Νέα σελήνη 8.2.2016

11012_761790600554638_5307726073390765271_n

Μια Νέα Σελήνη στις 19.15′ του Υδροχόου, ξεκινάει την πορεία της, για τον επόμενο μηνιαίο κύκλο της, με επαναστατική διάθεση και την ανάγκη να αλλάξει τα πάντα δυναμικά. Με σταθερή μαχητικότητα αφού έχει όψη τετραγώνου με τον παντοδύναμο πολεμικό Αρη του Σκορπιού, είναι έτοιμη για όλα, με απρόβλεπτες τις επόμενες εξελίξεις της τρέχουσας κατάστασης.
Οι Ερμής, Αφροδίτη και Πλούτωνας μέσα στον Αιγόκερο, σε τετράγωνο με τον Ουρανό του Κριού έχουν επιχειρήματα και απαιτούν παρορμητικά τα δικαιώματά τους για τις απαιτούμενες αλλαγές από την μεριά των εξουσιαστών, αλλά και από την μεριά των εξαρτημένων από την εξουσία. Ο Δίας αγκαλιασμένος με τον Β. Δεσμό μέσα στην Παρθένο εδώ και καιρό, απαιτεί υλικές απολαβές και βοηθάει να οργανωθούν ομάδες με κοινά συμφέροντα. Αφετέρου η συγκεκριμένη σύνοδος εμπλέκεται με την Νέα Σελήνη, και δίνει δυνατά επιχειρήματα στην επαναστατική διάθεση για διεκδικήσεις.
Ο Ποσειδώνας μέσα στους Ιχθύς συνεχίζει να επιδεικνύει την ανάγκη της ανθρώπινης αλληλεγγύης για την προστασία των αδυνάτων προσφύγων, αλλά και αυτών που ταλαιπωρούνται από τους άδικους πολέμους μέσα στις χώρες τους, ενώ παράλληλα ελπίζει σε οικονομική βοήθεια.
Ο χάρτης της Νέας Σελήνης με συντεταγμένες Αθήνας, έχει τα φώτα μέσα στον 7ο οίκο και απαιτεί να γίνει μια νέα αρχή σε θέματα που εξελίσσονται με τους συμμάχους, και γείτονες που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη. Οι οργανωμένες ομάδες στους δρόμους και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης διεκδικούν με υπερηφάνεια, την αναγκαιότητα των νέων προτάσεων από τους κυβερνώντες. [Δίας-Β. Δεσμός στην ακμή του 3ου οίκου, σε όψη χιαστί με το ΜC και 45αρα με τον ASC στον Λέοντα]. Η σύνοδος Ερμή – Αφροδίτης – Πλούτωνα [στον 6ο οίκο σε τετράγωνο με το MC] δείχνει την γεμάτη δύναμη διεκδικητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, των σωμάτων ασφαλείας, των στρατιωτικών, και γενικά των δημοσίων λειτουργών που κατέχουν σημαντικές θέσεις κλειδιά.
Ο Ποσειδώνας [στον 8ο με 45αρες στον Ερμή και στο MC] διαψεύδει προσδοκίες και ακυρώνει οικονομική βοήθεια από τους συμμάχους. Η αντιπολίτευση δυναμώνει την θέση της και γίνεται αρεστή στους διεκδικούντες [Αρης στον Σκορπιό σε εξάγωνο με την Αφροδίτη στον Αιγόκερο].
Η χιαστή όψη του Αρη με τον Ουρανό κάνει την κατάσταση εκρηκτική και απρόβλεπτη.
Μια Νέα Σελήνη που σηματοδοτεί, ένα σεληνιακό μήνα δύσκολο, μαχητικό, με πολλές ανατροπές και συγκρούσεις μεταξύ του λαού και της εξουσίας. Σε εξωτερικό επίπεδο, είναι αναγκαίες νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s