Χειρόγραφος αστρολογικός χάρτης

IMG_20160608_1137201422578_10203853743203037_1280233816600490490_nΓια να κατασκευάσουμε ένα γενέθλιο χάρτη, χρειαζόμαστε την ημερομηνία, την ακριβή ώρα γέννησης, καθώς και τον τόπο γέννησης του ατόμου που ερευνούμε.

Από ένα άτλαντα βρίσκουμε τα γεωγραφικά μήκη, πλάτη της πόλης γέννησης που ζητάμε, καθώς και την διαφορά της ώρας Γκρίνουϊτς με την ώρα του τόπου που επεξεργαζόμαστε. [δηλαδή την μεσημεριανή ώρα Γκρίνουϊτς, εφόσον έχουμε εφημερίδα με δεδομένα G.T.M.]

Φυσικά έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία, όπως αστρολογικές εφημερίδες, πίνακες των οίκων, πρότυπο κενό χάρτη κλπ.

Μέσα στην αστρολογική εφημερίδα σημαδεύουμε με ένα χάρακα τα δεδομένα της ημερομηνίας που μας ενδιαφέρει, καθώς και το sidereal time.

Φροντίζουμε να μάθουμε τις μεταβολές των θερινών ωρών, και όποιες άλλες μεταβολές της τοπικής ώρας , του τόπου γέννησης, την ημερομηνία που μας ενδιαφέρει. [υπάρχει σχετική βιβλιογραφία].

Μέχρι τώρα έχουμε δεδομένα που θέλουν επεξεργασία, γιατί τα στοιχεία που έχουμε από την εφημερίδα, αφορούν δεδομένα για τις 12 ώρα μεσημεριού του Γκρίνουϊτς.

Έτσι λοιπόν, πρέπει να υπολογίσουμε, τις διαφοροποιήσεις στις θέσεις των πλανητών που μας δίνει η εφημερίδα, σε σχέση με την συγκεκριμένη ώρα γέννησης που μας ενδιαφέρει.

Μετατρέπουμε λοιπόν τα συγκεκριμένα δεδομένα, με την βοήθεια μαθηματικών υπολογισμών, ανάγοντας τα δεδομένα της εφημερίδας, στις τιμές της ώρας που μας ενδιαφέρει. [Δεν χρειάζεται να είμαστε μαθηματικοί, απλές πράξεις χρειάζονται].

Αφού λοιπόν έχουμε τα παραπάνω στοιχεία που μας χρειάζονται, δηλαδή τις ακριβείς θέσεις των πλανητών σε σχέση με το ωροσκόπιο που καταστρώνουμε, την διαφορά ώρας του τόπου που μας ενδιαφέρει την συγκεκριμένη στιγμή κλπ…………………συνεχίζουμε την κατάστρωση με ένα καλό δάσκαλο τουλάχιστον για την πρώτη φορά!

Γιατί η αστρολογία που άλλοι την ονομάζουν τέχνη και άλλοι επιστήμη, [εγώ πιστεύω πως είναι και τα δύο]……… είναι μια γνώση που “θέλει τον δάσκαλό της”!

Αλέκα Δουζίνα

6957637006

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s