Τοξότης ο περιπετειώδης

 

ΤΟΞΟΤΗΣ (4)Τι να πεις για ένα αξιαγάπητο, φασαριόζικο, ενθουσιώδη, υπερβολικό, φιλικό Τοξότη?

Αν τον έχεις δίπλα σου και πρέπει να ζήσεις μαζί του, πρέπει να ξέρεις ότι αν δεν σεβαστείς την ελευθερία του, καλύτερα φύγε πριν φύγει εκείνος!

Αν θες να του περιορίσεις τις απόψεις του, χαμένος θα βγεις! Θα αποκτήσεις ένα φανατικό αντίπαλο! Αν τον θες στην υπηρεσία σου, θα καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι έχεις να κάνεις με ένα “παρτάκια”, αφού ξέρει να περιχαρακώνει την ανεξαρτησία του.

Αν τον έχεις φίλο, σημαίνει ότι έχετε τα ίδια χόμπι, τις ίδιες ιδέες και σας αρέσει η καλή παρέα!

Ας δούμε όμως από αστρολογική σκοπιά την ανάλυση του χαρακτήρα του! Φυσικά μιλάμε για τις ιδιότητες του Ήλιου του, γιατί μπορεί κάποιος να έχει πολλά στοιχεία του Τοξότη, αλλά να είναι Σκορπιός ή Αιγόκερος, εφόσον οι προσωπικοί πλανήτες του μπορεί να είναι στον Τοξότη. Αυτό αφορά τον προσωπικό χάρτη του καθενός, αφού ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός!

Ας δούμε λοιπόν το ζώδιο του Τοξότη μέσα από ποιες ιδιότητες εκφράζει τον εαυτό του. Ο Τοξότης είναι ζώδιο αρσενικό, έχει τα χαρακτηριστικά του στοιχείου της φωτιάς και εκφράζεται με τρόπο μεταβλητό. Έχει κυβερνήτη τον Δία και μέσα στην διακυβέρνηση του έχει την έξαρση των Δεσμών της Σελήνης              [ άλλοι θεωρούν τον Νότιο και άλλοι τον Βόρειο], καθώς και τον τελευταία ανακαλυφθέντα Χείρωνα. Αυτά για τους ασρτολογούντες, που είναι βαρετά και δυσνόητα για του υπόλοιπους.

Ο Τοξότης λοιπόν, σαν μεταβλητή φωτιά που είναι, είναι μια μετακινούμενη πυρκαγιά!  Ο Δίας όμως που κυβερνά τον  περιπετειώδη Τοξότη,  τον επηρεάζει και τον κάνει πνευματική πυρκαγιά!

Η πνευματικότητα και η μεγάλη του πίστη σε κάτι ανώτερο, τον κάνει αισιόδοξο, ρισκαδόρο, ανεξάρτητο, θεοσεβή με την ευρύτερη έννοια της πίστης, με πολύ αυτοπεποίθηση, και αγάπη για την θεωρητική, ή εμπειρική γνώση.

Ένας Τοξότης αγαπάει την ζωή όχι στατικά αλλά μέσα από την περιπέτεια, με σκοπό να αποκτήσει την γνώση και την φιλοσοφία. Αγαπάει τα ταξίδια για να γνωρίσει την κουλτούρα και την διαφορετικότητα των άλλων λαών. Θέλει να γνωρίσει τον κάθε τόπο με τα ήθη και έθιμά του, τους νόμους τους, τον τρόπο που ζουν, πως διασκεδάζουν, τι πιστεύουν. Αυτό τον κάνει να νοιώθει μια διεύρυνση που μόνο εκείνος καταλαβαίνει. Συγκρίνει τον εαυτό του με τους άλλους μέσα από αυτά που πιστεύουν. Γνωρίζοντας και στοχαζόμενος πάνω στην διαφορετικότητα των ανθρώπων, φιλοσοφεί και κάνει την δική του κοσμοθεωρία για την ζωή.

