Υδροχόος ο ασυμβίβαστος

Υδροχόος ο ασυμβίβαστος

Σε μια ωραία παρέα που ξέρει να διασκεδάζει και να περνάει καλά, θα βρείτε πάντα έναν Υδροχόο που εμφανώς ή μη, κρατάει την παρέα ενωμένη. Σε μια ομάδα με κοινά ενδιαφέροντα, μη ρωτήσετε “υπάρχει κανένας Υδροχόος εδώ?” αλλά “πόσοι είναι Υδροχόοι?” Σίγουρα θα βρείτε αρκετούς με Υδροχοϊκά στοιχεία γιατί και άλλο ζώδιο να είναι, κάποιον πλανήτη στον Υδροχόο θα έχουν.

Ο Υδροχόος ανήκει στα σταθερά ζώδια του αέρα, και είναι ζώδιο αρσενικό. Αυτό σημαίνει μία προσωπικότητα, με έναν χαρακτήρα επικοινωνιακό, εξώστρεφο, με σταθερές απόψεις.

Αν προσπαθήσεις να περιγράψεις έναν Υδροχόο, θα δυσκολευτείς λιγάκι, και θα τον πεις τρελούτσικο και περίεργο τύπο, αλλά σίγουρα αγαπητό και ενδιαφέροντα και κυρίως έμπιστο, λογικό και αγαπητό.

Θα τον δεις θυμωμένο, όταν ανακαλύπτει το ψέμα και την υποκρισία. Θα τον συναντήσεις να μάχεται για μια ιδέα, για ένα κοινωνικό πρόβλημα, για την πολιτική, για το δίκαιο του αδύνατου, και ας μην έχει λύσει τα δικά του προβλήματα.

Οι δικοί του άνθρωποι θα τον κατηγορήσουν σαν ψυχρό και φευγάτο, αφού στην καθημερινότητα είναι παρών-απών, αλλά θα βασιστούν επάνω του, για να λύσουν ότι πρόβλημα έχουν.

Οι φίλοι του είναι πολλοί, αλλά οι κολλητοί του λίγοι, και με τα δικά του ενδιαφέροντα. Θα πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια και αυθορμητισμός στην επικοινωνία με έναν Υδροχόο, για να υπάρχει η οποιαδήποτε σχέση μαζί του. Με αυτούς, που δεν ταιριάζει, θα είναι απόμακρος και “σνομπ”. Θα τον χαρακτηρίσουν εκκεντρικό, γιατί τους είναι δύσκολο να τον καταλάβουν.

Αν θες να κερδίσεις ένα Υδροχόο, θα πρέπει να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον, με κάτι καινούργιο, πρωτοποριακό, και αν θες να τον διώξεις, περιόρισε τον στην ρουτίνα και στην μιζέρια, θα φύγει τρέχοντας!

Αν θες να είναι για πάντα μαζί σου, άφησέ τον να πιστεύει ότι είναι ελεύθερος, θα έχεις τον πιο πιστό σύντροφο. Αγαπάει την συντροφικότητα, αλλά θέλει να σέβεσαι την ελευθερία του, όπως σέβεται και εκείνος την δική σου.

Όλα είναι απλά για έναν Υδροχόο, αρκεί να μπεις στον κόπο να του εξηγήσεις το γιατί. Δεν δέχεται τίποτα χωρίς την αναγκαία εξήγηση και θέλει την αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι. Θα σου συγχωρήσει τα πάντα και θα σε καταλάβει, αλλά δεν θα σου συγχωρήσει ποτέ το ψέμα. Δεν θα σε πολεμήσει. Απλά θα φύγει και δεν θα ξανασχοληθεί μαζί σου.

Ο Υδροχόος είναι ένα παρεξηγημένο άτομο, για αυτούς που δεν ανήκουν στην κάστα του. Δεν θα ασχοληθεί να σου εξηγήσει, αν δεν τον καταλαβαίνεις, απλά θα σε κάνει να νοιώσεις βλάκας. Δεν έχει σκοπό να μειώσει κανένα, αλλά το πετυχαίνει περίτρανα! Αυτό γίνεται γιατί το μυαλό του στροφάρει περισσότερο από το κανονικό, και απαιτεί να ισχύει και για τους άλλους το ίδιο.

Βαριέται εύκολα και πνίγεται μέσα στην καθημερινότητα, αλλά έχει το ταλέντο να βρίσκει ενδιαφέροντα, που του χαρίζουν την γνώση και την αλλαγή. Θα τον βρείτε μέσα σε σεμινάρια, ομάδες με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, σε αγώνες για να σώσουν την ανθρωπότητα ή ότι άλλο έχει να κάνει με ιδεολογικές ομάδες, συλλόγους και οργανώσεις.

Όταν διαπραγματεύεστε μαζί του, πρέπει να τον πείσετε, διαφορετικά θα βρείτε ένα τοίχο μπροστά σας, που δεν θα ξέρετε πως να τον διαπεράσετε. Δεν θα διστάσει να σας φέρει αντίρρηση αν κρίνει εκείνος, ότι υπάρχει και άλλη λύση ή άποψη. Θα δεχθεί με ευχαρίστηση την άποψή σας αρκεί να μην του την επιβάλλετε.

Ένας Υδροχόος συχαίνεται τα κλισέ και την επανάληψη. Έχει άπειρες, καινοτόμες ιδέες για οποιοδήποτε πρόβλημα του τίθεται, αλλά δεν έχει την διάθεση να εγκλωβιστεί για να τις φέρει εις πέρας μόνος του. Θέλει την αρχηγία στην ιδέα, αλλά προκαλεί άλλον για την υλοποίηση, ίσως γιατί φοβάται τον εγκλωβισμό του, στην διαδικασία της πραγμάτωσης. Δεν είναι φυγόπονος αντίθετα θα φτάσει τα όρια του πολλές φορές, υλοποιώντας αυτό που εκείνος θεωρεί ενδιαφέρον και σημαντικό. Όταν αναλαμβάνει μια ευθύνη θα την ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς να σκεφθεί την κούραση και το κόστος.

Ο Υδροχόος εραστής είναι περίεργος και μπορεί να δοκιμάσει τα πάντα. Η ερωτική επικοινωνία και το παιχνίδι τον εξιτάρει και τον κάνει να τα δώσει όλα, στον παρτενέρ του. Η επανάληψη και η ρουτίνα τον κάνει αδιάφορο και φευγάτο.

Ναι είναι δύσκολο να τον καταλάβεις, αν δεν μπεις στην διαδικασία της εξερεύνησης της προσωπικότητάς του. Ωστόσο, θα σου δώσει πολλές ευκαιρίες να τον ανακαλύψεις, γιατί ξέρει να γοητεύει και να τραβάει την προσοχή και το ενδιαφέρον σου.

Ένας Υδροχόος θέλει στόχους και σκοπό, για να έχει ενδιαφέρον στην ζωή του, και μπορεί αυτή του την ανάγκη, να την μοιραστεί με όποιον θέλει την πρόοδο και την αλλαγή!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Υδροχόος ο ασυμβίβαστος

  1. Πραγματικά έτσι ακριβώς είναι ένας Υδροχόος. Σημειωτέο είναι το πρώτο μου σπίτι. Ούτε μια λέξη δεν είναι λάθος! Κι εγώ νόμιζα πως ο χαρακτήρας μου επηρεαζόταν περισσότερο από τη συναστρία μου στους Διδύμους. Βέβαια η ερμηνεία εξαρτάται από τους οίκους…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s