Ταύρος ο πεισματάρης

ΤΑΥΡΟΣ (4)

Κανείς δεν φαντάζεται τι κρύβει ένας γλυκός και ήρεμος Ταύρος, αν δεν τον ζήσει από κοντά!

Συνήθως είναι όμορφοι άνθρωποι και εκπέμπουν μία γοητεία και μια σιγουριά για τον εαυτό τους, που τους κάνει αξιοπρόσεκτους. Στην παρέα έχουν χιούμορ και είναι αγαπητοί, γιατί αγαπούν την καλοπέραση και ξέρουν να διατηρούν μια όμορφη ατμόσφαιρα γύρω τους.

Ο Ταύρος ζώδιο ανοιξιάτικο είναι ένα όμορφο λουλούδι που αντέχει ακόμα και στις ανοιξιάτικες μπόρες χωρίς να διαλύεται. Έχει αντοχή, υπομονή, και μένει σταθερό προκειμένου να δικαιώσει την ύπαρξη του.

Ο Ταύρος ανήκει στα σταθερά ζώδια της γης, και έχει θηλυκές ιδιότητες με την έννοια της δεκτικότητας. Ανήκει στα θηριώδη ζώδια και χαρακτηρίζεται για την σταθερότητά του.

Ένας Ταύρος θέλει τα υλικά του θέματα λυμένα, για να νοιώθει ασφαλής και να μπορεί να ασχοληθεί με κάτι δημιουργικό, ώστε να είναι ήρεμος και ισορροπημένος.

Έχει καλλιτεχνικά ταλέντα και αγαπάει την τέχνη όχι σαν λάτρης απλά, αλλά και σαν δημιουργός. Έχει την επιθυμία της δημιουργίας μέσα του, και όταν μπορεί και την εκφράζει, δίνει ιδιαίτερα αποτελέσματα με τις κατασκευές, και δημιουργίες του.

Η Αφροδίτη σαν κυβερνήτης αυτού του ζωδίου είναι υπεύθυνη για την υψηλή αισθητική του, και για την καλλιτεχνική αίσθηση του σχήματος, που μπορεί εύκολα να δώσει σε οτιδήποτε κατασκευάζει. Είναι ο κατασκευαστής του ζωδιακού, γιατί διαθέτει την υπομονή και την ηρεμία που χρειάζεται ένας δημιουργός οποιουδήποτε έργου. Έχει πρακτικό μυαλό, το οποίο επίσης χρειάζεται απαραίτητα, για να είναι κάποιος κατασκευαστής.

Θεωρούμε τους Ταύρους υλιστές και συμφεροντολόγους, και είναι! Είναι όμως γιατί θέλουν την ασφάλεια που τους προσφέρει η ύλη. Πάντα έχουν, ακόμα και όταν δεν έχουν, γιατί φροντίζουν γιαυτό. Όταν δεν είναι λυμένα τα οικονομικά τους, γίνονται ανασφαλείς και ανήσυχοι και δεν μπορούν να χαρούν τίποτα. Όταν έχουν την υλική ασφάλεια καλυμμένη, είναι καλοπερασάκιδες και ηδυπαθείς γιατί ξέρουν να απολαμβάνουν το καλό φαγητό, την διασκέδαση, την όμορφη ατμόσφαιρα και το ερωτικό παιχνίδι!

Πεισματάρηδες, σταθεροί στις απόψεις τους, δύσκολο γι αυτούς να διαπραγματευθούν, και να ελιχθούν, και συχνά συγκρούονται για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους σχεδόν μονόπλευρα, με μπόλικη ξεροκεφαλιά.

Όταν θυμώσουν κλασσικά λέμε ότι είναι “Ταύροι εν υαλοπωλείο”. Φανταστείτε τα αποτελέσματα μιας σύγκρουσης μαζί τους!

Νωχελικότητα και ανάγκη για χλιδή, που δύσκολα παραδέχονται, είναι τα χαρακτηριστικά των προτιμήσεων τους. Διαλέγουν ασχολίες που τους ευχαριστούν και δεν τους πιέζουν, αλλά που τους δίνουν την ασφάλεια, συναισθηματική ή υλική, την άνεση και κυρίως την χαλαρότητα, δεδομένου ότι συχαίνονται το στρες.

Τους φοβίζουν οι αλλαγές και προτιμούν το γνωστό λιμάνι από τα άγνωστα πελάγη!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s