Αυτογνωσία και Αστρολογία

17684_1621371404772423_7754094148860655256_n«Αυτογνωσία” μεγάλη κουβέντα!                                             Την αυτογνωσία μόνο βιωματικά μπορείς να την προσεγγίσεις, και αυτό είναι δύσκολο!                     Ο απλός άνθρωπος την προσεγγίζει μέσα από τα “χτυπήματα της ζωής” όπως το λέμε καθημερινά!             Ο πιο υποψιασμένος, έχει διαβάσει, έχει ακούσει τις γνώμες των ειδικών, και έχει κάποια ιδέα μέσα από τις γνώσεις και την οπτική των άλλων.                                           Αυτός όμως, που έχει έλθει αντιμέτωπος με το θηρίο που κρύβει μέσα του, μόνο αυτός, μπορεί να πει ότι έχει μάθει κάτι λίγα για τον εαυτό του.

Συνήθως έχουμε τρεις εικόνες για τον εαυτό μας.                                                                                       Έτσι όπως θέλουμε να μας βλέπουν οι άλλοι, έτσι όπως θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε και έτσι όπως πραγματικά είμαστε.  Αυτό που βλέπουν οι άλλοι σε εμάς, είναι αυτό που ηθελημένα βγάζουμε προς τα έξω, συνήθως για να έχουμε την έγκριση και την αποδοχή τους.’Έλα όμως που υπάρχει και η γλώσσα του σώματος που δεν επιτρέπει το ψέμα! Οι άλλοι λοιπόν, βλέπουν κάτι άλλο από αυτό που δείχνουμε. Οι άλλοι βέβαια κρίνοντας μας, βάζουν και την υποκειμενική τους αντίληψη. Μέσα από τον δικό τους παραμορφωτικό φακό, τις περισσότερες φορές, βλέπουν αυτό που θέλουν ή μπορούν να δουν.

Η προς τα έξω εικόνα μας έχει πολύ ψέμα και μεγάλες αλήθειες! Το ψέμα είναι το προσωπείο πίσω από το οποίο κρύβουμε όλες τις ανασφάλειες μας! Οι μεγάλες αλήθειες βγαίνουν μέσα από αυτό που εκπέμπει η αύρα μας. Αυτή δεν είναι ορατή αλλά όλοι την νοιώθουν! Είναι θέμα δόνησης που άλλοι την πιάνουν και άλλοι την ψυχανεμίζονται!

Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι δείχνουμε μια ιδανική εικόνα, ή τουλάχιστον προσπαθούμε γι αυτήν! Εξαρτάται βέβαια από τον βαθμό αυτοεκτίμησης ή αυτο-υποτίμησης που έχουμε για τον εαυτό μας! Συνήθως είμαστε εγκλωβισμένοι, στην εικόνα που το περιβάλλον μας έκανε να πιστέψουμε ότι είμαστε, στα πρώτα χρόνια της ζωής μας.

Τον σημαντικότερο ρόλο βέβαια τον έχει ο χαρακτήρας μας, αφού με αυτόν γεννηθήκαμε και με αυτόν θα πεθάνουμε! Εμείς ρουφήξαμε σαν σφουγγάρι τις γνώμες των γύρω μας, ανάλογα με τον χαρακτήρα μας! Εμείς βγάλαμε τα συμπεράσματα και τα κάναμε πεποιθήσεις, που τις σέρνουμε η μας σέρνουν!

Γιατί όμως γεννηθήκαμε με αυτόν τον χαρακτήρα? Γιατί σε αυτό το περιβάλλον? Γιατί αυτή την χρονική στιγμή? Γιατί από αυτούς τους γονείς? Γιατί με αυτά τα αδέλφια? Γιατί κάναμε τις επιλογές που μας έφεραν, να είμαστε αυτό που είμαστε τώρα? Γιατί διαλέξαμε αυτούς τους φίλους, αυτόν τον σύντροφο αυτό το επάγγελμα?

Είναι όλα τυχαία? Είναι όλα προγραμματισμένα και από ποιόν?

Αυτό είναι το ερώτημα του κάθε ανθρώπου, που έρχεται μέσα από το DNA της ύπαρξης του!

Τώρα, το ποιοί πραγματικά είμαστε, είναι μια ερευνητική εργασία, που έχουμε να κάνουμε σε όλη μας την ζωή!

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα, προσωπικά, μου έδωσε αρκετές απαντήσεις η Αστρολογία.

Η αστρολογία, σαν συμβολική γλώσσα, μου απέδειξε αντικειμενικά, και επιστημονικά θα έλεγα, την ανάλυση του χαρακτήρα μου!

Πολλές πτυχές του χαρακτήρα μου, που δεν μου άρεσαν,  τις είδα γραμμένες μέσα στον αστρολογικό μου χάρτη και αρχικά τις απέρριψα!

Όταν όμως δούλεψα για αυτές, με την βοήθεια της αδελφής επιστήμης της ψυχολογίας, τις αναγνώρισα, γιατί τις ξανασυνάντησα!  Μου ήταν γνώριμες, γιατί  ήταν πάντα εκεί, εγώ δεν ήθελα να τις δω!  Οι άλλοι βέβαια τις έβλεπαν …….άλλα εγώ πίστευα ότι αυτοί είχαν το λάθος!

Έτσι το είχα φτιάξη στο μυαλό μου, γιατί έτσι με βόλευε!

Η γνώση της Αστρολογίας, με έκανε αντικειμενικό παρατηρητή του χαρακτήρα μου και των αποτελεσμάτων των αντιδράσεων μου, κάθε φορά που η ζωή με στρίμωχνε στην γωνία.

Αλέκα Δουζίνα

τηλ.6957637006

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s