Γιατί χρειάζεται η αστρολογική πρόβλεψη

umbrellaΜας χρειάζεται να ξέρουμε τα μελλούμενα? Πολλά έχουν γραφτεί για αυτό το θέμα. Δεν θα πω κάτι καινούργιο, απλά θα μεταφέρω αυτά που κατά καιρούς έχω σκεφτεί, αμφισβητήσει, αναθεωρήσει, και καταλήξει μέχρι στιγμής.
Το αιώνιο ερώτημα, που δεν είναι μόνο δικό μου, αλλά όλων όσων έχουν ασχοληθεί με την μελέτη της Αστρολογίας, είναι “Γιατί να ξέρω από πριν τι μέλλει γενέσθαι”?
Η απάντηση που κατά καιρούς έχω ακούσει είναι “ Το ίδιο είναι να βγεις στην βροχή με μία ομπρέλα, ή χωρίς αυτήν”?
Κατόπιν μακροχρόνιων σκέψεων και προβληματισμού πάνω σε αυτό το θέμα, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, ΝΑΙ, την χρειάζομαι την “ομπρέλα”, αλλά και τα αποτελέσματα της “βροχής” είναι δύσκολο να τα καθορίσω!
Δηλαδή την “βροχή” μπορώ να την αποφύγω μένοντας στο σπίτι, οπότε δεν χρειάζομαι και την “ομπρέλα”. Η “βροχή” όμως θα γίνει, γιατί έχει την δική της δυναμική και χρησιμότητα. Εγώ αν δεν βγω με την βροχή, σημαίνει απλά, ότι κάτι από αυτά που ήθελα να κάνω σήμερα με την βροχή, δεν θα τα κάνω.
Συμπέρασμα: Η “βροχή” θα πέσει γιατί δεν το κανονίζω εγώ αυτό!
Εγώ κανονίζω και υπολογίζω το κόστος των αποφάσεων μου, σχετικά με την “βροχή”.
Αν πάρω την ομπρέλα μου, και βγω θα βραχώ λιγότερο, αλλά θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω, αυτήν την βροχερή ημέρα, αφού υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες που δεν μπορούν να περιμένουν.
Αν κάτσω στο σπίτι, γιατί βρέχει, δεν θα βραχώ καθόλου, αλλά δεν ξέρω τι έχω χάσει, αν η δουλειά που θα γινόταν σήμερα, θα έχει την ίδια εξέλιξη ή το ίδιο αποτέλεσμα σε ένα μελλοντικό χρόνο!
Άρα μένει ο προβληματισμός. Θα έχω τα ίδια αποτελέσματα, αν κάνω κάτι την συγκεκριμένη ώρα, σήμερα με την βροχή, ή κάποια άλλη μέρα στο μέλλον? Υπάρχουν βέβαια, πράγματα επείγοντα για διεκπεραίωση, και άλλα που μπορούν να περιμένουν!
Θα μπορούσα να συνεχίσω, με πολλά ερωτηματικά και πολλά σενάρια.
Ας συνεχίσω όμως, με την αστρολογική οπτική του θέματος!
Είναι δεδομένο ότι τα γεγονότα εξελίσσονται συνεχώς, με εμάς, ή χωρίς εμάς, για εμάς.
Δική μας είναι η απόφαση αν θα συμμετέχουμε οικειοθελώς ή θα μείνουμε παθητικοί θεατές σε αυτά! Δεν ξέρουμε όμως ποτέ τις ακριβείς συνέπειες της απόφασής μας.
Κάθε φορά που μας τίθεται ένα πρόβλημα και παίρνουμε μία απόφαση, εισπράττουμε τα αποτελέσματα της απόφασής μας, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν παίρναμε την αντίθετη απόφαση.
Αυτή είναι μια πραγματικότητα, που κανείς μας δεν μπορεί να αμφισβητήσει!
Μπορεί να βοηθήσει εδώ η Αστρολογία, και πώς?
Από την επιστήμη της Αστρολογίας, ξέρουμε ότι:
Υπάρχει το “είναι” μας, με τον δεδομένο χαρακτήρα, και κατά συνέπεια την συγκεκριμένη οπτική και συμπεριφορά, προς τον έξω, και τον μέσα μας κόσμο!
Υπάρχει το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και υπάρχουμε σαν κοινωνικά όντα.
Υπάρχει ο συγκεκριμένος χρόνος μέσα στον οποίον εξελίσσεται η ζωή μας.
Υπάρχει μία εξέλιξη εξωτερικών γεγονότων, που δεν μπορούμε να την ορίσουμε, αλλά καθορίζει την δική μας εξέλιξη ως ανθρώπινα όντα.
Υπάρχει το ελευθέριο της βούλησης μας, για να παίρνουμε τις εκάστοτε αποφάσεις για την πορεία μας και την εξέλιξή μας.
Υπάρχει και το ελευθέριο της βούλησης των γύρο μας, που με τις αποφάσεις τους, καθορίζεται η δική τους πορεία, με ή χωρίς εμάς.
Υπάρχουν οι ρίζες μας και οι επίκτητες συνήθειες, που αποκομίσαμε από την οικογένεια μας και τους προγόνους μας.
Υπάρχουν οι δικές μας πεποιθήσεις και ιδέες, αλλά και των άλλων, πάνω στις οποίες θα πρέπει να συγκρουστούμε η να συναποφασίσουν για την κοινή μας πορεία.
Υπάρχουν οι δικές μας ανάγκες, που κατά καιρούς αλλάζουν, αλλά και οι ανάγκες των άλλων.
Υπάρχουν οι ευκαιρίες που άλλοτε τις βλέπουμε και τις αξιοποιούμε, και άλλοτε τις προσπερνούμε.
Υπάρχουν οι δυσκολίες, που άλλοτε τις αντιμετωπίζουμε και μαθαίνουμε από αυτές, και άλλοτε τις αποφεύγουμε για να τις ξαναβρούμε μπροστά μας, ίσως και μεγαλύτερες.
Υπάρχει όμως και “κάτι” απροσδιόριστο, μια φωνή εσωτερική, που άλλοτε την ακούμε και άλλοτε την αγνοούμε, που μας καθορίζει την πορεία στην ζωή μας.
Υπάρχουν και οι ανατροπές που μας προκύπτουν στα σχέδια που κάνουμε, η στις αποφάσεις που παίρνουμε!
Υπάρχει η πίστη στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας, ή η ανασφάλεια που μας διαλύει για να μας αναγκάσει να ανασυγκροτηθούμε.
Υπάρχει το “εγώ” μας, και όλο το σύμπαν, μέρα στο οποίο ζούμε και υπάρχουμε σαν ψυχές σε ένα σώμα φθαρτό, που προσπαθεί να συνειδητοποιήσει την Θεότητα του.
Όλα αυτά, πραγματεύεται η πανάρχαια επιστήμη της Αστρολογίας, μέσα από τα αρχέτυπα σύμβολα και εικόνες, και μπορεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά μας, για το πότε, πως και γιατί υπάρχουν όλα αυτά!
Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

τηλ.6957637006

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s