Ένας Τοξότης αγαπάει την φύση με ένα δικό του τρόπο. Όταν βρίσκεται στην φύση συντονίζεται με αυτήν και βιώνει την αρμονία της φύσης με μεγάλη ευκολία. Στοχάζεται και παρατηρεί τους νόμους του φυτικού και ζωικού βασιλείου για να καταλάβει τον ίδιο του τον εαυτό. Θα έλεγα διαλογίζεται ασυνείδητα ή συνειδητά αν είναι ψαγμένος, μέσα στην αρμονία της φύσης για να βρει την δική του αρμονία. Είναι ευπροσάρμοστος, και χαίρεται την περιπέτεια, γιατί μαθαίνει τον εαυτό και την ζωή μέσα από αυτήν.

Όταν δεν μπορεί να κάνει τα ταξίδια με την βαλίτσα, ξέρει πως να ταξιδεύει μέσα από ένα βιβλίο, μπαίνοντας στην βαλίτσα του συγγραφέα, αν ο συγγραφέας έχει την διάθεση του ταξιδιού μέσα στην γνώση, όπως εκείνος.

Ο Τοξότης είναι ο κυνηγός του Ζωδιακού με την έννοια της γνώσης μέσα από την φύση. Θα τον συναντήσετε σε καράβια, αεροπλάνα, δάση, βουνά, κάμπινγκ, ζωολογικούς κήπους, η σε μια ήρεμη γωνιά με πράσινο και ένα βιβλίο στο χέρι. Θα παρατηρεί την διαδρομή του φεγγαριού η τις καιρικές εναλλαγές.

Σαν σύντροφος στο κρεβάτι είναι ένθερμος εραστής. Το σύμβολο του, είναι μισός ζώο, μισός άνθρωπος που σημαίνει ότι έχει την λίμπιντο του ζώου αλλά και πνευματικότητα του ανθρώπου.

Σαν φίλος είναι ένα περιβόλι, ξέρει να συντονίζεται, σε οποιοδήποτε κλίμα της παρέας αρκεί να βρει διασκέδαση, ή γνώση! Είναι ενθουσιώδης, χαρούμενος, φιλόσοφος, και προπάντων όχι βαρετός. Σαν συζητητής έχει τις δικές του κτισμένες θεωρίες με πληθώρα επιχειρημάτων και όταν στριμωχθεί, ξέρει να ξεφεύγει φιλοσοφώντας.

Ο Τοξότης επαγγελματικά θέλει μια εργασία με εναλλαγή στόχων, και εκεί τα πάει καλά. Σαν επιχειρηματίας δεν θα ησυχάσει ποτέ με τους στόχους του, αφού μόλις καταφέρει κάτι έχει σκεφτεί τον επόμενο στόχο. Αυτό το χαρακτηριστικό του μαζί με την αισιοδοξία που τον διακατέχει τον κάνει τυχοδιώκτη και αμφίβολα επιτυχημένο, αν δεν έχει άλλα χαρακτηριστικά να τον συγκρατούν.

Ο Τοξότης αγαπά την ζωή και μέσα από αυτή, και τον εαυτό του. Είναι ο φιλοσοφημένος άνθρωπος που βλέπει το δάσος και όχι το δένδρο, μερικές φορές όμως με το ίδιο χαρακτηριστικό γίνεται πολύ θεωρητικός και ζει στον δικό του κόσμο. Πιστεύει στην τύχη και την επικαλείται συχνά. Η υπεραισιοδοξία και η πίστη του στο σύμπαν τον κάνει θρησκευόμενο με την εσωτερική έννοια. Κινδυνεύει όμως να γίνει φανατικός όταν ταυτίζεται με μια θρησκεία η μια θεωρεία κάποιου αρχηγού που πιστεύει και ακολουθεί, και χάνει πολλές φορές την οπτική της δικής του πορείας.

Ένας Τοξότης αρρωσταίνει μέσα στην μιζέρια με την ευρεία έννοια, όταν του στερήσεις την ελευθερία του να πιστεύει αυτά που εκείνος θέλει, όταν του στερήσεις την επαφή του με την φύση, όταν τον εγκλωβίσεις σε μια εργασία ρουτίνας, όταν δεν έχει με ποιόν να μοιραστεί τις ιδέες του, όταν του στερήσεις την διασκέδαση το χιούμορ τις μικροχαρές!

Αγαπήστε τον ……αξίζει!……….αν τον αντέχεται!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s