Οι προσωπικοί μας πλανήτες

1489194_10151948759694212_1445439037_n

Θα μπορούσαμε να διαχωρίσουμε τους πλανήτες σε τρεις κατηγορίες, με σκοπό την διερεύνηση τους, για να καταλάβουμε την χρηστικότητα τους, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούμε εμείς, να διαχειριστούμε τις ενέργειες που εκφράζουν.

Χωρίζουμε λοιπόν, τους δέκα πλανήτες, σε εξωκρόνιους, που είναι ο Πλούτωνας, ο Ποσειδώνας, και ο Ουρανός, σε κοινωνικούς που είναι ο Κρόνος και ο Δίας, και προσωπικούς, που είναι ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Αρης.

Οι εξωκρόνιοι πλανήτες έχουν αργή κίνηση μέσα στον χρόνο, και καθορίζουν γεγονότα και καταστάσεις που αφορούν μεγάλες χρονικές περιόδους, έτσι επηρεάζουν γενιές ανθρώπων, και καθορίζουν γεγονότα που αφορούν ομάδες ανθρώπων.

Οι κοινωνικοί έχουν πιο γρήγορη κίνηση σε σχέση με τους εξωκρόνιους, και αρκετά πιο αργή κίνηση σε σχέση με τους προσωπικούς, και καθορίζουν γεγονότα ενός ή δύο ετών, που αφορούν την ροή των πιο κοντινών γεγονότων και καταστάσεων και καθορίζουν τις ευκαιρίες που έχουμε για να εξελιχτούμε.

Οι προσωπικοί είναι οι πιο γρήγοροι, και έχουν άμεση σχέση με τον ημερήσιο χρόνο κίνησης, της περιφοράς του Ήλιου στον ζωδιακό. Ο Ήλιο και η Σελήνη, που τα ονομάζουμε και φώτα, καθορίζουν τις πιο προσωπικές ιδιότητες της ψυχής μας, ενώ οι υπόλοιποι δηλαδή ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Αρης, θεωρούνται οι κατ΄ εξοχήν προσωπικοί πλανήτες, γιατί είναι οι πιο εξώστρεφοι, και είναι αυτοί που χρωματίζουν την προσωπικότητά μας, τον χαρακτήρα μας, την συμπεριφορά μας, και ως εκ τούτου καθορίζουν την καθημερινότητά μας.

Όταν αποφασίσουμε να διαχειριστούμε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας [Ήλιος], και κατ’ επέκταση την συμπεριφορά μας και τα αποτελέσματα της, διερευνούμε τις κινήσεις των προσωπικών πλανητών, γιατί αυτοί καθορίζουν τις ενέργειες που μας επηρεάζουν, συνήθως σε υποσυνείδητο επίπεδο, και έχουμε την εναλλαγή των σκέψεων [Ερμής], των συναισθημάτων [Αφροδίτη] και των αντιδράσεων και ενεργειών [Αρης].

Όταν γίνεται ένα οποιοδήποτε εξωτερικό γεγονός, στην διάρκεια της ημέρας, νιώθουμε διάφορα συναισθήματα [Σελήνη], και επειδή τα ερμηνεύουμε με εντελώς προσωπικό τρόπο [Ήλιος], γιατί οι πεποιθήσεις μας είναι τελείως υποκειμενικές για τον καθένα μας, και βγάζουμε τα δικά μας συμπεράσματά [Ερμής], που καθορίζουν τις αρέσκειες και απαρέσκειες μας [Αφροδίτη], έχουμε τις προσωπικές μας αντιδράσεις [Αρης].

Η αστρολογία σαν εργαλείο αυτογνωσίας, μας βοηθάει να καταλάβουμε τον χαρακτήρα μας σαν σύνολο, αλλά επίσης και τα επί μέρους κομμάτια μας, δηλαδή τις υποπροσωπικότητες μας, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουμε, ότι με την δύναμη του νόμου της δράσης και της αντίδρασης [Δίας], έχουμε την ζωή που έχουμε, ακριβώς με την δική μας ευθύνη, δηλαδή την ευθύνη των επιλογών μας [Κρόνος].

Η πορεία της ζωής μας εξαρτάται από τις αποφάσεις, πράξεις και συμπεριφορές μας, που πηγάζουν από τα συναισθήματα μας, τα οποία κουμαντάρουν οι πεποιθήσεις μας, και έτσι δημιουργούμε την πραγματικότητά μας, για την οποία είμαστε αποκλειστικά εμείς υπεύθυνοι.

Οι σχέσεις μας έχουν να κάνουν με τις επιλογές μας ή τις καρμικές μας υποχρεώσεις, αλλά πάλι εμείς είμαστε υπεύθυνοι, για την αρμονία ή την δυσαρμονία που θα έχουμε στην ζωή μας.

Άρα λοιπόν, εκτός από τα εξωτερικά ερεθίσματα που θα τα καθορίζουν οι εξωκρόνιοι πλανήτες, και ανάλογα με την κοινωνική μας παιδεία που την περιγράφουν οι κοινωνικοί μας πλανήτες, οι προσωπικοί μας πλανήτες είναι υπεύθυνοι για την εξέλιξη μας, που εμείς έχουμε το ελευθέριο της βούλησης να διαχειριστούμε, να αναπτύξουμε ή να εγκλωβιστούμε, μέσα από ανυποχώρητες θέσεις.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s