του Κριού, όπου έχει την κυριαρχία του, για να βοηθήσει αυθόρμητα το ξεκίνημα της ζωής και της δράσης.

Μέσα στον Σκορπιό, όπου συμπεριφέρεται δυναμικά, (πριν ανακαλυφθεί ο Πλούτωνας, κυβερνήτης του Σκορπιού ήταν ο Αρης) εκφράζει την λίμπιντο, δηλαδή την ορμέμφυτη εκείνη δύναμη, που μέσα από τον έρωτα, και την ένωση του αρσενικού με το θηλυκό, γεννιέται η κάθε νέα ύπαρξη για να συνεχίσει η αλυσίδα της ζωής.

Ο Αρης μέσα από τον Αιγόκερο όπου έχει την έξαρση του, φροντίζει την ενέργεια του να την κάνει έργο, με κίνητρο να δικαιώσει την ύπαρξή του. Στην ουσία όμως λειτουργεί μέσα στο κοινωνικό σύνολο εγωιστικά, αλλά με τις δράσεις του βοηθάει στην οργάνωση και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα, με δομή και τάξη. Συμβάλλει δηλαδή, στο να διατηρείται και να υπάρχει ο κοινωνικός ιστός.

Στο υλικό σώμα του ανθρώπου που είναι η μικρογραφία του σύμπαντος, η έννοια του πλανήτη συνδέεται με το μυικό σύστημα του ανθρώπου, που είναι υπεύθυνο για την δράση και την κίνηση. Κατ’ επέκταση και με το μυικό σύστημα της καρδιάς, και υποστηρίζει την λειτουργία της καρδιάς (ζωδιακά ο Ήλιο συμβολίζει την καρδιά μας), ώστε να μπορεί αυτή, να κινεί τα νήματα της ύπαρξής του. Ο Αρης κάτω από τις επιθυμίες του Ηλίου λειτουργεί σαν ένας καλός φίλος και πιστός συνεργάτης.

Αστρολογικά ο Άρης στην θετική του συμπεριφορά, αντιστοιχεί εννοιολογικά με την δύναμη της θέλησης, το κουράγιο και την αποφασιστικότητα, και είναι ο ιππότης του ζωδιακού, που έχει το θάρρος να υπερασπίσει με αυτοθυσία το σωστό και το δίκαιο.

Όταν όμως λειτουργεί μέσα από τα κόμπλεξ του, γίνεται ανασφαλής, και χωρίς ιδιαίτερο λόγο επιθετικός, άγαρμπος, και πολλές φορές άσπλαχνος, έως και πρωτόγονα άγριος και βάναυσος.

Όταν είναι ανάδρομος ο Αρης, επειδή χάνει την άνεση της ταχύτητας και του αυθορμητισμού του, γίνεται ανασφαλής, και διεκδικεί υπέρμετρα ανταγωνιστικά τα συμφέροντά του. Πελαγοδρομεί και λειτουργεί επιπόλαια και πεισματικά, ανταγωνίζεται και παίζει παιχνίδια δύναμης, και γενικά ενεργεί με τέτοιο τρόπο, που το αποτέλεσμα των πράξεων του τον πηγαίνει πίσω αντί για μπροστά!

Υπάρχει όμως και η θετική οπτική της ενέργειας του ανάδρομου Άρη όπου, ο φουριόζος πλανήτης αναγκάζεται να κόψει ταχύτητα και να σταθμίσει παράγοντες, που δεν τους είχε επισημάνει και αξιολογήσει ανάλογα, όταν ήταν στην ορθή πορεία του. Έτσι υποχρεωτικά μέσα στους πιο αργούς ρυθμούς του, του δίνονται τα περιθώρια να ανασυνταχθεί και να υπερασπίσει τα αιτήματά του πιο αποτελεσματικά.

Όλοι οι πλανήτες, πριν γυρίσουν στην ανάδρομη πορεία τους, στέκονται σε κάποια μοίρα του ζωδιακού περισσότερο χρόνο, και λέμε ότι είναι σε “στάση”. Μετά παίρνουν φόρα προς τα πίσω, για να ξανασταματήσουν σε κάποια άλλη μοίρα του ζωδιακού, και αφού κάτσουν λίγο χρόνο εκεί, που πάλι λέμε ότι είναι σε“στάση”, ξεκινάνε πάλι την ορθή πορεία τους, ξαναπερνώντας από τα ίδια σημεία που είχαν ξαναπεράσει την πρώτη φορά.

Άρα έχουμε καταρχήν μία ευθεία πορεία ενός πλανήτη, ένα σταμάτημα της πορείας του, μετά ένα πισωγύρισμα με ένα σταμάτημα, και τελικά μία κίνηση επιστροφής στην ορθή πορεία του.

