Αστρολογία και Ταρό

1901487_907030786008453_8643370749496842176_n

Δύο συστήματα πρόβλεψης διαφορετικά αλλά με πολλές κοινές παραμέτρους.

Εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη, μετά από πολυετή μελέτη και των δύο συστημάτων, έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα και θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας.

Και τα δύο συστήματα πρόβλεψης στηρίζονται, στην αποκωδικοποίηση των συμβόλων, που καθορίζουν τους κανόνες της ερμηνείας αυτών. Και στα δυο συστήματα πρέπει να υπάρχει η ανάγκη μιας ερώτησης ή διερεύνησης μιας κατάστασης.

Για να μπορέσει κανείς να διαλευκάνει, την εσωτερική του ερώτηση η οποία είναι τελείως προσωπική, δηλαδή αφορά τον ίδιο, και έχει να κάνει με μια υπάρχουσα κατάσταση εκείνη την χρονική στιγμή, ζητάει την βοήθεια ενός άλλου.

Όταν θέλουμε να πάρουμε μία απόφαση συνήθως ρωτάμε ένα φίλο ή δικό μας άνθρωπο, ουσιαστικά για να αποφασίσουμε εμείς! Η εξωτερίκευση του προβληματισμού μας έχει σαν σκοπό ουσιαστικά να μοιραστούμε το ερώτημα μας, για να το ακούσουμε εμείς οι ίδιοι. Η απόφαση που θα πάρουμε είναι πάντα δική μας, αλλά θέλουμε και την γνώμη του άλλου για να δυναμώσουμε την δική μας άποψη. Ουσιαστικά κανένα δεν ακούμε, αλλά τον ίδιο μας τον εαυτό, που μιλάει δυνατά δηλαδή εκφράζει τις σκέψεις του.

Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν την ευθύνη τους, ως προς τις αποφάσεις τους, και άλλοι που θέλουν κάποιον άλλον να αποφασίζει για αυτούς, έτσι ώστε αν τα αποτελέσματα της απόφασης τους, δεν είναι ευχάριστα, να μπορούν να μεταθέσουν την ευθύνη σε αυτόν που τους συμβούλευσε, η τους ενεθάρρυνε για να κάνουν κάτι. Αυτή είναι η βασική παγίδα που πέφτει ο συμβουλάτορας, είτε είναι αστρολόγος, είτε αναλυτής Ταρό ή απλός φίλος, όταν με την απάντησή του συμβάλει στην πραγματικότητα του άλλου.

Ο αναλυτής των συμβόλων της αστρολογίας ή της Ταρό, δεν είναι παρά ο αναγνώστης των γεγονότων, μέσω του ενός συστήματος ή του άλλου. Απλά ο αναλυτής είναι ένας καλός ή κακός αναγνώστης.

Και τα δύο συστήματα λειτουργούν με τους νόμους της συγχρονικότητας. Ως αστρολόγος έχω παρατηρήσει, και προκαλώ όλους τους συναδέλφους να το ερευνήσουν, ότι την εποχή που κάποιος ζητάει για συμβουλή αυτό φαίνεται στον χάρτη του εκείνη την ώρα. Δεν εξηγείται αυτό με την λογική αλλά μόνο με την παρατήρηση, γιατί απλά συμβαίνει.

Ο ερωτών έχει την ανάγκη μιας απάντησης και ο αστρολόγος, ή ο αναλυτής της Ταρό, απλά δίνει την απάντηση διαβάζοντας και εξηγώντας τα σύμβολα.

Υπάρχει βέβαια μεγάλη διαφορά στην τεχνική και την φιλοσοφία των δύο συστημάτων, αλλά συνδυαστικά δίνουν μια εκπληκτική συμβουλή – πρόβλεψη, με μεγάλη ερμηνευτική ακρίβεια.

Η αστρολογία είναι μια πιο επιστημονική μέθοδος δεδομένου ότι για να προσεγγίσεις ένα θέμα πρέπει να ξέρεις καλά τις έννοιες και τις λειτουργίες των ερμηνευτικών εργαλείων που χρησιμοποιείς, μέσα από κανόνες και πλαίσια.

Η ανάλυση της Ταρό επίσης έχει κανόνες και χρειάζεται καλή ερμηνευτική γνώση των συμβόλων, συγκέντρωση και σοβαρότητα. Ουσιαστικά ο ερωτών, ερωτά το σύμπαν ή όπως αλλιώς θέλετε το ονομάζετε, και εκείνο του δίνει την απάντηση ή την καθοδήγηση μέσω του αναλυτή, που πρέπει να είναι πλήρως συγκεντρωμένος και αποστασιοποιημένος από την προσωπική του άποψη, και τα συμπεράσματα των δικών του πεποιθήσεων.

Χρειάζεται λοιπόν ο αναλυτής να έχει καλή ποιότητα χαρακτήρα αλλά και σοβαρότητα, γιατί είτε το θέλει είτε δεν το θέλει συμβάλει στην υπόθεση του συμβουλευόμενου, και πρέπει να μπορεί να βοηθάει τον συνάνθρωπο που έχει απέναντι του ουσιαστικά, χωρίς να παίρνει μία υποκειμενική θέση.

Στην μέθοδο της ερμηνείας μέσω των καρτών της Ταρό χρειάζεται πλήρης συγκέντρωση και σεβασμός στην ερώτηση, για να έχει την σωστή απάντηση μέσω της ερμηνείας του αναλυτή.

Στην αστρολογία δεν συμβάλει ο ενδιαφερόμενος, γιατί ο αστρολόγος αναλυτής απλά εξηγεί τα σύμβολα που μελετάει εκείνη την ώρα. Η μόνη ευθύνη του ενδιαφερόμενου είναι η χρονική στιγμή που υποσυνείδητα έχει επιλέξει να ρωτήσει τον αστρολόγο.

Όταν ο αναλυτής Ταρό γνωρίζει αστρολογία, έχει την δυνατότητα να κάνει κατάστρωση και ερμηνεία των συμβόλων των Ταρό με κανόνες της αστρολογίας, οπότε έχει εκπληκτική ερμηνευτική επιτυχία, δεδομένου ότι η ερμηνεία του, πατάει σε πιο συγκεκριμένο ερμηνευτικό πεδίο. Υπάρχουν τεχνικές κατάστρωσης της Ταρό, που για να τις ερμηνεύσεις, χρειάζεται να γνωρίζεις τουλάχιστον την βασική γνώση της Αστρολογίας, δηλαδή τις έννοιες των πλανητών μόνων τους ή συνδυαστικά, τις έννοιες των οίκων κλπ.

Συμβουλεύω πάντα τον ενδιαφερόμενο ερωτώντα, να έχει πλήρη συναίσθηση της ερώτησης και να μην ενδιαφέρεται επιπόλαια για να περάσει ή ώρα ή από περιέργεια, γιατί μπορεί να μπει σε προβληματισμούς που δεν του χρειάζονται εκείνη την ώρα.

Αν και πιστεύω, ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο, και όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, στον σωστό χρόνο!

Αλέκα  Δουζίνα – Στυλιανού

τηλ.- 6957637006

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s