Κρόνος σε τετράγωνο με τον Δία

10433633_806616146075021_1425869902831816238_n

Κρόνος σε όψη τετραγώνου με τον Δία, οι δύο μεγάλοι δάσκαλοι του ζωδιακού σε σύγκρουση αναγκών, μέσα στην συγκυρία των αναγκών των υπόλοιπων πλανητών. Λέω μεγάλοι δάσκαλοι γιατί και οι δύο τους, μας διδάσκουν αλλά με διαφορετικό τρόπο ο καθένας.

Ο Δίας μας διδάσκει μέσα από την διεύρυνση της αντίληψης μας, και ο Κρόνος μέσα από τις εμπειρίες μας. Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και το ελευθέριο της βούλησης του ανθρώπου, που καθορίζει τον χρόνο και τον τρόπο, που θέλει κάποιος για να διδαχθεί από τους δύο αυτούς μεγάλους δασκάλους.

Ας δούμε όμως παραβολικά τις έννοιες, για να τις καταλάβουμε καλύτερα.

Αν δεχθούμε ότι η ανάγκη της κοσμικής εξέλιξης είναι μία πηγή, που γίνεται ρυάκι και μετά ποτάμι για να καταλήξει σε ένα ωκεανό, μπορούμε να κάνουμε διάφορους διαλογιστικούς συλλογισμούς, που μας βοηθάνε να καταλάβουμε κάποιες έννοιες, που είναι πάνω από την καθημερινή μας αντιληπτική ικανότητα.

Το νερό λοιπόν που ξεκινάει από την πηγή για να γίνει ωκεανός και εν συνεχεία σύννεφο, βροχή, πηγή και ούτω καθεξής, στην πορεία του θα έχει κάποιες ανάγκες. Αυτές οι ανάγκες θα προκύψουν από την εκάστοτε κατεύθυνση που θα πάρει, μέσα από διάφορους παράγοντες που θα προκύψουν, στην διάρκεια της ροή του. Θα συναντήσει διάφορα εμπόδια, που θα πρέπει να προσπεράσει, για να συνεχίσει την πορεία του. Θα συναντήσει διάφορες ανάγκες άλλων, που με την ύπαρξη του, θα βοηθήσει στην επιβίωσή τους, αλλά θα συνεχίσει την πορεία του σταθερά. Μέσα στην ροή του, θα συναντήσει άλλα ρυάκια ή ποτάμια για να ενωθούν και να συνεχίσουν μαζί δυναμωμένα, αλλά και πάλι θα είναι στην διάθεση των αναγκών, του υπόλοιπου ζωικού ή φυτικού βασιλείου.

Αυτή η δυναμική της ζωής ενός ποταμού, που ξεκινάει από μια πηγή, για να καταλήξει πάλι σε μία πηγή, είναι η ίδια με την πορεία της ζωής κάθε έμβιου όντος, μη εξαιρουμένου και του ανθρώπου.

Νοητά το ίδιο ισχύει και για την πορεία ενός πλανήτη, που κάνοντας την διαδρομή του εξυπηρετεί την ανάγκη της δικής του ύπαρξης, αλλά προσφέρει και εξυπηρετεί με τον δικό του τρόπο και τις ανάγκες του υπόλοιπου συνόλου, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τον συνολικό σκοπό, που δεν είναι άλλος από την συντήρηση της ίδιας της ζωής.

Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τις ανάγκες των δύο πλανητών «δασκάλων» του ζωδιακού παραβάλλοντας την έννοια της ροής με τον Δία, και την έννοια των εμποδίων με τον Κρόνο.

Και οι δύο έχουν ένα έργο να επιτελέσουν, για να βοηθήσουν την εξέλιξη της ροής της κοσμικής ενέργειας δηλαδή του ποταμού της κοσμικής ενέργειας, που σκοπό έχει την συντήρηση της ισορροπίας της ομαλής εξέλιξης και ευεργεσίας του συνόλου, που λέγεται «κόσμος» ή αν θέλετε «σύμπαν».

Πως μπορούμε να αξιολογήσουμε την αξία του κάθε ενός εξ αυτών, χαρακτηρίζοντας τον ευεργέτη ή κακεργέτη, αφού ο καθένας τους επιτελεί το δικό του καθήκον και εξυπηρετεί την συνολική εξέλιξη;

Πως μπορούμε να αξιολογήσουμε σαν καλύτερο ή χειρότερο τον Κρόνο ή τον Δία; Ο Δίας είναι η δύναμη της ροής και ο Κρόνος η δύναμη των εμποδίων. Τι νόημα θα είχε η σταθερή ροή του ποταμού που θα ξεκίναγε από την πηγή και θα κατέληγε στον ωκεανό, αλλά δεν θα ωφελούσε στο διάβα της την υπόλοιπη φύση; Και τα εμπόδια από μόνα τους, τι ρόλο θα είχαν χωρίς την ορμή της ροής; Ο Δίας λοιπόν σε συνεργασία με τον Κρόνο έχει ένα ρόλο σημαντικό και πολύ σοφά φτιαγμένο. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον συνδυασμό, των οποιοδήποτε πλανητών, που για την δική μας αντιληπτική δυνατότητα, δεν είναι παρά έννοιες συνδυασμένες.

Όλα αυτά τα αναφέρω για να καταλάβουμε την χρηστικότητα και την σοφία που είναι όλα φτιαγμένα από τον «Ένα Δημιουργό», που υποσυνείδητα όλοι γνωρίζουμε, αλλά για κάποιο λόγο στην καθημερινότητα το ξεχνάμε.

