Κρόνος στον Τοξότη

ΚΡΟΝΟΣ (2)

Κάθε φορά που ο Κρόνος περνάει από ένα ζώδιο, μας αναγκάζει να δουλέψουμε για τα αιτήματα του ζωδίου που διατρέχει.

Αυτό βέβαια το κάνει για την δική μας εξέλιξη αφού, ως ο μεγάλος βαθμολογητής δάσκαλος του ζωδιακού, έχει το αίτημα να μας διδάξει.

Ο άλλος δάσκαλος του ζωδιακού ο Δίας, μας προτρέπει να μάθουμε, χωρίς να μας ελέγχει.

Ο Κρόνος όμως έρχεται να βαθμολογήσει, για να μας δώσει να καταλάβουμε τα λάθη μας.

Και οι δύο ως καλοί δάσκαλοι επιβραβεύουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τα ορθώς ή λάθος πεπραγμένα, δίνοντας μας τα αποτελέσματα των πράξεων μας.

Για να καταλάβουμε τι έρχεται να μας διδάξει ο Κρόνος στον Τοξότη, θα πρέπει να δούμε τι μάθαμε….αν μάθαμε από την πορεία του μέσα στον μεταφυσικό Σκορπιό.

Μέσα στον Σκορπιό λοιπόν, λειτουργώντας στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, άξονα των κληρονομημένων και δομημένων αξιών μας, μας δοκίμασε στο τι σημαίνει για τον καθένα μας “αξία”.

Τι έχει αξία για τον καθένα μας. Τι εννοούμε με την λέξη “αξία”. Πως μετράμε την αξία, με ποιο γνώμονα.

Υπάρχουν αξίες απτές, υλικές, ορατές, οι αξίες του Ταύρου, που μας εξασφαλίζουν τις άμεσες ανάγκες για την επιβίωσή μας.

Αλλά υπάρχουν και οι άλλες αξίες του Σκορπιού, που ναι μεν έχουν να κάνουν με την λίμπιντο, αλλά έχουν να κάνουν και με τις εσωτερικές μας ανάγκες.

Αυτές δεν είναι τόσο αισθητές και ορατές, γιατί μέσα από το δυσνόητο, βαθύ, μεταφυσικό Σκορπιό, θα τις καταλάβουμε μόνο βιωματικά.

Θα επικοινωνήσουμε και θα καταλάβουμε τον Σκορπιό που έχουμε μέσα μας, μόνο αφού καούμε.

¨Όταν κάποιος καίγεται μια φορά, την επόμενη το αίσθημα της αυτοπροστασίας θα τον κινητοποιήσει, και βιώνοντας το αποτέλεσμα, θα το έχει καταλάβει καλά-καλά! Εξαρτάται βέβαια από τον καθένα, το πόσες φορές πρέπει να καεί για να μάθει να κινητοποιείται!

Οι ανάγκες του Σκορπιού λοιπόν, έχουν άλλες βάσεις, άλλα αιτήματα, ποιο βαθιά και δυσνόητα, και απαιτούν προσπάθεια για να κατανοηθούν. Θέλουν σκάψιμο, κόπο, και κυρίως βίωμα.

Το βίωμα βέβαια έχει και ανάλογο κόστος. Έχει όμως και την δική του αξία, την αξία της εσωτερικής ασφάλειας που είναι ανεκτίμητη! Όταν συνειδητοποιήσουμε τα αποθέματα δύναμης που κουβαλάμε μέσα μας, τότε μπορούμε να παλέψουμε με όλους τους δαίμονες, τους εσωτερικούς, αλλά και τους εξωτερικούς!

Ο μεγάλος δάσκαλος Κρόνος λοιπόν, αυτό το διάστημα, περνώντας μέσα τον Σκορπιό, μας ανάγκασε να παλέψουμε με θηρία και τέρατα, για να δοκιμάσει τις δυνάμεις μας. Ο Κρόνος μας ανάγκασε όλους, συνειδητά και μη συνειδητά, να καταλάβουμε, ότι οι αξίες του Ταύρου δεν είναι οι μοναδικές, υπάρχουν και οι αξίες του Σκορπιού, που είναι πιο εσωτερικές και δυσδιάκριτες, αλλά και πιο ουσιαστικές και δυναμικές!

Ο Κρόνος περνώντας μέσα από τον Σκορπιό, μας ανάγκασε μέσα από την στέρηση των υλικών αξιών, να καταλάβουμε ότι υπάρχουν και άλλες αξίες.

Ποιος δεν είχε την ανάγκη αυτόν τον καιρό, να βρει δύο αυτιά να τον ακούσουν, για να βγάλει τα εσώψυχα του, για να τα συνειδητοποιήσει ουσιαστικά ο ίδιος!

Ποιος δεν κατάλαβε την αξία όσων είχε, που τα θεωρούσε δεδομένα και απλά ήθελε περισσότερα, χωρίς ουσιαστικά να εκτιμά και να απολαμβάνει αυτά που είχε!

Ποιος δεν κατάλαβε μέσα στην κρίση την οικονομική, αλλά και την κρίση των αξιών, τι σημαίνει έχω ένα φίλο δίπλα μου στα δύσκολα!

Ποιος δεν κατάλαβε την αξία της οικογένειας και τι σημαίνει “δικοί” μου άνθρωποι!

Ποιος δεν κατάλαβε πόσο “λίγοι” είμαστε, όταν η ανασφάλεια μας στραγγαλίζει!

Μάθαμε πολλά, αλλά για να τα αξιολογήσουμε χρειαζόμαστε χρόνο, που θα μας τον δώσει η πορεία του Κρόνου στον Τοξότη.

Θα περπατήσει μέσα στον Τοξότη για δύο χρόνια, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017, οπότε και θα συνεχίσει την πορεία του στον Αιγόκερο, για να βαθμολογήσει άλλες καταστάσεις.

Ο Κρόνος μέσα στον Τοξότη θα μας διδάξει την ανάγκη του σεβασμού της φιλοσοφίας και τα πιστεύω των άλλων λαών.

Ο Κρόνος στον Τοξότη θα μας διδάξει την υπακοή στον Θείο Νόμο, που είναι η αγάπη και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, τα ζώα και την φύση.

Ο Κρόνος μέσα στον Τοξότη θα βαθμολογήσει την ευρύτητα της αντίληψή μας σε σχέση με αυτά που μας ανάγκασε να μάθουμε, αφού πάθαμε ότι πάθαμε, όταν ήταν στον Σκορπιό!

Θα μας επιβραβεύσει με ένα φιλοσοφικό νου που αφού έπαθε, έμαθε να στοχάζεται!

Θα μας επιβραβεύσει με μια πίστη βαθιά προς τις εσωτερικές μας δυνάμεις, αλλά κυρίως την συνειδητοποίηση της Θείας υπόστασή μας!

Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε το πόσο μικροί είμαστε μπροστά στο Θείο Δημιουργό και το Θέλημά του.

Τα επόμενα δύο χρόνια, αλίμονο σε αυτούς που θα παραβούν τους Θείους Νόμους!

Και θα τους παραβούν! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

Και θα γίνουμε πάλι θεατές ή παίκτες στο ίδιο έργο, μέχρι να μάθουμε!

Γιατί ο Κρόνος θα συνεχίσει την πορεία του, και εμείς πρέπει να μάθουμε!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s