Όλο αυτό το φαινόμενο το ονομάζουμε αναδρομή ενός πλανήτη. Ωστόσο όλη αυτή η κίνηση είναι φαινομενική και έχει να κάνει με την οπτική μας δυνατότητα από την θέση μας στην γη όπου βρισκόμαστε, και παρατηρούμε την κίνηση του συγκεκριμένου πλανήτη.

Στην παρούσα πορεία του ανάδρομου Άρη, έχουμε ένα ξεκίνημα στις 17 Απριλίου 2016 (στις 8.53′ του Τοξότη, μοίρα του πολεμικού βασιλικού αστέρα Antares) όπου στέκεται και εν συνεχεία κινείται αργά στην ίδια μοίρα (δηλαδή την 8η) μέχρι τις 29 Απριλίου 2016.

Στην συνεχεία συναντάει την Σελήνη της Πανσέληνου, στις 21 Μαΐου 2016 (στην 1.13′ μοίρα του Τοξότη, που είναι εκεί η ακμή του 7ου οίκου, του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας, δηλαδή τον οίκο των συνεργατών, συμμάχων, και φανερών εχθρών).

Πισωγυρίζοντας μπαίνει στον Σκορπιό στις 27 Μαΐου 2016 (στην 29.59′ αναιρετική και άσχημη μοίρα του Σκορπιού στον απλανή bungula που σημαίνει απότομη διακοπή ευτυχισμένων σχέσεων).

Στις 2 Ιουνίου 2016, συνεχίζοντας την πορεία του προς τα πίσω, ξαναπερνάει από την 27η μοίρα του Σκορπιού, (μοίρα ιδιαίτερα μυστηριακά φορτισμένη). Παράλληλα στις 4 Ιουνίου έχουμε μια Νέα Σελήνη στους Διδύμους που είναι αρκετά μεταβλητή και συγχυσμένη.

Γυρίζοντας προς τα πίσω, θα τερματίσει στην 23η μοίρα του Σκορπιού (μοίρα της πύλης της εκπόρνευσης αξιών), όπου θα μένει από τις 18 – 29 Ιουνίου 2016 ανάδρομος και εν συνεχεία σε στάση, από τις 30 Ιουνίου 10 Ιουλίου 2016, για να γυρίσει ορθόδρομος στην ίδια μοίρα. Δηλαδή μένει στην δύσκολη και μυστηριώδη 23η μοίρα του Σκορπιού από 18.6-10.7.2016.

Συνεχίζοντας θα ξαναπεράσει από την 27η του Σκορπιού (απόλυτη έξαρση του Ουρανού και ενεργειακά φορτισμένη μοίρα) από τις 25 -27 Ιουλίου 2016.

Στις 2 Αυγούστου 2016 που είναι η Νέα Σελήνη του Αυγούστου, ο Αρης μπαίνει πάλι στον Τοξότη. Στις 24 Αυγούστου 2016 ο Αρης θα συναντήσει τον Κρόνο ( και πάλι στηνμοίρα του Τοξότη, επάνω στον πολεμικό απλανή Antares), για να κάνουν και οι δύο μαζί , ένα δυνατό τετράγωνο με τον ανάδρομο Ποσειδώνα από τους Ιχθύς. Θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε αυτή την όψη, σαν την ανάγκη ενός τέλους μιας αυταπάτης, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016. Δηλαδή μιας ψεύτικης ελπίδας, η οποία εξελίσσεται από τον Νοέμβριο του 2015, και διήρκεσε ένα ολόκληρο χρόνο.

Όλη αυτή η πορεία του ανάδρομου Αρη στον Τοξότη επηρεάζει τον 7ο οίκο του γενεθλίου ωροσκοπίου της Ελλάδας. (οίκος των συνεργατών, συμβουλατόρων και φανερών εχθρών).

Προσπάθησα να περιγράψω την δυναμική ανάδρομη πορεία του Αρη, στον Τοξότη – Σκορπιό – Τοξότη, και τα ιδιαίτερα σημεία του ζωδιακού που θα συναντήσει, ενώ θα τρέχει την ξέφρενη πορεία του. Ερμηνευτικά συνυπολογίζοντας και τους άλλους αστρολογικούς παράγοντες που εξελίσσονται παράλληλα, αυτή η κίνηση του Αρη, μπορεί να φέρει πολεμικά σκηνικά με ανεξέλεγκτες υπόγειες καταστάσεις και γεγονότα. Αντιπαραθέσεις, διεκδικήσεις, ξεπουλήματα, βιαστικές κινήσεις, και ατοπήματα.Η παρουσιά του στον Τοξότη δίνει αιτήματα διεκδίκησης με θρησκευτικά και ιδεολογικά ερίσματα.Τα συμπεράσματα και τα πιθανά σενάρια δικά σας!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s