Ας δούμε όμως πιο μικροκοσμικά, την δυναμική της σχέση που έχουν δημιουργήσει οι δύο πλανήτες Δίας και Κρόνος, μέσα από την πορεία τους στον νοητό ζωδιακό, αυτήν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ο Δίας είναι η ενέργεια της διεύρυνσης, της γενναιοδωρίας, της αισιοδοξίας, αλλά και του νόμου και της θρησκευτικότητας Ο Δίας όμως περνώντας μέσα από το ζώδιο της Παρθένου, θα πρέπει να συνεργαστεί με τον οικοδεσπότη Ερμή, για να δημιουργήσει μαζί του, με γνώμονα την λογική και την τάξη, κανόνες που θα βοηθήσουν μια ρεαλιστική οργάνωση, η οποία ναι μεν δεν θα ξεφεύγει από ηθικούς κώδικες και κανόνες, αλλά και θα εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, με γνώμονα την ψυχρή λογική, δηλαδή τελείως γραφειοκρατικά. Έτσι η γενναιοδωρία και ο αυθορμητισμός του Δία περιορίζονται και από ανασφάλεια γίνονται ψυχρός υπολογισμός, εξυπηρέτηση συμφερόντων, και επιπόλαιες αποφάσεις. Πάντα ένας πλανήτης άσχημα τοποθετημένος βγάζει μέσα από τις ανασφάλειες του, τον κακό του εαυτό, όπως και οι άνθρωποι εξάλλου.

Ο Κρόνος εκφράζει την έννοια της δομής και της τάξης, των ορίων και του περιορισμού, της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας, και επιβραβεύει εδραιώνοντας ότι έχει δοκιμαστεί στον χρόνο, και έχει αντέξει στις δοκιμασίες που ο ίδιος βάζει, για να επιβάλλει την αξία της πειθαρχίας και της νομιμότητας. Η θέση του Κρόνου στον Τοξότη που βρίσκεται τώρα, και θα μείνει για αρκετό καιρό ακόμα, κάτω από την φιλοξενία του οικοδεσπότη Δία, θα τον δυσκολέψει και θα τον αποδιοργανώσει.

Μέσα από την αντιπαράθεση των δύο, που θα μας δώσει η όψη τετραγώνου μεταξύ τους που θα επαναληφθεί τρεις φορές, θα κάνει τον Κρόνο να συμπεριφέρεται με τάσεις αυστηρές και ασυμβίβαστες. Ο Κρόνος γίνεται ανεξέλεγκτος και επικίνδυνος, όταν φανατίζεται κάτω από μια θρησκευτική ή πολιτική καθοδηγούμενη ιδέα του Τοξότη. Από την άλλη μεριά, ο Δίας θα παράγει νόμους και θα κάνει γραφειοκρατικά τερτίπια για να αντιμετωπίσει τον οργισμένο και αψυχολόγητο Κρόνο.

Δύσκολη ή σύγκρουση των αναγκών τους, αφού από θέση δεν μπορούν να συγχρονιστούν και να συνεργαστούν, για να παράγουν ένα έργο σοβαρό και ισορροπημένο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ρόλος του Κρόνου είναι να διδάξει τον Δία την υπευθυνότητα για την ουσιαστική εξέλιξη.

Σε προσωπικό επίπεδο στην καθημερινότητά μας, οι σύγκρουση των δύο πλανητών θα φέρει μια τυπολατρία εξ αιτίας της θέσης του Δία στην Παρθένο, που θα περιορίζει την θετική και αισιόδοξη αντιμετώπιση ενός θέματος, λόγω πρακτικών εμποδίων. Σε γενικότερο πλάνο, θα δούμε τους νόμους να έπονται των καταστάσεων, λόγω των μη κατάλληλα και απαραίτητα προσχεδιασμένων υποδομών.

Η ακριβής ενεργοποίηση του τετραγώνου των δύο πλανητών Δια και Κρόνου γίνεται τρεις φορές εξ αιτίας των αναδρομών της πορείας και των δύο, έτσι έχουμε τις κάτωθι ημερομηνίες ενεργοποίησης τους μέσα στο 2015-2016.

Στις 3.8.2015 – Δίας στις 28.17′ του Λέοντα τετράγωνο με τον Κρόνο στις 28.17′ του Σκορπιού και επηρέασε τους Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους, Ταύρους του τρίτου δεκαημέρου.

Στις 23.3.2016 – Δίας ανάδρομος στις 16.24′ της Παρθένου τετράγωνο με τον Κρόνο στις 16.24′ του Τοξότη, και επηρέασε τους Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύς, και Δίδυμους του δευτέρου δεκαημέρου.

Στις 26.5.2016 – Δίας στις 13.42′ της Παρθένου τετράγωνο με τον ανάδρομο Κρόνο στις 13.42′ του Τοξότη, θα επηρεάσει τους Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύς, και Διδύμους του δευτέρου δεκαημέρου.

Όταν λέμε θα επηρεάσει τα συγκεκριμένα ζώδια μιλάμε με γενικότητες, γιατί πιο ειδικά ο καθένας στον προσωπικό του χάρτη, μπορεί να έχει σε αυτές τις μοίρες του ζωδιακού, πλανήτες ή σημεία τα οποία να έχουν μια ξεχωριστή ερμηνεία το καθένα, ανάλογα δηλαδή με το τι επηρεάζουν στο προσωπικό του ωροσκόπιο.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s