Πως μας επηρεάζουν οι διελεύσεις των πλανητών?

 

12800287_550958908424972_7172314052392176633_nΞέρουμε ότι η αστρολογική γλώσσα, είναι μία γλώσσα όπως όλες οι άλλες, που αντί για λέξεις, γραμματική, συντακτικό, κλπ., έχει πλανήτες, σημεία, όψεις μεταξύ των πλανητών αλλά και των σημείων, και πολλούς κανόνες για την ερμηνεία τους. Ένας αστρολογικός χάρτης, δημιουργείται για κάποιο συγκεκριμένο αίτημα προς διερεύνηση, δεδομένου ότι η αστρολογία μπορεί να έχει μια ευρεία χρήση, και να απαντά σε διάφορα ερωτήματα.

Συνήθως ο προσωπικός χάρτης ενός ατόμου έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Έτσι δημιουργούμε έναν αστρολογικό χάρτη, με αναφορά τον συγκεκριμένο τόπο και χρόνο της γέννησης ενός ατόμου, για να ερμηνεύσουμε τις έννοιες, που μας δίνει η αστρολογική γλώσσα μέσα από τον αποσυμβολισμό της, σχετικά με τον χαρακτήρα του, και τον ονομάζουμε προσωπικό γενέθλιο χάρτη. Αυτός ο χάρτης καθορίζει και την “μοίρα” του, αφού η μοίρα του είναι αποτέλεσμα του χαρακτήρα του. Είναι κοινώς αποδεκτό, πως ο χαρακτήρας γεννιέται δεν γίνεται, επομένως ο χαρακτήρας γεννάει συγκεκριμένη συμπεριφορά και έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αυτός είναι και ο λόγος, που ο χαρακτήρας καθορίζει την μοίρα του ανθρώπου, που είναι προδιαγεγραμμένη σύμφωνα με τον χρόνο και τόπο γέννησης του.

Ο άνθρωπος όμως γεννιέται και υπάρχει για κάποιο συγκεκριμένο λόγο και σκοπό, που δεν είναι άλλος από την πνευματική του εξέλιξη.

Η αστρολογική επιστήμη ή τέχνη, έχει σαν εργαλείο διερεύνησης της πορείας της εξέλιξης του ατόμου, τον προοδευτικό χάρτη. Μέσα από αυτόν τον χάρτη, παίρνουμε τις πληροφορίες, της αλλαγής της οπτικής απέναντι στις καταστάσεις, που βιώνει ένας άνθρωπος, και τις συνειδητοποιήσεις που αποκομίζει και τον αναγκάζουν να ωριμάζει και να εξελίσσεται, την κάθε στιγμή της ζωής του. Ο χάρτης αυτός δεν είναι στατικός όπως ο γενέθλιος, αλλά μεταβλητός μέσα στον χρόνο που τρέχει διαρκώς.

Παράλληλα όμως με τον γενέθλιο χάρτη, που καθορίζει τον σταθερό χαρακτήρα του ατόμου, τον προοδευτικό που καθορίζει την εμπειρική οπτική του, και την διαμόρφωση του αρχικού του χαρακτήρα, υπάρχουν και τα εξωτερικά γεγονότα, που αλλάζουν διαρκώς και προκαλούν συνεχή ερεθίσματα. Τα εκάστοτε εξωτερικά ερεθίσματα, είναι οι προκλήσεις για την αναθεώρηση των απόψεων του ατόμου, και το έρεισμα για τις εκάστοτε αντιδράσεις, ή δράσεις του.

Αυτά τα εξωτερικά γεγονότα, καθορίζονται αστρολογικά από τις διελεύσεις των πλανητών, που είναι διαρκώς μεταβαλλόμενες, αφού οι πλανήτες κινούνται συνεχώς και η ενέργεια με την οποία συντονιζόμαστε ακούσια, μας επηρεάζουν συνεχώς, αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Έχουμε λοιπόν τρεις παράγοντες, που καθορίζουν τις εκάστοτε συναισθηματικές και νοητικές μας δράσεις και αντιδράσεις. Ο πρώτος και πιο δυνατός είναι η προσωπική μας ταυτότητα, με τον χαρακτήρα που γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε. Ο δεύτερος είναι η εξελισσόμενη προσωπικότητα μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες που δημιουργεί καινούργιες πεποιθήσεις και συμπεριφορές, και ο τρίτος είναι η καθημερινή μας αλλαγή που δεν είναι τόσο ορατή, αλλά συσσωρευτικά σημαντική για την μετέπειτα πορεία της εξέλιξης μας.

Τους τρεις αυτούς παράγοντες, που μας επηρεάζουν συνεχώς και καθορίζουν τα διαρκώς μεταβαλλόμενα συναισθήματά μας, τα οποία κατευθύνουν τις αποφάσεις μας, μπορούμε να τους φανταστούμε σαν τρία ενεργειακά πεδία. Το ένα πεδίο είναι σταθερό δηλαδή ή γενέθλια προδιαγραφή μας, και τα δύο άλλα διαρκώς μεταβαλλόμενα, το δεύτερο σε μακροχρόνια βάση και το τρίτο σε καθημερινή βάση.

Τον τρίτο αυτό παράγοντα εξετάζουμε μέσα από τις διαρκώς μεταβαλλόμενες θέσεις των πλανητών στον νοητό ζωδιακό κύκλο. Τις εκάστοτε κινήσεις και νέες θέσεις των πλανητών, τις ονομάζουμε διελεύσεις των πλανητών και από αυτές παίρνουμε τις πληροφορίες των τάσεων, που επηρεάζουν την καθημερινή μας διάθεση, και γενικότερα την ψυχολογική μας κατάσταση. Οι διελεύσεις των γρήγορων πλανητών μας δίνουν πληροφορίες και για την καθημερινή μας διάθεση, και οι πιο αργοί καθορίζουν την ψυχολογική μας κατάσταση.

Η ερμηνεία των διελεύσεων ξεκομμένη από το προσωπικό γενέθλιο ή προοδευτικό ωροσκόπιο, δίνει μια επιπόλαια ερμηνεία με πολλές γενικότητες, που αδικεί την σοβαρή άποψη της επιστημονικής αστρολογίας.

Γιαυτό καλό είναι να ξέρει κανείς ότι ακούγοντας γενικά τι θα πάθουν οι Κριοί ή οι Ταύροι, να ξέρει ότι ακούει γενικότητες, που καμία σχέση δεν έχουν με το προσωπικό του ωροσκόπιο και τις βιωματικές εμπειρίες του, αφού ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, και το προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός, είναι εντελώς ξεχωριστό και ιδιαίτερο.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

τηλ. 6957637006

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s