ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

astrologia-kai-texnologiaΜία αστρολογική ανάλυση, είναι τόσο πολύπλοκη όσο και ένας ανθρώπινος χαρακτήρας, γιατί ακριβώς αναλύει τον άνθρωπο.

Ο κάθε άνθρωπος έχει φτάσει σε ένα ορισμένο σημείο εξέλιξης, συνειδητοποίησης, εμπειρίας, ωριμότητας, μετάλλαξης, όπως θέλετε πείτε το, το ίδιο είναι, με την έννοια της αλλαγής.

Αφού λοιπόν, ο καθένας μας έχει μία διαδρομή ωρίμανσης, όπως όλα στην φύση, και το γενέθλιο ωροσκόπιο μας, εξελίσσεται  μαζί με εμάς. Οι διάφορες τεχνικές της αστρολογίας, μπορούν να φωτογραφίσουν την εξέλιξη αυτή.

Οι παλιοί αστρολόγοι, δούλευαν με μαθηματικούς υπολογισμούς στο χέρι, με χάρακες διαβήτες και χρωματιστά μολύβια, εργασία χρονοβόρα, αλλά και ενδιαφέρουσα γιατί την ώρα δημιουργίας του ωροσκοπίου, έβλεπαν και αξιολογούσαν παράγοντες επί τόπου «live».

Η τεχνολογική εξέλιξη όμως, όπως σε όλες τις επιστήμες και τέχνες, έκανε την αστρολογική τέχνη πιο βατή, γιατί ανέλαβε το τεχνικό κομμάτι, και άφησε το ερμηνευτικό  στον αστρολόγο.

Μέσα στην πορεία μου, χρησιμοποίησα και τούς δύο τρόπους. Προσωπικά πιστεύω, ότι και οι δύο τρόποι είναι χρήσιμοι, αλλά για διαφορετικούς λόγους.

Η χειροποίητη εργασία είναι «μεράκι», εφόσον έχεις την πολυτέλεια του χρόνου. Για να δημιουργήσεις ένα χάρτη όμως, απαραίτητη προϋπόθεση, είναι να ξέρεις καλά τις βασικές γνώσεις, και την θεωρεία της τεχνικής που πας να εφαρμόσεις. Έτσι αναγκαστικά πρέπει να γνωρίζεις, και αναγκάζεσαι να μάθεις, με δομή και σύστημα.

Με την βοήθεια ενός υπολογιστή, είναι πανεύκολο να έχεις ένα σωρό δεδομένα, από πολλές τεχνικές, ώστε να μπορείς να αξιολογείς δεδομένα συνδυαστικά, για να έχεις πιο ασφαλή συμπεράσματα. Τις περισσότερες φορές όμως, χάνεσαι μέσα στις πολλές πληροφορίες.

Νομίζω ότι είναι απαραίτητο, αφού έχει κανείς τις βασικές γνώσεις, και μέσα σε αυτές βάζω και την χειρόγραφη γνώση, να αξιοποιεί την τεχνολογία.

Αλέκα Δουζίνα-Στυλιανού

6957637006

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s