ΔΥΟ  ΑΔΕΛΦΙΑ ……..ΔΥΟ  ΨΥΧΕΣ

ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ……..ΔΥΟ ΨΥΧΕΣ

Τα αδέλφια, είναι πάντα αδέλφια, γιατί έχουν το ίδιο αίμα, τα ίδια βιώματα, τους ίδιους γονείς.

Τα αδέλφια είναι δυο ψυχές που επέλεξαν τα έλθουν στο ίδιο περιβάλλον, με τους ίδιους γονείς για να βιώσουν κοινά γεγονότα, παρόλο που το καθένα τα εκλαμβάνει και τα αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο. Ετσι το καθένα σχηματίζει τις δικές του πεποιθήσεις, ανάλογα με τον χαρακτήρα του.

Το ίδιο γεγονός βιώνεται διαφορετικά στον καθένα, ανάλογα με την ερμηνεία που έχει δώσει, όταν το βίωσε. Αυτό έχει να κάνει πάντα με τον χαρακτήρα του καθενός και πως το εναπόθεσε μέσα στο υποσυνείδητο του, βιωματικά.

Η προσωπική ερμηνεία του καθενός προκαθορίζει την πεποίθηση, που σχηματίζεται και ενδυναμώνεται, κάθε φορά που βιώνει ανάλογα γεγονότα.

Ωστόσο υπάρχουν πάντα δυο επιλογές.

Η μια είναι να κρατήσει και να ενδυναμώσει κάθε φορά την ίδια πεποίθηση, βιώνοντας ανάλογες εμπειρίες. Αυτό θα τον κάνει να πιστεύει ότι έχει εκείνος το δίκαιο, παρόλο που γύρο του είναι όλα χάλια. Θα του φταίνε οι άλλοι, αφού εκείνος έχει το δίκαιο, και θα έχει ένα διαρκή πόλεμο με τους γύρο του. Θα του φταίει η μοίρα του, η ατυχία του, το ότι δεν τον καταλαβαίνουν, με όλα τα συνεπακόλουθα.

Η άλλη είναι ποιο δύσκολη, άλλα λυτρωτική. Κάνοντας προσπάθεια να καταλάβει γιατί είναι όλα χάλια, παρόλο που προσπαθεί για το καλύτερο, μπορεί να παρατήρηση τα συναισθήματα του, κάθε φορά που ένα γεγονός επαναλαμβανόμενο του τα προκαλεί.

Παρατηρώντας την αντίδραση του, που προκαλείται από τα συναισθήματα του, ας ανατρέξει στο κοντινό η ποιο μακρινό παρελθόν, για να καταλάβει τι είναι αυτό που τον ενοχλεί. Μήπως η ερμηνεία που δίνει στο γεγονός έχει να κάνει με μια πεποίθηση επαναλαμβανόμενη? Τι πιστεύει και νοιώθει έτσι?

Εκει είναι το κλειδί! Συνήθως η ίδια πεποίθηση, υπάρχει σαν φάντασμα και είναι πάντα εκεί!

Δεν θέλει να την αλλάξει, γιατί έχει φτιάξει ολόκληρη κοσμοθεωρία για αυτήν!

Είναι η γνώριμη δυστυχία, που τον δικαιώνει όταν συζητάει με τον εαυτό του! Πως να την αλλάξει αφου αυτήν έχει συντροφιά, με αυτήν νοιώθει δικαιωμένος και έχει στίσει όλη του τη ζωή πάνω σε αυτήν! Με αυτήν νοιώθει σιγουριά, αφου με αυτήν πορεύθηκε μέχρι σήμερα!

Και όμως είναι τόσο απλό! Αν καταλάβει ότι μια πεποίθηση, είναι ένα ασήκωτο φορτίο, ένα βαρίδι που το σέρνει και πάει……..παραπονιέται……..του φταίνε όλα………..άλλα?

Άπλα φοβάται την άγνωστη αλλαγή, και προτιμάει την γνωστή δυστυχία!
Με πολύ αγάπη η φίλη σας Αλέκα
Υ.Γ. Δεν σημαίνει ότι το έχω καταφέρει εγώ, άπλα το προσπαθώ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s